За топчетата в супата топчета :)

  • 20 719
  • 89
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 12 561
Оригиналната рецепта за супа топчета е с ориз и домати. И аз се опулих в първия момент, ама това е.

Сега и аз я правя така. Топчетата са ми само от кайма. Подправките са в супата.

# 31
  • Бургас
  • Мнения: 3 158
[Аз мисля , че от това да се сложат малко лук, ориз и подправки супата няма да стане по-сложна , но със сигурност по-ароматна и вкусна . На мен топчетата също не са ми се разпадали .
Че то в супата естествено, че има и лук , и морков , и ориз, и подправки.... Защо трябва да са в топчетата?

Абсолютно Peace. Взе ми буквите от клавиатурата Laughing. А традиционно супа топчета се прави вместо с фиде, с ориз Peace.
Ами нали целта на темата беше всеки да сподели как приготвя топчетата newsm78 Нормално е всеки да отрази своето виждане по въпроса.
Аз, примерно, обичам супата с много пресен магданоз, затова слагам малко чубрица само в топчетата, а в самата супа - не. Вече споделих,  че ми се повдига само при вида на ориз в супа, така че няма сила, която да ме накара да направя, каквато и да било супа с ориз вътре, пък бил той и в топчета или извън тях.
Та, като сме тръгнали, да си кажа цялата рецепта за супата Crazy
Задушавам настъргани лук и морков в малко олио, добавям вода и като заври пускам топчетата; подправям със сол и черен пипер. Като се посварят топчетата, добавям нарязан картоф. Ако не правя застройка, слагам доматено пюре и фиде. В противен случай, слагам само фиде. Когато е готово, поръсвам с много пресен магданоз и правя застройка от жълтък и кисело мляко.

# 32
  • Мнения: 9 776
Оригиналната рецепта за супа топчета е с ориз и домати. И аз се опулих в първия момент, ама това е.
Сега и аз я правя така. Топчетата са ми само от кайма. Подправките са в супата.

Домати слагам в края на варенето, 5 минути преди да изключа.

......Аз, примерно, обичам супата с много пресен магданоз...

Аз пък мразя пресен магданоз Sick. Но темата е друга.
Въпросът беше, че цял живот съм правила супата по определен начин и тук ме хвърлихте в яки размисли Laughing. Та защо е нужно да се слагат всички споменати съставки в каймата, като те принципно са слагат в самата супа? Вие дефакто правите каймата като за кюфтета Rolling Eyes.

# 33
  • Мнения: 1 085
Слагайте каквото искате.
Важно е на вас да ви харесва.

# 34
  • Мнения: 9 776
Слагайте каквото искате.
Важно е на вас да ви харесва.

Разбира се Peace.

# 35
  • Бургас
  • Мнения: 3 158
Полина, не знам защо така Thinking Всъщност, и аз винаги съм си правила супата по определен начин и дори не се замислям, когато си подготвям каймата Rolling Eyes
Между другото, правила съм супата и с тънките наденички за скара. Тогава просто "изстисквам" по малко кайма от  наденичката  директно във врящата супа; в тези случаи не съм овалвала нищо в брашно, не съм подправяла допълнително и пак е ставала супата, но пък и те наденичките са си овкусени  Thinking Това, в случаите, когато ме е мързяло да правя топчета, или не съм имала кайма във фризера Embarassed

# 36
  • София
  • Мнения: 12 561
Оригиналната рецепта за супа топчета е с ориз и домати. И аз се опулих в първия момент, ама това е.
Сега и аз я правя така. Топчетата са ми само от кайма. Подправките са в супата.

Домати слагам в края на варенето, 5 минути преди да изключа.

......Аз, примерно, обичам супата с много пресен магданоз...

Аз пък мразя пресен магданоз Sick. Но темата е друга.
Въпросът беше, че цял живот съм правила супата по определен начин и тук ме хвърлихте в яки размисли Laughing.

Да, аз също заради това написах, че когато видях оригиналната рецепта за супа топчета бая се учудих, защото цял живот майка ми я е правила с фиде и без домати.

# 37
  • Мнения: 60
И аз не слагам ориз в каймата. Само я овкусявам с подправки и правя топчетата, като си мокря ръцете с вода. Ориз слагам в супата, но съм я правила с ориз в топчетата.

# 38
  • Мнения: 22 867

Да, аз също заради това написах, че когато видях оригиналната рецепта за супа топчета бая се учудих, защото цял живот майка ми я е правила с фиде и без домати.

И аз я знам като бяла супа от майка и така я правя, но като стана въпрос за домати, горещо препоръчвам супа топчета с домати и пащърнак на bordovsky.  Фантастична е, страхотно вкусна.

# 39
  • Мнения: 33
От всичко, изчетено дотук, ще си "купя" доста идеи    chef

Като за начало мисля следващия път да пробвам каймата да е без яйце, защото, след като прочетох някъде по-нагоре това определение, наистина осъзнавам, че ми стоеше някак "лигава"  докато се опитвах да оформям  Crazy

Остава да се преборя и с размера на топченцата, защото искам да ги правя малки, а не някакви кифтаци  Laughing

Благодаря ви   bouquet

# 40
  • Мнения: 1 085
Остава да се преборя и с размера на топченцата, защото искам да ги правя малки, а не някакви кифтаци  Laughing


Ха, аз винаги започвам с такова желание и накрая виждам как стават все по - големи и по - големи  Joy
Не съм от най - търпеливите, знам си аз  Laughing

# 41
  • София
  • Мнения: 12 561
Остава да се преборя и с размера на топченцата, защото искам да ги правя малки, а не някакви кифтаци  Laughing


Ха, аз винаги започвам с такова желание и накрая виждам как стават все по - големи и по - големи  Joy
Не съм от най - търпеливите, знам си аз  Laughing

Аз напоследък ги правя с чаена лъжичка.

# 42
  • Мнения: 1
 ooooh!
и на мен не ми се получат топчетата ... но и компенсирам със застройката

# 43
  • Мнения: 293
В каймата - наситнен лук, част от белтъка, ориз, чубрица и чер пипер.Омесвам и оставям на страна за 10-15 мин да се овкуси. В голяма тава предварително обилно набрашнена започвам да оформям малки топчета , без да си брашня ръцете (че инак голямо мазало пада) . След като са готови всички топчета поръсвам още брашно върху тях и раздрусвам тавата , така, че да овалям топчетата в брашно.Ако някое се инати и не иска да се набрашни само , му помагам с ръце  Wink После пускам във врящия бульон (лук , праз, чушка, морков....) и чакам да изплуват.Чак тогава слагам ориза и го оставям да си хортува с топчетата поне 30 мин на бавен огън. Доувкусявам на сол , чер пипер и чубрица.Застройката - винаги варена и винаги със заквасен асметана и кисело мляко. Готовата супа ръся с накълцан пресен магданоз. И винаги - в най голямата тенджУра , че все не стига пустата супа  smile3503

# 44
  • Мнения: 115
 най-лесния трик за топчета е:
 след,като са оформени с мокри ръце ги слагам в найлонова торбичка и ръся брашно
 после раздрусвам добре торбата и ...нямам издънки  Peace

Общи условия

Активация на акаунт