Всичко за киселото мляко

  • 26 859
  • 110
  •   1
Отговори
# 105
хора всички млека имат закваска lactobacillus bulgaricum & streptococcus termophilus технологичен процес  (сурово мляко ,пречистване, стандартизиране,хомогенизиране,термична обработка или пастьоризация при 93-95 C за 20- 30min, охлаждане,кисело мляко с плътен коагулум до 45-46C прибавя се закваска 2% и се разлива в опаковки при достигане на киселиност 23-24Т  термостатира се при температура 40-42С до коагулиране на млякото и достигане на киселиност 75-80Т ,охлаждане до 6-8С и запазване при 4-6С .Та общо взето така се прави кисело мляко принципно но се слага NaOH за смъкването на киселиния естествено тя се неотрализира от млечната киселина,сухо мляко за стандартизация но то се произвежда от сурово мляко, желатин наи вече в плодовите млека и аспартан за подслаждане ,също и измислените фибри които няма да ви кажа от какво се правят защото няма да вкусите повече кисело мляко и то на Данон от това мляко неможе да си заквасите в къщи защото закваската му е мъртва тя заквасява само веднъж.Не си мислете че ядете истинскох мляко в повечето продукти има  Е-та консерванти.Аз обичам млякото и това ми е работата правила съм всичко с изключение на кашкавал и топени сирена работила съм в няколко фирми.Такаче каквото и да давате на децата си е все едно

# 106
хора всички млека имат закваска lactobacillus bulgaricum & streptococcus termophilus технологичен процес  (сурово мляко ,пречистване, стандартизиране,хомогенизиране,термична обработка или пастьоризация при 93-95 C за 20- 30min, охлаждане,кисело мляко с плътен коагулум до 45-46C прибавя се закваска 2% и се разлива в опаковки при достигане на киселиност 23-24Т  термостатира се при температура 40-42С до коагулиране на млякото и достигане на киселиност 75-80Т ,охлаждане до 6-8С и запазване при 4-6С .Та общо взето така се прави кисело мляко принципно но се слага NaOH за смъкването на киселиния естествено тя се неотрализира от млечната киселина,сухо мляко за стандартизация но то се произвежда от сурово мляко, желатин наи вече в плодовите млека и аспартан за подслаждане ,също и измислените фибри които няма да ви кажа от какво се правят защото няма да вкусите повече кисело мляко и то на Данон от това мляко неможе да си заквасите в къщи защото закваската му е мъртва тя заквасява само веднъж.Не си мислете че ядете истинскох мляко в повечето продукти има  Е-та консерванти.Аз обичам млякото и това ми е работата правила съм всичко с изключение на кашкавал и топени сирена работила съм в няколко фирми.Такаче каквото и да давате на децата си е все едно.
ЕЛ БИ БУЛГАРИКУМ"  потарсете Google пършевица, бор чвор ,Елена"Би Си Си Хендел

# 107
  • София
  • Мнения: 9 859
Вече не знам какво да си мисля за купените кисели млека.Аз от около 3-4 месеца си подквасвам само вкъщи,купих си и уред за тази цел за по-лесно.Обаче ходихме скоро при бабите,там купих Пършевица,остана си в хладилника.След един месец отиваме/през това време никой не е имало в къщата/ и млякото си стои запечатано в хладилника.Отворих го-нито се беше вкиснало,нито нищо.Идеално мляко Rolling Eyes.И това става около 25 дни след изтичане срока му на годност. Confused

# 108
  • Мнения: 3 621
След един месец отиваме/през това време никой не е имало в къщата/ и млякото си стои запечатано в хладилника.Отворих го-нито се беше вкиснало,нито нищо.Идеално мляко Rolling Eyes.И това става около 25 дни след изтичане срока му на годност. Confused

Това става с абсолютно всяко мляко, не само с Пършевицата, а като малка си спомням че след 3 или четвъртия ден млякото ставаше абсолютно кисело и ако не е отворено капачката се надуваше яката

# 109
  • София
  • Мнения: 9 859
Ами не знам,за първи път забравям мляко така и останах доста учудена.Явно е пълно с консерванти.

# 110
  • Варна
  • Мнения: 2 576
След един месец отиваме/през това време никой не е имало в къщата/ и млякото си стои запечатано в хладилника.Отворих го-нито се беше вкиснало,нито нищо.Идеално мляко Rolling Eyes.И това става около 25 дни след изтичане срока му на годност. Confused

Това става с абсолютно всяко мляко, не само с Пършевицата, а като малка си спомням че след 3 или четвъртия ден млякото ставаше абсолютно кисело и ако не е отворено капачката се надуваше яката

Не е точно така. За щастие все още има кис.млека, които вкисват - Родопея. Вкисвала ми е в срок на годност и то в хладилника. Не се оплаквам и продължавам да си купувам на тази марка, поне знам, че има нещо истинско в нея Wink.

Общи условия

Активация на акаунт