бързо, лесно и евтинко

  • 64 472
  • 165
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 4 866
любимият сладкиш на американските домакини, когато имат да нахранят много хора:

chocolate crazy cake
2 2/3 чаши брашно
2 чаши захар (аз слагам половината)
6 с. л. какао
2 ч. л. сода
1 ч. л. сол
2/3 чаша олио
2 ч. л. ванилия (аз слагам едно пакетче суха)
2 с. л. оцет
2 чаши вода

в тавата, в която ще се пече сладкишът, се смесват сухите съставки, заливат се с мокрите, разбърква се с вилица и се пече.

отгоре може да се намаже с шоколадова глазура от:
1 чаша пудра захар
50 г масло
1/4 чаша прясно мляко
какао

# 1
  • София
  • Мнения: 722
Не ми изглежда трудно.може да го пробвам.... Simple Smile

# 2
  • Севлиево
  • Мнения: 1 666
Наистина не изглежда да е трудно, ама пък ми изглежда прекалено лесно Rolling Eyes
Абе, ще взема да го пробвам Laughing

# 3
  • София
  • Мнения: 2 181
на мен ми изглежда странно Rolling Eyes
Ще чакам отзиви

# 4
  • Мнения: 25 568
А не залепва ли по тавата, след като не е подмазана? Или става въпрос за тефлонов съд? newsm78

# 5
  • София
  • Мнения: 4 866
аз го пека в нормална тава от алпака - не залепва.

# 6
  • София
  • Мнения: 378
сега ще го спретна-стискайте палци, после ще докладвам за резултата! Simple Smile

# 7
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Аз имам подобна рецепта - водят я wet chocolate cake и става доста приятен сладкиш Grinning

# 8
  • Мнения: 3 861
Ами ще го спретна тогава днес като е приятен и ще докладвам Mr. Green

# 9
Пробвах произведението, защото и на мене ми се стори странно по начин на приготвяне. Обаче стана невероятен. Аз го сервирах единият път със сладолед, вторият път с къстърд (яйчен крем), третият просто със сметана. БИЖУ - бързи, смели, сръчни  bouquet
Янита, благодаря за рецептата  Heart Eyes
Ето творението ми и едно парченце

За тия дето питат дали залепва - не, не залепва и не изисква по-специален съд Wink

# 10
  • Мнения: 1 269
Пробвах произведението, защото и на мене ми се стори странно по начин на приготвяне. Обаче стана невероятен. Аз го сервирах единият път със сладолед, вторият път с къстърд (яйчен крем), третият просто със сметана. БИЖУ - бързи, смели, сръчни  bouquet
Янита, благодаря за рецептата  Heart Eyes
Ето творението ми и едно парченце

За тия дето питат дали залепва - не, не залепва и не изисква по-специален съд Wink
Sлед като и Хонда го похвали няма как да не се доверим  chef

# 11
  • Мнения: 246
А глазурата топла или студена? И съответно върху топъл или изстинал кейк се слага?

# 12
Аз лично след като го изпекох го извадих от фурната и през това време заджурках глазурата. Като стана веднага го полях. Не беше изтинал кой знае колко Wink Grinning

# 13
  • Мнения: 824
страхотна рецепта smile3501.правих вече два пъти сладкиша и свършва моментално eat.фенове сме на сладкото

# 14
  • София
  • Мнения: 4 866
радвам се, че ви харесва.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт