Всичко за киселото мляко

  • 26 859
  • 110
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 388
Аз ползвам Елена 2%,много рядко Верея. Peace

# 31
  • Пловдив
  • Мнения: 208
newsm78А във всички марки кисели млека ли има Лактобацилус булгарикус? Някой да има информация по въпроса? newsm78
Според моята информация от технолози в ВИХВП Лактобацилус булгарикус има само в Елена и Родопея.
Аз лично вкусово предпочитам продуктите на Данон, но за детето най-вероятно ще купувам Елена или Родопея.

# 32
  • Мнения: 25 610
Точно за Родопея казаха, че слагали вносна закваска!
Оригинална българска имало във Верея и Роса, както и в млякото на някои малки производители, за съжаление не им казаха имената (или аз ги пропуснах).
И аз доскоро купувах Родопея, но откакто го чух това, нещо ми се отщя. Сега купувам Шипка на Маркели или Верея. Роса, за съжаление, не съм виждала тук, освен прясно. На ЕлБи също не съм виждала от години и не зная какво им е качеството.  newsm78 Здравец и Елена също няма по нашите магазини.

# 33
  • София
  • Мнения: 10 858
За цеха на Елби гледах в " На кафе" преди няколко години, още не го бяха спряли, та от тогава много ги уважавам. Казаха /не знам дали е истина де/, че заквасват само с оригиналните бг закваски. Имат и завод в Япония . Държали 30 % от пазара на кисело мляко там. Но доста трудно ги намирам, няма ги много у нас.
Вчера видях, че са пуснали и заквасена сметана - в същите разфасовки като данонската, но на по-ниска цена. Качеството е същото, вече я пробвах.

# 34
  • Пловдив
  • Мнения: 523
Аз най-често купувам "Кутела" и "Родопея". Май не прочетох друг да купува "Кутела", но ви го препоръчвам с чиста съвест - много гъсто и маслено, има си вкус на кисело мляко. При нас кисело мляко не се застоява повече от ден след като е купено, така че не мога да кажа дали се разваля или не  newsm78

# 35
  • Мнения: 25 610
Казаха /не знам дали е истина де/, че заквасват само с оригиналните бг закваски. Имат и завод в Япония . Държали 30 % от пазара на кисело мляко там.
Ако не се лъжа, те държат лиценза на лактобацилус булгарикум - оттам и името - еЛБи (LB). И са наследници на бившето държавно предприятие. Но какво им е качеството в момента - не зная.  newsm78

# 36
  • Мнения: 2 332
Аз най-често купувам "Кутела" и "Родопея". Май не прочетох друг да купува "Кутела", но ви го препоръчвам с чиста съвест - много гъсто и маслено, има си вкус на кисело мляко. При нас кисело мляко не се застоява повече от ден след като е купено, така че не мога да кажа дали се разваля или не  newsm78
Мерси за препоръката, обаче май в наше село не съм виждала "Кутела"  newsm78.

# 37
  • София
  • Мнения: 10 858
Аз мисля, че и Темко са добри. Има си вкус точно на кисело мляко.
А в сайта на Елби пише че имат и сирене и кашкавал. Някой срещал ли ги е по магазините?

# 38
  • Мнения: 8 769
Купуваме предимно Роса и Виталакт.  newsm10Онзи ден пробвах Маркели, Добруджанско и Пършевица. Не струват (поне по моя вкус). newsm11
Имаме възможност да купуваме прясно мляко от домашна крава и майка ми подквасва истинско мляко. Да, там вече разликата е очевадна. smile3521
А някой пробвал ли е киселото мляко на Верея, което напоследък особено много рекламират? Смятам да купя скоро, но е добре да чуя отзиви....

# 39
  • Мнения: 5 577
Много обичам, всякакво купувам.

Най-любимо ми е "на баба - 3.6%."

# 40
  • София
  • Мнения: 4 867
верея 4,5% закусвам 3-4 пъти седмично. добро е. но не се лъжи с онова от 0,1% с калций (има ли мляко без калций newsm78) - има вкус на размити във вода тебешири. Sick

# 41
Аз давам на малкото хлапенце Пършевица 0.5%. Просто най-често от тази марка намирам мляко с най-нисък процент масленост. Пък и не е лошо. До сега проблем не е имало. Иначе рекламата много ме дразнеше.
Момчил пък ядеше само Верея и никакво друго не примаше. Как успяваше да му познае вкуса, не знам Simple Smile

# 42
  • Мнения: 25 610
Не мога да разбера, защо давате на децата си нискомаслено мляко??? newsm78
Та за организма им е полезно да приемат пълномаслено мляко! Да не говорим, че се съмнявам дали изобщо отговарят на действителността написаните проценти. Колкото е месото в колбасите май. Sick
И друго - колкото по-нискомаслено е едно мляко, толкова подквасването му става невъзможно. Гъстотата се постига с разни добавки, бог знае какви. Пробвайте да заквасите разредено мляко и вижте какво ще се получи!  Wink

# 43
Моето мнение е, че децата в бебешка възраст знаят по-добре от нас от какво се нуждае организма им. Това научих от личен опит. Имам случка и с киселото мляко.
Когато Момчил стана на 9 месеца, започнах да му давам кисело мляко. Ходехме в едно село, купувахме домашно прясно мляко от една много сладка бабка. След това го квасех вкъщи. Ставаше страхотно гъсто и маслено, та чак мазно мляко. Беб4ето, оба4е, с голям зор си изяждаше шишето. Някак си мъки бяха. Обаче ние тъпо и упорито си му купуваме и правим такова мляко. Докато веднъж млякото не можа да се закваси навреме и мъжът ми се наложи да изтича до близкия магазин да купи някакво. Донесе Верея, 0,1%, купено съвсем на случаен принцип. На детето много му хареса и красноречиво ни даде да разберем, че това мляко иска да яде. Пробвали сме и с други марки купешко мляко, но не. Опитваше го и до там.
С Михела по същия начин. Само че нея я пропуснахме с домашно заквасеното мляко. Тя всички марки яде, но Пършевица 0.5% с най-голяма охота.
И така. Не знам дали пълномасленото мляко е по-полезно, или не, но знам, че децата ми са здрави и се чувстват добре от нискомасленото. Всеки има право на избор:)

# 44
  • Мнения: 25 610
Не искам да споря с тебе, всеки има право на мнение, а и аз не съм специалист все пак.  bouquet
Но не мога да приема примера ти - ако пробваш да дадеш на бебо шоколад, ха на бас, че ще предпочете него, а не млякото! Laughing
Не, не подстрекавам никого да дава шоколад на бебе! Peace Просто не съм съгласна, че децата знаят най-добре как да се хранят. Особено като поотраснат малко! Wink Laughing

Общи условия

Активация на акаунт