За топчетата в супата топчета :)

  • 20 662
  • 89
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 3 219
Аз да ви похваля един полуготов продукт-топчета за супа топчета на Сами М, еми страхотни са, макар, че като ги взех бях доста предубедена, не обичам да купувам от този тип продукти, но тук определено не сбърках. 500гр  е разфасовката, готови, оформени, струваха 3.60лв. Понеже в нас правя голяма тенджера, сложих целия пакет.

# 76
  • Мнения: 43
аз да си кажа честно доста по-калпазански се справям и се получава чудесно-купувам готова кайма за принциси-народна,сами -м или нещо подобно да е овкусена с подправки от тез малките пакетчета по 250 гр. и с ръчичиките във врящата вода вземам си предварително кухненска хартия /за мръсните ръчичики/и за нула бройки топчетата са готови #2gunfire

# 77
  • Мнения: 1 520
Един стар трик за приготвяне на супа топчета - преди оформените топчета да се пуснат в тенджерата, да се натопят за малко в паничка с оцет - за да се стегнат и да не стават грамадански при варенето на супата. Няма нужда да се овалват в брашно.
Вкуса им изобщо не се променя от оцета.

# 78
  • Мнения: 253
И аз купувам готова кайма или за принцеси  или универсална.Някой път като ми се играе ги овалвам в брашно,но повечето пъти ги слагам така  Peace

# 79
  • Мнения: 9 776
....пълня една торбичка,режа края и  изтисквам по малко смес-не си играя да правя топчета  Party

 Peace
Ей този номер приложих преди два дни и съм много доволна, защото съвсем си спестих работата hahaha. Освен това каймата, която купувам е в найлонов плик. Само срязах едното ъгълче и нацвъках топчетата директно Laughing.
Благодаря за идеята Hug!

# 80
  • Мнения: 610
....пълня една торбичка,режа края и  изтисквам по малко смес-не си играя да правя топчета  Party

 Peace
Ей този номер приложих преди два дни и съм много доволна, защото съвсем си спестих работата hahaha. Освен това каймата, която купувам е в найлонов плик. Само срязах едното ъгълче и нацвъках топчетата директно Laughing.
Благодаря за идеята Hug!

Брей , страшни сте  Party Ще пробвам и аз така следващият път да " нацвъкам " топчетата  Laughing
Мерси за идеята .  Hug

# 81
  • Мнения: 9 776
Близначе, стават леко рошави, но какво от това Laughing. В супата даже не се забелязва Peace.

# 82
  • Мнения: 75
аз правя малки топчета и ги пускам в купичка с малко вода. след като бульона ми е готов изсипвам топчетата с водата директно в супата. не се слепват, получават добре оформени топчета.

# 83
  • Мнения: 9
....пълня една торбичка,режа края и  изтисквам по малко смес-не си играя да правя топчета  Party

 Peace
Ей този номер приложих преди два дни и съм много доволна, защото съвсем си спестих работата hahaha. Освен това каймата, която купувам е в найлонов плик. Само срязах едното ъгълче и нацвъках топчетата директно Laughing.
Благодаря за идеята Hug!

Брей , страшни сте  Party Ще пробвам и аз така следващият път да " нацвъкам " топчетата  Laughing
Мерси за идеята .  Hug

радвам се че съм била полезна

# 84
  • Мнения: 2 131
Аз слагам подправки в каймата - сол, черен и червен пипер. Купувам неовкусена кайма. Слагам и ориз. След това овалвам в брашно.
Преди няколко дни правих, става вкусна.
Вярно е, че заради овалването в брашно малко е играчка.  Mr. Green

# 85
  • Талант на 2012,2013 г.
  • Мнения: 3 001
....пълня една торбичка,режа края и  изтисквам по малко смес-не си играя да правя топчета  Party

 Peace
Ей този номер приложих преди два дни и съм много доволна, защото съвсем си спестих работата hahaha. Освен това каймата, която купувам е в найлонов плик. Само срязах едното ъгълче и нацвъках топчетата директно Laughing.
Благодаря за идеята Hug!

Брей , страшни сте  Party Ще пробвам и аз така следващият път да " нацвъкам " топчетата  Laughing
Мерси за идеята .  Hug

Момичета, тази идейка с "цвъкането" на топчетата направо от плика нещо взе, че ми допадна. Днес съм се намислила на супа топчета и ще пробвам именно така. Благодаря.  bouquet

# 86
  • София
  • Мнения: 1 832
Овкусявам си каймата като за кюфтета, слагам белтъка, жълтъка ползвам за застройката. Не ги овалям в брашно, не слагам ориз, не ги поливам с оцет и винаги стават.

# 87
  • Мнения: 6 059
Аз слагам само подправки и яйце и по рядко малко ориз но не и лук,и първо правя всички топчета и ги пускам в/у съд с брашно и накрая ги овалвам.

# 88
  • София
  • Мнения: 224
Мила Kayla,
моята рецепта за Супа топчета е следната:
Продукти:250 г кайма, 2 моркова, 1резен целина, 1 глава лук, 2 домата, 1/4 чаена чаша ориз, 60 г масло, 2 супени лъжици кисело мляко, 1 яйце, 1 супена лъжица брашно, магданоз /количеството е въпрос на вкус/, 1/2 лимон, черен пипер, сол.
Приготвяне:Сваряваме половината от ориза. Нарязаните моркови, целина и половината лук заливаме със студена вода, посоляваме и варим.
Смесваме каймата, другата половина ситно нарязан лук, сварения ориз и белтъка, магданоз. Омесваме, оформяме топчета /без никакво брашно/ и ги пускаме при полусварените зеленчуци. Варим 20 мин. Добавяме останалата част от ориза и дребно нарязаните домати /през зимата моите са смлени/. Приготвяме застройка от киселото мляко, жълтъка и брашното. Прибавяме към готовата супа. Слагаме маслото, лимоновият сок, магданоз и черен пипер.

Добър апетит!

# 89
  • Sofia
  • Мнения: 26 501
нищо не слагам в каймата....просто правя малки топченца и за да не залепва каймата по ръцете сипвам в купичка вода с малко оцет и си  топя ръцете отвреме-навреме/това е трик от достоверен източник работил много години по столове и кухни,супата няма мирис на кисело/,пускам ги във вряща вода,врат 5-10 мин.прибавям 1-2 суп.лъж.зеленчукова смес,която си приготвям есента от всички сезонни зеленчуци,фиде,след малко застройвам с жълтък и малко лим.сок,и много магданоз....

Общи условия

Активация на акаунт