бързо, лесно и евтинко

  • 64 536
  • 165
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 4 867
любимият сладкиш на американските домакини, когато имат да нахранят много хора:

chocolate crazy cake
2 2/3 чаши брашно
2 чаши захар (аз слагам половината)
6 с. л. какао
2 ч. л. сода
1 ч. л. сол
2/3 чаша олио
2 ч. л. ванилия (аз слагам едно пакетче суха)
2 с. л. оцет
2 чаши вода

в тавата, в която ще се пече сладкишът, се смесват сухите съставки, заливат се с мокрите, разбърква се с вилица и се пече.

отгоре може да се намаже с шоколадова глазура от:
1 чаша пудра захар
50 г масло
1/4 чаша прясно мляко
какао

# 1
  • София
  • Мнения: 723
Не ми изглежда трудно.може да го пробвам.... Simple Smile

# 2
  • Севлиево
  • Мнения: 1 666
Наистина не изглежда да е трудно, ама пък ми изглежда прекалено лесно Rolling Eyes
Абе, ще взема да го пробвам Laughing

# 3
  • София
  • Мнения: 2 181
на мен ми изглежда странно Rolling Eyes
Ще чакам отзиви

# 4
  • Мнения: 25 642
А не залепва ли по тавата, след като не е подмазана? Или става въпрос за тефлонов съд? newsm78

# 5
  • София
  • Мнения: 4 867
аз го пека в нормална тава от алпака - не залепва.

# 6
  • София
  • Мнения: 378
сега ще го спретна-стискайте палци, после ще докладвам за резултата! Simple Smile

# 7
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Аз имам подобна рецепта - водят я wet chocolate cake и става доста приятен сладкиш Grinning

# 8
  • Мнения: 3 861
Ами ще го спретна тогава днес като е приятен и ще докладвам Mr. Green

# 9
Пробвах произведението, защото и на мене ми се стори странно по начин на приготвяне. Обаче стана невероятен. Аз го сервирах единият път със сладолед, вторият път с къстърд (яйчен крем), третият просто със сметана. БИЖУ - бързи, смели, сръчни  bouquet
Янита, благодаря за рецептата  Heart Eyes
Ето творението ми и едно парченце

За тия дето питат дали залепва - не, не залепва и не изисква по-специален съд Wink

# 10
  • Мнения: 1 269
Пробвах произведението, защото и на мене ми се стори странно по начин на приготвяне. Обаче стана невероятен. Аз го сервирах единият път със сладолед, вторият път с къстърд (яйчен крем), третият просто със сметана. БИЖУ - бързи, смели, сръчни  bouquet
Янита, благодаря за рецептата  Heart Eyes
Ето творението ми и едно парченце

За тия дето питат дали залепва - не, не залепва и не изисква по-специален съд Wink
Sлед като и Хонда го похвали няма как да не се доверим  chef

# 11
  • Мнения: 246
А глазурата топла или студена? И съответно върху топъл или изстинал кейк се слага?

# 12
Аз лично след като го изпекох го извадих от фурната и през това време заджурках глазурата. Като стана веднага го полях. Не беше изтинал кой знае колко Wink Grinning

# 13
  • Мнения: 824
страхотна рецепта smile3501.правих вече два пъти сладкиша и свършва моментално eat.фенове сме на сладкото

# 14
  • София
  • Мнения: 4 867
радвам се, че ви харесва.  Simple Smile

# 15
  • Мнения: 1 269
Направих сладкиша, като разликата е в това, че след опичането му , студен го намазах с крем "Оле" На д-р Йоткер с вкус на шоколад. Това е идеално решение за десерт през постите. Крема разбих вместо с мляко както е по рецептата, със студена вода 300мл и 1 супена лъжица мед. Много благодаря за рецептата!  bouquet

# 16
  • Мнения: 1 629
А, с колко захар, в крайна сметка?

# 17
  • Мнения: 1 269
А, с колко захар, в крайна сметка?
С две чаши става точно по вкусът ни - не е много сладко и не е безвкусно Simple Smile

# 18
  • Мнения: 1 629
Мерси, ще го пробвам Grinning

# 19
  • Мнения: 4 161
Преди малко го направих и сложих във фурната. Много лесен сладкиш. Сложих му половин пакетче кокосови стърготини. Останалото мисля да сложа отгоре. Само че като го гледам си мисля, че няма да бухне. Дано се опече.

Опече си се доста добре. Полях го с крема и вече го опитахме. Много е лесен и е вкусен.

Последна редакция: сб, 12 ное 2005, 20:44 от Stryper

# 20
  • София
  • Мнения: 2 019
Срам ме е да си кажа ама го направих един път, не се опече добре и го хвърлих. Веднага го забърках втори път, но пък не ми се надигна и пак го хвърлих. Мисля, че е от содата, защото вече трета година я имам Embarassed Вие как мислите? Има ли нещо по-специално при печенето?

# 21
наистина е бързо и лесно само дето се опе4е отгоре одолу и отстрани а отвътре суровооооооооооо!Още ме е яд!

# 22
  • В офиса
  • Мнения: 4 019
Сладкишът стана чудесен, и аз се притеснявах как ще се отлепи, но нямаше никакъв проблем. Грешката ми бе, че го пекох не в тава, а в кексова форма с дупка и понеже е "мокър", пък и го обръщах горещ, взех че го счупих. Но това е бял кахър. Въпреки, че съставките му са странни, на вкус ми е много познат. Прилича ми на някой от традиционните сладкиши с яйца и с много разбиване, но не мога да се сетя на кой. Имаше едни негърчета, или един "дупчен кейк"...?
Влезе ми в графата домашни сладкиши, благодаря янита.

# 23
  • Мнения: 446
При мен се получи суперски - само че сложих една чаша захар. Отгоре намазах с бяло сладко от Етъра /седеше от август без никой да го яде/ - просто мечта! Следващият път ще намаля какаото, че доста черен стана, може би защото беше готварско /нискомаслено и без добавки/.
Поздравления!!!

# 24
  • София
  • Мнения: 4 867
хей, дами много ви се радвам на доволството от сладкиша. скоро ще ви пусна още една какаово-сладкишна рецепта - резултатът не трябва да бухва, стои си един такъв сплескан в тавата, но пък е като шоколадова дъвка.

# 25
  • морето, сините вълни...
  • Мнения: 510
А как се пече?
Това с печенето на сладкиши хич не ми се отдава  Embarassed Rolling Eyes

# 26
  • София
  • Мнения: 2 019
Е няма ли кой да каже за печенето? Предполагам, че трябва да стане на шуплички. Хайде моля ви тези на които се получава добре, произнесете се.

# 27
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Снощи го бърках, стана суууупер  Hug При тия странни съставки не очаквах да се получи толкова добре. Пекох го в загрята фурна на 190 С. Наистина е вкусен, бъркайте смело!

# 28
Е няма ли кой да каже за печенето? Предполагам, че трябва да стане на шуплички. Хайде моля ви тези на които се получава добре, произнесете се.
Шоши, аз го пекох на 200 градуса около 25-30 минути някъде. Не трябва да остава вътре суров. Много е крехък и да, получава се нещо като шупли. При мене се надига мъничко, докато се пече (даже ми излезе малка част и от тавичката). Не мисля, че проблема е в содата newsm78
Мюриел, и аз го правя с две чаши захар и е точно по вкуса ни. Тия дни го заджурках и за гости и те го харесаха много. Лично аз предпочитам да го сервирам топъл с "гарнитура" сладолед или сметана (както и бях писала по-горе)
Тинкърбел, и на мене на вкус ми наподобява на негърчетата, но се прави мнооого по-лесно Flutter
Янитка, още веднъж благодаря и хайде....пускай и другата рецепта  bouquet

# 29
  • София
  • Мнения: 378
Супер стана!Вече 3 пъти го правя и съм доволна най- вече че е лесен !Иначе наистина прелича на негърче ,но е по-малко трудоемко Simple Smile
Пека го на 190 градуса и става добре!
А за содата ако е влажна може да ти изиграе шегичка- случвало ми се е !

# 30
Правих го два пъти.Първият точно по дадената  рецепта -стана излапа се веднага,но на мен ми миришеше на сода.Вторият път направих подобрения по мое усмотрение- вместо сода ,сложих 2 бакпулвера ,брашно 2чаши и едно пакетче пшеничено нишесте с вкус на карамел/такова имах/.
 Резултата -невероятна вкусотия.

# 31
  • Мнения: 1 216
Този сладкиш многократно съм го правила като ученичка. Даже още помня рецептата:'' суха част, мокра част''  Laughing
Само, че се смесваха после двете смеси.

Бързо, лесно и вкусно е.

# 32
  • Севлиево
  • Мнения: 1 666
Пробвах го, но за съжаление не ми се получи Embarassed
Първо залепна за тавата/алоака/ и едвам го извадих и второ не ми стана глазурата, но там сигурно аз бъркам Rolling Eyes
Моля, някоя мама, която го е приготвила успешно да сподели някакъв трик или нещо, което да доведе до сполучлив и вкусен край Laughing
  bouquet

# 33
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Ами той е толкова елементарен сладкиш, какви ти тънкости  Mr. Green Снощи го забърка 9-годишната ми щерка, само че ни свърши содата за хляб и донадих с 1/2 бакпулвер. Трудничко се вади наистина, но не защото е залепнал толкова, а защото е  трошлив. Незнам защо не ти се е получил  newsm78

# 34
  • Мнения: 1 178
И аз 6те пробвам, за6тото зву4и много лесно, но в тава с какви размери го пе4ете и на колко градуса?

# 35
Моята е правоъгълна - горе долу 18 на 30 см. Пека на 200 градуса

# 36
  • Мнения: 750
Да се отчета и аз.

Вярна на навиците си НЕ спазих рецептата - добавих нарязани орехи и ром на око.

Резултатът - сладкишът се пече дълго и напоително (повече, отколкото очаквах), но аз съм упорита и успях!  Wink Стана добре, леко мокър на вкус, но не глетав.
Най-смешното беше, че не бях забелязала първоначално, че няма яйца в рецептата и като тръгнах да го правя леееко се усъмних, че нещо не съм разбрала, но нали съм си луда глава, рискувах!  Laughing

Глазурата, Яни, се получи по-скоро като сироп. Въобще не се сгъсти въпреки че УТРОИХ количеството масло. НЕ знам защо така. НО пък с нея добре напоих сладкиша отгоре, което му подейства добре, защото от дългото печене коратаму отгоре беше станала малко по-твърдичка, отколкото е полезно.

Ще пусна и снимки, ама след ден-два, че дядо Коледа още пътува с цифровия апарат, та още се мъча с лентов.

# 37
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 518
И аз го правих - много бързо и лесно става. Сега съм обещала пак да правя и да пращам цялата тава в Горна Оряховица на колегите на мъж ми.
И на мен глазурата ми стана течна, но си попи всичко. МОже да го пробвам с глазурата на негърчето, тя е по-гъста, ама не знам дали няма да стане сух.

Аз направих само една грешка - в рецептата са 6 лъжици какао. То хубаво, ама аз не съобразих, че това какао дето се продава не е като това, което се ползва в заводите за сладкиши. И бухнах 6 лъжици от това, дето ми го носи свеки - резултат - черно, ама черно ви казвам. Приличаше на изгоряло (овъглено направо). Но пък беше вкусно.  Laughing

# 38
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
То хубаво, ама аз не съобразих, че това какао дето се продава не е като това, което се ползва в заводите за сладкиши.
Аз пък сега чувам  Thinking И моя сладкиш стана черен, ама страхотно вкусен. Аз намалих и захарта и се получи малко като натурален шоколад...любимия ми....Та каква е разликата, казваш?

# 39
  • София
  • Мнения: 4 867
аз пък най-често слагам повече какао, отколкото пише в рецептите - обичам да ми е шоколадово... а си ползвам най-обикновено какао - същото, което децата пият с мляко.

# 40
  • Мнения: 750
Аз направих само една грешка - в рецептата са 6 лъжици какао. То хубаво, ама аз не съобразих, че това какао дето се продава не е като това, което се ползва в заводите за сладкиши. И бухнах 6 лъжици от това, дето ми го носи свеки - резултат - черно, ама черно ви казвам. Приличаше на изгоряло (овъглено направо). Но пък беше вкусно.  Laughing

Що да е грешка?! И моят стана такъв като мноооготъмно негърче (та чак синьо), но не го намирам за притеснително. В сладкиши слагам само натурално какао. Най-често ползвам какао Моцарт.

# 41
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 518
....Та каква е разликата, казваш?

Всъщност - де да знам, ама много силно ми се стори това какао. Досега съм правила само с купено и не ставаше толкова черно. На мен лично ми нагарчаше малко.

# 42
  • Мнения: 514
Стана жесток!!! Много вкусно, мъжа ми се побърка докато не свърши сладкиша. Само че не можах да разбера защо сладкиша залепна в тавата newsm78. Всички казвате че не залепва  newsm78. Къде сбърках?

# 43
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Абе той си е залепен за тавата, но с лопатка много лесно се отделя  Wink

# 44
  • Габрово
  • Мнения: 402
И аз го направих!!! Много вкусен стана и веднага свърши, но да питам... Той по принцип малко мокър ли стои или аз сбърках нещо???  newsm78 Със сигурност не стана клисав (аз съм спец по направата на клисави кексове, така че знам перфектно ефекта и вкуса  Tired), но стоеше някак... абе с пръсти не можеш да хванеш парчето да го ядеш!!! Така ли трябваше да стане???

# 45
  • София
  • Мнения: 4 867
да, мокър стои, дори когато се получи добре.

за глазурата - имаше някаква хитрина, ама съм забравила какво беше, отдавна не остава време да шляпам такива екстри. следващият път обаче ще направя глазура и ще ви светна на тарикатлъка за сгъстяване...

аз пък днес май пак ще моря печката с кекс. стискайте палци!

# 46
....абе с пръсти не можеш да хванеш парчето да го ядеш!!! Така ли трябваше да стане???
Точно Flutter

# 47
  • Мнения: 1 178
Да се от4ета и аз: направих го, в на4алото бе6е много мокър, но на другия ден се стегна (аз недогледах рецептата и сложих само 2 4а6и бра6но), за глазура разтопих един 6околод с 50 мл. те4на сметана, направих го в кръгла форма за торта, но я откоп4ах 4ак след като се стегна.
Мъжът ми най-после яде, мое произведение с удоволствие.
yanita,  Honda благодаря Ви   bouquet

# 48
  • Мнения: 63
Извинявам се за глупавия въпрос Embarassed, ама как направихте глазурата? На водна баня ли ги бъркахте нещата или направо с миксера? И какво количество какао сложихте за глазурата ?

# 49
Извинявам се за глупавия въпрос Embarassed, ама как направихте глазурата? На водна баня ли ги бъркахте нещата или направо с миксера? И какво количество какао сложихте за глазурата ?
Направо на котлона - бъркав с дървена лъжица. Какао слагам една пълна супена лъжица

# 50
  • Дива Индия
  • Мнения: 622
Оф, и аз го направих, ама моя не се надигна въобще. Та си го ядох съвсем сама ooooh! - не че се оплаквам, но... Не знам какво обърках. Впрочем угасих содата в оцета. Да не би да не е трябвало?  newsm78. Иначе намазах тавата с олио и я отупах с брашно, та с отлепянето нямаше проблем. Flutter

# 51
.... Впрочем угасих содата в оцета. Да не би да не е трябвало?  newsm78.....
Ами може би е грешка, защото в рецептата си пише - всички сухи работи на едно, а мокрите после Thinking

# 52
  • Мнения: 750
И обещаните снимки към моя отчет:

1
2
3

# 53
  • Мнения: 702
chocolate crazy cake
стана любимата рецепта на моето семейство 3 пъти го правя и свършва за отрицателно време
Мерси за рецептата   bouquet  bouquet  bouquet Heart Eyes
Определено се нареди в моите Топ 5 за сполучливи рецепти

# 54
  • Sofia
  • Мнения: 6 235
Колко време се пече? Преди 25мин го сложих и той вече се надигна и си мисля, че е готов

# 55
  • Мнения: 2 142
Вчера видях рецептата и сега съм решила и аз да го спретна. Дано да стане! Ма, щом всички казват, че е станал страхотен с малки изключения... А, бе трябва да стане! Много ми е странен начина на приготвяне  newsm78

ДЕянаЗ , като го изпечеш, кажи, колко време си го пекла!

# 56
  • Sofia
  • Мнения: 6 235
40мин. хубав е но позалепна

# 57
  • Пловдив
  • Мнения: 551
Присъединявам се към добрите отзиви  Hug Сладкишът е страхотен, а за минималните усилия, които влагаш просто думите не ми стигат.... Много ме заинтригува начинът на приготвяне и затова почти веднага след като видях темата го направих. Определено НЕ съжалявам. Дерзайте, мамчета  Peace

# 58
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
   Фантастичен е, само че така и не се престраших да му направя глазурата...

# 59
  • Sofia
  • Мнения: 6 235
а залепна ли ви?

# 60
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
Не , на мен поне не ми залепна!

# 61
  • Deutschland/HE
  • Мнения: 5 423
а ако се сложи хартия за печене на дъното на тавата? Thinking ooooh! newsm78

# 62
  • Мнения: 248
Аз също го направих, много хубав стана. При мен не е залепвал, защото го правих в тефлонова тавичка. Глазура не съм правила, но и без нея стана добър. Аз лично много го харесах, но мъжете вкъщи малко се изненадаха от смесените вкусове сладко-солено. Може би следващият път ще изключа солта, като го правя.
Иначе наистина е много лесен и бърз! Благодаря за рецептата!

# 63
Страхотна рецепта.Браво!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 64
  • Мнения: 3 743
Снощи го направих и много ми хареса  bouquet( следващия път ще сложа по-малко захар и сода). Не залепна, въпреки, че честно казано малко ме съмняваше какво ще стане Wink.  Освен шоколадовата глазура добавих и  сметана и сега... newsm39

# 65
  • Мнения: 248
svasseva, аз затова не правя глазури, защото нямам време за  newsm39  Е, не става толкова красиво на вид, но е вкусно.
Снощи отново го направих, като този път не сложих сол, но не стана същото. Значи установих, че не трябва да си спестявам нито един продукт. Но да не си помислите, че е останало нещо?  Wink Всичко се омете за отрицателно време  Grinning

# 66
  • София
  • Мнения: 212
И обещаните снимки към моя отчет:

1
2
3
  bouquetМного красиво!!!  chef

# 67
  • Мнения: 5 713
Да се похваля, че и аз го направих и стана супер. Не ми залепна, пекох в обикновена тава на 180 градуса за 30мин. Вместо сода и аз сложих 2 бакпулвера. А за глазурата използвах крем Оле, като някой по-горе беше писал. Разбих го с пове4ко мляко,  около 600мл, за да стане по-течно.

# 68
  • Мнения: 388
 smile3501Веднага го направих. Прилича на фъдж. Освен че е бързо ,лесно ,евтино е и ВКУСНО.

# 69
  • Мнения: 3 743
smile3501Веднага го направих. Прилича на фъдж. Освен че е бързо ,лесно ,евтино е и ВКУСНО.
Да, но е още по-лесен за правене Wink и без яйца Simple Smile

# 70
  • София
  • Мнения: 2 181
Да се похваля,че и аз го направих снощи.Стана невероятен.
Сложих 1ч захар,не ми залепна  Laughing.Мързеше ме да правя глазура и отгоре го намазах с желе от боровинки Wink.

# 71
  • Мнения: 139
Този сладкиш го правя от 5-6 години и е страхотно вкусен и лесен.
В моята рецепта обаче има и 2-3с.л. сладко от какъвото плод имате.
Най-добре е със сини сливи.

# 72
  • Мнения: 1 698
И обещаните снимки към моя отчет:

1
2
3
  bouquetМного красиво!!!  chef
яд ме е, че не мога да видя снимките, казва ми, че страницата е преместена. Sad

# 73
  • София
  • Мнения: 4 589
Ще го пробвам и аз, щом токова го хвалите. Simple Smile Дано се получи. Peace

# 74
  • Мнения: 750
И обещаните снимки към моя отчет:

1
2
3
  bouquetМного красиво!!!  chef
яд ме е, че не мога да видя снимките, казва ми, че страницата е преместена. Sad


Актуализирах ги!


# 75
  • Мнения: 22 867

Наистина много красиво!  bouquet Вкусът го знам, и аз го правих. Grinning

# 76
  • Мнения: 1 698
Много добре изглежда, чудя се дали да го пробвам утре или още сега  Laughing

# 77
  • София
  • Мнения: 2 671
Ееее, добре, след като n на брой пъти попадам на тази рецепта и понеже тази вечер яко ме гони шоколадената абстиненция, го забърках. Спестих 2/3 ч. захар и с 1 1/3 стана добре. Само дето реших съвсем мързеливата да го карам и не се престарах в смесването на сухите и мокрите съставки, в резултат на което по дъното на тавата има малко брашно  Embarassed

Пекох го в тортена тефлонова тава с пръстен, но може би трябваше в кексова форма, за да не остава средата по-мокра  newsm78

 newsm23 Този път сложих 1/2 ч. натрошени орехи, но ми идва една екстремна идея - да ги заменя следващия път с парченца синьо сирене, много си падам по тоя тип смесване на вкусовете.

Последна редакция: сб, 21 апр 2007, 23:38 от Rumya

# 78
  • Мнения: 1 698
Да си призная не очаквах да ми хареса, обаче много вкусен стана. Всичките си хапнаха с удоволствие, а аз май най-много. Не му сложих нищо отгоре, ама и така се изяде. Мисля да го пробвам скоро пак Wink, ама трябва да се въздържам от такива сладки неща Embarassed

# 79
  • Мнения: 42
Много вкусен и хубав стана сладкиша.Мерси за рецептата.

# 80
  • Мнения: 764
Страхотен сладкиш,просто неочаквано сполучлив и лесен!Благодаря на авторката на темата за рецептата!  bouquet

# 81
  • Мнения: 3 388
Записах си рецептата - тези дни ще го пробвам!  Peace

# 82
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Хм newsm78, звучи добре, смятам да го приготвя утре за домашните.

# 83
  • Мнения: 3 647
Страхотен сладкиш,просто неочаквано сполучлив и лесен!Благодаря на авторката на темата за рецептата!  bouquet
Peace

# 84
  • Мнения: 1 426
Внезапно ми дойдоха гости снощи и нямах с какво да ги почерпя - и го направих без глазурата отгоре - стана прекрасен!
Благодаря за рецептата!

# 85
  • Мнения: X
Да се включа и аз Flutter
Снощи го направих - точно по рецептата - бухна леко и дори са напука, изпече се добре и не стана воднист. Нарязах и залях с глазурата докато беше в тавата - стана разкошен, но много горчив и мъжът ми не го хареса. На мен обаче ми е страшно вкусен- ще си хапна цялата тава  Blush Mr. Green

# 86
  • Мнения: 764
Страшен е сладкиша,но доста ми залепна.Ако сложа хартия за печене дали ще е добре или пък и за нея ще залепне..... newsm78

# 87
  • Мнения: 1 037
Внезапно ми дойдоха гости снощи и нямах с какво да ги почерпя - и го направих без глазурата отгоре - стана прекрасен!
Благодаря за рецептата!
Стана страхотен и се приготвя супер лесно bouquet Ето го:

# 88
  • Мнения: X
Страшен е сладкиша,но доста ми залепна.Ако сложа хартия за печене дали ще е добре или пък и за нея ще залепне..... newsm78
На мен въобще не ми залепна, въпреки че се притеснявах - пекох в правоъгълна тефлонова тава и после след като изстина съвсем лесно се отдели с лопатката. Sunglasses

# 89
  • Paris
  • Мнения: 1 727
Заинтригувана съм! Мога ли  да заменя бакпулвера със сода? И без глазура ли е вкусен?

# 90
  • Мнения: X
Заинтригувана съм! Мога ли  да заменя бакпулвера със сода? И без глазура ли е вкусен?
В оригиналната рецепта си е сода.  WinkИ без глазура е вкусен Peace

# 91
  • Мнения: 3 388
Току-що го направих!

Приготвя се бухвално за 2 минути, пекох на около 190 - 200 градуса около 30 минути във фурна с вентилатор. Не ми залепна, сложих сладкиша в тефлонова кръгла тавичка. Супер лесен и бърз, наистина няма как да не се получи. Аз имах малко начупени бадеми и стафиди, прибавих и тях. Без глазура.

Ето снимков материал  

# 92
  • Мнения: 780
Правя го вече няколко пъти и в къщи вече им е един от любимите  Peace

# 93
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Да попитам, някой пекъл ли го е в обикновена тава, а не с тефлоново покритие?

# 94
  • Мнения: 5 713
Да, аз. Става. Е, остава малко по дъното, но само по себе си е лепкаво. Не е загоряло.

# 95
  • Мнения: 3 388
Да попитам, някой пекъл ли го е в обикновена тава, а не с тефлоново покритие?


Според мен няма проблем. Аз в такива случаи намазнявам и набрашнявам малко тавичката и готово  Peace

# 96
  • Мнения: 481
Страхотен е сладкиша  Hug

Да попитам, някой пекъл ли го е в обикновена тава, а не с тефлоново покритие?
И аз! Simple Smile Залепна ми, но си го изпапкахме и така. Но другия път или в тефлонова тава, или в намазнена ще го пека!

# 97
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
леле, как го хвалите всички.....на моя мъж дали ще му хареса, а?  newsm78

# 98
  • Мнения: X
леле, как го хвалите всички.....на моя мъж дали ще му хареса, а?  newsm78
На моя не му хареса - изхвърли половината тава (аз изядох другата половина bowuu) Cry Rolling Eyes

# 99
  • Мнения: 521
аз току 6то го забърках.6те видим след половин 4ас.

# 100
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
аз току 6то го забърках.6те видим след половин 4ас.
хайде чакаме отзиви!
само не разбрах в колко голяма тава го печете...... newsm78

# 101
  • Мнения: 521
упс!малко забравих да ви кайа,ама нямах търпение.сега нагъвам и наистина е вкусно.да ти кажа в каквато и тава да го пе4е6,става доста смес,така че няма проблем според мен.само 4е аз трябва6е вместо олио да избирам м/у зехтин и те4ен маргарин.слойих т. маргарин.слойих и малко ром,а вместо глазура 6околадов пудинг.много е вкусно.

# 102
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Аз лично след като го изпекох го извадих от фурната и през това време заджурках глазурата. Като стана веднага го полях. Не беше изтинал кой знае колко Wink Grinning
А как така забърка глазурата? На котлона или студени ги бърка продуктите?
Сори за въпроса...  Embarassed

# 103
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Така, готов е вече и половината изяден! Мноооого вкусен.
Пекох го 30 мин. на 190 градуса. Не направих глазурата, защото нещо не ми е много ясна...  Sad

# 104
  • Мнения: X
Глазурата е много лесна - просто разтапяш маслото и останалите съставки и объркваш сместа - аз сгъстих малко на котлона - стана много вкусно  chef

# 105
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Глазурата е много лесна - просто разтапяш маслото и останалите съставки и объркваш сместа - аз сгъстих малко на котлона - стана много вкусно  chef
Ок, мерси!   bouquet

# 106
  • Universe
  • Мнения: 1 556
Рецептата е много приятна и лесна.
Ако решите да разнообразите шоколадовите изкушения Ви предлагам втори вариант.
След като изстине го намажете  със следния крем:
- разбърквате 1 кут. сирене "Филаделфия" натурал  - 200г + 1/2 кофичка заквасена сметана "Роса", пудра захар на вкус.
- най- отгоре гарнирайте с пресни ягоди / или пък със сладко от боровинки/

# 107
  • Мнения: 3 161
Зарибих се, разписвам се и ще пробвам. Държа да отбележа също, че това е първтоо ми посещение вГотварския, но смятам да стана по-редовна!

# 108
  • София
  • Мнения: 2 351
За протокола и за да се запиша - много бързо много лесно и мнооооооооооооооого вкусно.
Почвам я пак.

# 109
  • Мнения: 795
Е, щом толкова го хвалите и аз ще се пробвам! Wink

# 110
  • София
  • Мнения: 4 867
А пък аз съвсем бях забравила за този сладкиш! От 100 години не съм го правила. Дали да не изненадам фамилията довечера? newsm78

# 111
  • Мнения: X
Yanitabouquet
Направих тази вкусотия и сега чакам да изстине.Увъртам се около тавата като гладно цигане. LaughingИзглежда добре въпреки, че бях скептично настроена към начина на приготвяне.Надявам се и на вкус да е добре.Като го опитам ще допълня.
По-точно определение от това ,което си дала, едва ли би могло да има.


Опитах го вече!М-м-м-м-м!Невероятен е! Благодаря!
Само да допълня, че не направих оригиналната глазура. Вместо нея забърках прясно мляко с течен шоколад.

Последна редакция: пт, 11 май 2007, 11:57 от Анонимен

# 112
  • sofia
  • Мнения: 4 296
аз в момента го пека и нямам търпение Hug

това май е най-вкусния сладкиш на света и то толкова лесен,аз съм очарована,но може би защото обичам шоколад(глазурката Laughing)

Последна редакция: пт, 11 май 2007, 15:34 от lyuba84

# 113
  • Мнения: 4 546
аз съм го правила вече доста пъти. става готово за по-малко от час /заедно с печенето/  Wink унищожавам го без глазура  Grinning

# 114
  • Мнения: 74
Смятам и аз да го пробвам

# 115
Има една подобна рецепта, знам я от баба ми Simple Smile)
1 кисело мляко
1 с.л. сода за хляб
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 с.л. какао (може и канела, ако предпочитате)
счукани орехи (или други ядки, но става и без тях)
Содата се слага в млякото, разбърква се. После се смесват сухите съставки, заливат се с мокрите, пече се в намаслена тава. По принцип се ръси с пудра захар, но с шоколадова глазура също е мнооого добре, а и без..  Wink

# 116
  • Мнения: 1 037
Пак го направих и този път резултата е страхотен,глазурата е шоколадов пудинг Crazy

# 117
  • Мнения: 732
Този сладкиш го правих преди време. Спазих точно рецептата, но се получи глетав. Незнам дали такъв трябваше да бъде.

Изяде се обаче  Crazy

# 118
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
Без глазурата май ми харесва повече...

# 119
  • Мнения: 1 037
Този сладкиш го правих преди време. Спазих точно рецептата, но се получи глетав. Незнам дали такъв трябваше да бъде.

Изяде се обаче  Crazy
Да,такъв трябва да е,стои като "мокър"  Flutter Става наистина много бързо. Peace

# 120
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
sladka_blondinka,  smile3501

# 121
  • Мнения: 1 037
миси Crazyчерпя всички с по парче  bouquet

# 122
  • Мнения: 74
при мен е пълен провал.Захарта падна на дъното и залепна.Правих го в тефлонова тава но когато реших да го отлепя половината остана на дъното а другото се начупи.Не знам къде бъркам .Ако иманякаква тънкост кажете моля. newsm17

# 123
  • Мнения: 4 546
при мен е пълен провал.Захарта падна на дъното и залепна.Правих го в тефлонова тава но когато реших да го отлепя половината остана на дъното а другото се начупи.Не знам къде бъркам .Ако иманякаква тънкост кажете моля. newsm17
разбърка ли го добре преди да го сложиш да печеш? аз разбърквам много добре с вилица като стържа по дъното и по краищата на тавата , да се разбърка добре. ама това в тефлонова тава не е много приложимо  newsm78

# 124
  • Мнения: 4 380
За статистиката. Също го правих, два пъти дори. Първия без глазурата, втория реших да направя глазурата колкото и странно и неразбрано да звучи -набор продукти с които не се знае какво да се прави. Кипнах ги и залях сладкиша с доста рядката смес. В началото не схванах смисъла. Това не прилича много на глазура, доста е редичко. Обаче...сладкиша хубаво се напои и след няколко часа беше разкош. Не може изобщо и близко да се сравнява с вариант без глазурата.
С две думи, ако някой го е правил без глазура и не му е допаднало, направете го отново както трябва!

# 125
  • Мнения: 74
при мен е пълен провал.Захарта падна на дъното и залепна.Правих го в тефлонова тава но когато реших да го отлепя половината остана на дъното а другото се начупи.Не знам къде бъркам .Ако иманякаква тънкост кажете моля. newsm17
разбърка ли го добре преди да го сложиш да печеш? аз разбърквам много добре с вилица като стържа по дъното и по краищата на тавата , да се разбърка добре. ама това в тефлонова тава не е много приложимо  newsm78

Ами бърках,но не с вилица,а с шпатула подходяща за тефлона.Най ми е чудно че залепна.До сега нищо не ми е залепвало в тефлона.Другият път може и да се получи.  chef

# 126
  • Мнения: 4 546
то и на мен снощи ме стана слепнат , явно нещо съм пропуснала или спестила. стават гафове понякога, но ще си го изям  Laughing

# 127
  • Мнения: 4 380
Аз пък го пекох в силиконова тава, но изобщо не го и вадих . Оставих го зелято в нея да се напоява, после направо там нарязах (със шпатулка- не с нож, сладкиша е доста мек) и сервирах.

# 128
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Направих го най-накрая този сладкиш и наистина е много вкусен. Добавих някои неща от мене си. В сладкиша сложих лешников крокант, а в глазурата добавих и ром. Ето и резултата:

сладкишът

разрез

# 129
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
   И аз вчера го направих.С глазурата.Стана супер!Едвам го спасих от разграбване в топло състояние,после за нула време вече го нямаше.

# 130
  • Мнения: 7 418
 Simple Smile записвам се засега,отивам да чета отзивите.

# 131
  • sofia
  • Мнения: 4 296
Simple Smile записвам се засега,отивам да чета отзивите.
виж, че темата е спряла да се развива преди 1 година,къде се записваш

# 132
  • Мнения: 7 418
  Може да има желаещи да я доразвият. Wink

# 133
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Аз също го бях правила този сладкиш мин.есен и не ми стана, не ми хареса и на вкус, биеше на оцет SickПредпочитам негърче, фъч или браунис с всичките им там яйца, и тем подобни.  Peace

# 134
  • Мнения: 48
хей, дами много ви се радвам на доволството от сладкиша. скоро ще ви пусна още една какаово-сладкишна рецепта - резултатът не трябва да бухва, стои си един такъв сплескан в тавата, но пък е като шоколадова дъвка.
Ами хайде де, пусни я - чакаме  Flutter

# 135
  • Мнения: 1 352
Хм... и аз с всички шилета да се втурна!
Опекох го този сладкиш, сложих хартия за печене отдолу, че ме беше страх да не се залепи. Направих заливка от мляко и бял шоколад, разтопени. Пробвах го току що, но ми се стори доста клисав, чак ми залепна за небцето, нооооо е още топъл. Предполагам, че като се охлади напълно ще се промени. Вкусът е добър иначе, малко като на негърче.

# 136
  • Мнения: 1 283
 А  защо  толкова много оцет се слага, няма ли да киселее от него. И още един въпрос - може ли бакпулвер вместо сода и каква е разликата?

# 137
  • Мнения: 4 380
А  защо  толкова много оцет се слага, няма ли да киселее от него. И още един въпрос - може ли бакпулвер вместо сода и каква е разликата?

Оцета се слага за да погаси содата. Ако сложиш бакпулвер не ти е нужен оцет. Предполагам че в рецептата не се има предвид винен оцет, той рядко се използва в Америка и не в сладкиши. Обикновен бял оцет без аромат, който си е разредена оцетна киселина и напълно може да се замести с лим. сок.

# 138
  • Мнения: 1 178
Правя крейzито вече година, това е най_лесно иzпълнимата рецепта zа вкусен сладкиш, която съм срещала. Не съм посветена в тайните на сладкарството и досега слагах бакпулвер и оцет(винен) и нямаше оцетен вкус. В началото го правех в тортена форма, сега в обикновенна тава. Преди сиропиране го наряzвам на малки парчета. За zаливка иzполzвам шоколадова кувертура или обикновен шоколад и малко мляко или сметана, така шоколаденото удоволствие става пълно.

# 139
  • Мнения: 224
Пробвах го но не съм доволна залепна ми  Thinking

Последна редакция: пн, 31 мар 2008, 22:10 от petya-81

# 140
  • Мнения: 173
Утре ще го пробвам

# 141
  • София
  • Мнения: 3 679
Запис- скоро ще го пробвам

# 142
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ето поредния опит!

# 143
  • Мнения: X
t_ilieva, страхотно изглежда! Час ми се дояде... Rolling Eyes
Аз отдавна не съм го правила този сладкиш и май му е време вече. Добре, че ме подсети, t_ilieva. Благодаря!!  Hug

# 144
  • Мнения: 216
Ще се пробва.

# 145
# 146
  • Варна
  • Мнения: 355
Ей-сегичка и аз изпекох тази американска сладост и въпреки моите опасения, получи се много добре. Само дето моите сладкиши винаги се подуват повече от едната страта, но това е сигурно нещо от сладкаря Embarassed

Янита,  Hug страхотна рецепта, супер вкусен и лесен сладкиш!   bouquet

# 147
  • Мнения: 7 418
Ей-сегичка и аз изпекох тази американска сладост и въпреки моите опасения, получи се много добре. Само дето моите сладкиши винаги се подуват повече от едната страта, но това е сигурно нещо от сладкаря Embarassed


  Да не е от фурната? Thinking

# 148
  • Мнения: 36
Днес и аз направих "сладкото изкушение" .Получи ми се от първия път и с глазурата е разкошен.
Благодаря за рецептата  bouquet
Ето го: http://img.data.bg/i.php?id=958144&ctrl_id=kd12lr

# 149
  • София
  • Мнения: 10 858
Моят кейк се пече. Направих и заливката, само че с половин чаша пудра захар и малко повече мляко. Доста се сгъсти.
Тестото стана много интересно, някак странно. Ще видим как ще е като стане готово.

# 150
  • София
  • Мнения: 10 858
Такааа, сладкишът ми е готов, хубав е, но не е това, което очаквах. Моят е нещо м/у кекс и негърче.

# 151
  • Мнения: 5 713
За мен си е нещо като негърче.
Отдавна не съм го правила. Добра идея да го врътна днес за гостите.

# 152
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 978
мммм, ще се пробва

# 153
  • Мнения: 4 358
Направих лудия шоко кекс hahaha. Поизмъчих се защото го правих във вид на торта и украсата ми не стана както я бях планирала.
Разделих сместа на 3 и пекох 3 платки за торта. Изпече си се супер, на вкус много ни хареса - на мъжа ми де, аз още не съм го пробвала Sick ако не се брои едно отчупено парченце Heart Eyes
Ето как ми се получи на мене - префасониран крейзи кейк Joy
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=238801&photo=11
и още една снимка
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=238801&photo=10

# 154
  • Мнения: 107
Направих лудия шоко кекс hahaha. Поизмъчих се защото го правих във вид на торта и украсата ми не стана както я бях планирала.
Разделих сместа на 3 и пекох 3 платки за торта. Изпече си се супер, на вкус много ни хареса - на мъжа ми де, аз още не съм го пробвала Sick ако не се брои едно отчупено парченце Heart Eyes
Ето как ми се получи на мене - префасониран крейзи кейк Joy
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=238801&photo=11
и още една снимка
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=238801&photo=10

А кремът от разбита сметана ли е? Много добре изглежда така като торта, идеята ти е отлична  Peace

# 155
  • UK
  • Мнения: 1 351
xenia моля те искам снимка на твоя сладкиш  Praynig Praynig Praynig

# 156
  • Мнения: 867
Вчера го направих-стана страхотен, гарнирах го с косос и поднесох с пресни ягодки!
Гостите ми останаха очаровани!

# 157
  • Мнения: 9 973
ще пробвам утре,пък да видим

# 158
  • Мнения: 4 358
Ето как ми се получи на мене - префасониран крейзи кейк Joy
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=238801&photo=11

А кремът от разбита сметана ли е? Много добре изглежда така като торта, идеята ти е отлична  Peace
Кремът е от 1 пакет крема сирене, заквасена сметана на данон голяма кофичка и крем Оле на д-р Ойткер вания, чаша пудра захар.Всичко се разбива до хомогенна смес.Крема е чуден за летни тортички Peace
Нещо залежа тортата у нас - май защото сега сме само двама пък тортата голяма newsm78
Пусна го една мама в тортената тема и от тогава съм влюбена в него Peace

# 159
  • София
  • Мнения: 4 589
Аз също правих вера сладкишът, но нещо не се получи. Confused Стана като че ли доста солен, а сложих 1ч.л. сол, както пише в рецептата. Другият път ще сложа съвсем малко. Освен това вместо с какао го направих с някаква шоколадова глазура (на прах) за торта и вероятно това го съсипа, а и захарта май беше малко - сложих една голяма чаша. С две думи - изложих се. Blush
Следващият път се надявам да бъде успешен. Simple Smile

# 160
  • Мнения: 4 380
xenia моля те искам снимка на твоя сладкиш  Praynig Praynig Praynig

Ще ме караш пак да го правя (то няма лошо де...). Laughing Щом не съм показала, значи не съм снимала. Grinning

# 161
  • Мнения: 4 380
Аз също правих вера сладкишът, но нещо не се получи. Confused Стана като че ли доста солен, а сложих 1ч.л. сол, както пише в рецептата. Другият път ще сложа съвсем малко. Освен това вместо с какао го направих с някаква шоколадова глазура (на прах) за торта и вероятно това го съсипа, а и захарта май беше малко - сложих една голяма чаша. С две думи - изложих се. Blush
Следващият път се надявам да бъде успешен. Simple Smile

Грешката е в какото. Без истинско какао няма как да стане. Всякакъв вид какаови напитки или глазури не стават. Правих го с 1 ч.л. сол и 1 чаша захар и не ми е солено.

# 162
  • Мнения: 4 380
Ето ви снимки. Mr. Green Нарязано и залято:



Нарязвайте на малки парченца, защото е много сладко.

# 163
  • UK
  • Мнения: 1 351
Ето ви снимки. Mr. Green Нарязано и залято:

  smile3501

 ей сега вече ще го направя  Blush ти си ми като вдъхновение   Laughing

# 164
  • Мнения: 293
  chef newsm78 xenia
Успя да ме убедиш !!!Прекрасен е  кекса  ти!!!  bouquet

# 165
  • София
  • Мнения: 4 589
xenia , страхотно изглежда!  bouquet

Моят втори опит беше по-сполучлив, но има пак какво да се желае. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт