бързо, лесно и евтинко

  • 64 602
  • 165
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 1 352
Хм... и аз с всички шилета да се втурна!
Опекох го този сладкиш, сложих хартия за печене отдолу, че ме беше страх да не се залепи. Направих заливка от мляко и бял шоколад, разтопени. Пробвах го току що, но ми се стори доста клисав, чак ми залепна за небцето, нооооо е още топъл. Предполагам, че като се охлади напълно ще се промени. Вкусът е добър иначе, малко като на негърче.

# 136
  • Мнения: 1 283
 А  защо  толкова много оцет се слага, няма ли да киселее от него. И още един въпрос - може ли бакпулвер вместо сода и каква е разликата?

# 137
  • Мнения: 4 380
А  защо  толкова много оцет се слага, няма ли да киселее от него. И още един въпрос - може ли бакпулвер вместо сода и каква е разликата?

Оцета се слага за да погаси содата. Ако сложиш бакпулвер не ти е нужен оцет. Предполагам че в рецептата не се има предвид винен оцет, той рядко се използва в Америка и не в сладкиши. Обикновен бял оцет без аромат, който си е разредена оцетна киселина и напълно може да се замести с лим. сок.

# 138
  • Мнения: 1 178
Правя крейzито вече година, това е най_лесно иzпълнимата рецепта zа вкусен сладкиш, която съм срещала. Не съм посветена в тайните на сладкарството и досега слагах бакпулвер и оцет(винен) и нямаше оцетен вкус. В началото го правех в тортена форма, сега в обикновенна тава. Преди сиропиране го наряzвам на малки парчета. За zаливка иzполzвам шоколадова кувертура или обикновен шоколад и малко мляко или сметана, така шоколаденото удоволствие става пълно.

# 139
  • Мнения: 224
Пробвах го но не съм доволна залепна ми  Thinking

Последна редакция: пн, 31 мар 2008, 22:10 от petya-81

# 140
  • Мнения: 173
Утре ще го пробвам

# 141
  • София
  • Мнения: 3 716
Запис- скоро ще го пробвам

# 142
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ето поредния опит!

# 143
  • Мнения: X
t_ilieva, страхотно изглежда! Час ми се дояде... Rolling Eyes
Аз отдавна не съм го правила този сладкиш и май му е време вече. Добре, че ме подсети, t_ilieva. Благодаря!!  Hug

# 144
  • Мнения: 216
Ще се пробва.

# 145
# 146
  • Варна
  • Мнения: 355
Ей-сегичка и аз изпекох тази американска сладост и въпреки моите опасения, получи се много добре. Само дето моите сладкиши винаги се подуват повече от едната страта, но това е сигурно нещо от сладкаря Embarassed

Янита,  Hug страхотна рецепта, супер вкусен и лесен сладкиш!   bouquet

# 147
  • Мнения: 7 420
Ей-сегичка и аз изпекох тази американска сладост и въпреки моите опасения, получи се много добре. Само дето моите сладкиши винаги се подуват повече от едната страта, но това е сигурно нещо от сладкаря Embarassed


  Да не е от фурната? Thinking

# 148
  • Мнения: 36
Днес и аз направих "сладкото изкушение" .Получи ми се от първия път и с глазурата е разкошен.
Благодаря за рецептата  bouquet
Ето го: http://img.data.bg/i.php?id=958144&ctrl_id=kd12lr

# 149
  • София
  • Мнения: 10 858
Моят кейк се пече. Направих и заливката, само че с половин чаша пудра захар и малко повече мляко. Доста се сгъсти.
Тестото стана много интересно, някак странно. Ще видим как ще е като стане готово.

Общи условия

Активация на акаунт