За топчетата в супата топчета :)

  • 20 662
  • 89
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 1 762
Kayla , аз не ги овалвам в брашно. По- скоро си "овалвам" ръцете в олио и правя много лесно топчета.  Peace Може и да ги мокриш с вода, пак няма да лепи каймата и ще ти е лесно оформянето  Peace

# 16
  • Мнения: 613
А аз даже каймата не я овкусявам - директно от пакетчето правя малки топчета, след това ги овалвам в тавичка с брашно и цоп във врящата вода. Никога не са се разпадали, а за да не ти залепват ръцете сипи малко оцет в една купичка и периодично ги намокряй с него.
И а така. Ако каймата е мляна и без сол , я осолявам първо. И оцет не използвам , а купичка с вода.

# 17
  • Мнения: 22 867
Значи  newsm78 имам вуйна, която дълги години е била готвачка. Та от нея знам някои тънкости. Да споделя точно за тези топчета. Тя ми е казвала, че не се слага цяло яйце, а само белтъка. Именно той спомага да не се разпадне топчето. Оттогава само така ги правя  Peace

Да, аз също слагам само белтъка в каймата, топя си ръцете в купичка с малко оцет(стяга белтъка), правя топченцата и ги оставям в тава. Като ми заври водата със зеленчуците, вземам тавата, една чиния с брашно, овалвам топчета и ги пускам във врящата супа. Стоят си стегнати, не се разпадат, без значение с ориз или без ориз са. Понякога, като бързам, пропускам ориза. А жълтъка от яйцето използвам за застройка на супата, не се пресича.

# 18
  • Мнения: 1 085
Топчетата се правят с мокри ръце и се пускат директно във вряща вода.
Няма нужда от яйце в каймата, месото е белтък, който коагулира във врящата вода и съответно, топчето не се разпада.
Ако се сложи яйце, каймата става по - рядка, по - лигава и е по - трудно да се оформят топчетата.
В каймата слагам лук, малко ориз, червен и черен пипер, девесил.
В супата - морков, малко домат, чушка и фиде.
Застройвам само с кисело мляко.

# 19
  • Мнения: 4 668
Аз лук и яйце не слагам . Само подправки и ориз в каймата . Овалвам ги в брашно . Стават идеални и големи колкото си пожелаеш  Peace
Трябва да се пуснат във врящия булъон обаче .
Това е любимата супа на сина ми .

# 20
  • Балчик
  • Мнения: 752
 LaughingИ когато супата е готова , настъргвам сурово - пресен морков и го запържвам в мазнина, поливам  готовата супа , получава се страхотен  златист цвят .  Laughing

# 21
  • София
  • Мнения: 3 612
Аз правя топчетата само от кайма и ги оформям като си топя ръцете с вода.Не слагам брашно,ориз,лук и др.Никога не са се разпадали Peace

# 22
  • Мнения: 9 776
 #Crazy

Вие направо разбихте представите ми за нормалната проста топчена супа Mr. Green.

Аз правя топчетата само от кайма и ги оформям като си топя ръцете с вода.Не слагам брашно,ориз,лук и др.Никога не са се разпадали Peace

Ей това е Peace. Толкова е просто и бързо. После - направо във врящата вода. Никога не са ми се разпаднали топчетата.

# 23
  • Мнения: 1 914
#Crazy

Вие направо разбихте представите ми за нормалната проста топчена супа Mr. Green.

Аз правя топчетата само от кайма и ги оформям като си топя ръцете с вода.Не слагам брашно,ориз,лук и др.Никога не са се разпадали Peace

Ей това е Peace. Толкова е просто и бързо. После - направо във врящата вода. Никога не са ми се разпаднали топчетата.

 Peace

# 24
  • Мнения: 304
#Crazy

Вие направо разбихте представите ми за нормалната проста топчена супа Mr. Green.

Аз правя топчетата само от кайма и ги оформям като си топя ръцете с вода.Не слагам брашно,ориз,лук и др.Никога не са се разпадали Peace

Ей това е Peace. Толкова е просто и бързо. После - направо във врящата вода. Никога не са ми се разпаднали топчетата.
Аз мисля , че от това да се сложат малко лук, ориз и подправки супата няма да стане по-сложна , но със сигурност по-ароматна и вкусна . На мен топчетата също не са ми се разпадали .

# 25
  • Мнения: 613
[Аз мисля , че от това да се сложат малко лук, ориз и подправки супата няма да стане по-сложна , но със сигурност по-ароматна и вкусна . На мен топчетата също не са ми се разпадали .
Че то в супата естествено, че има и лук , и морков , и ориз, и подправки.... Защо трябва да са в топчетата?

# 26
  • Мнения: 9 776
[Аз мисля , че от това да се сложат малко лук, ориз и подправки супата няма да стане по-сложна , но със сигурност по-ароматна и вкусна . На мен топчетата също не са ми се разпадали .
Че то в супата естествено, че има и лук , и морков , и ориз, и подправки.... Защо трябва да са в топчетата?

Абсолютно Peace. Взе ми буквите от клавиатурата Laughing. А традиционно супа топчета се прави вместо с фиде, с ориз Peace.

# 27
  • Мнения: 1 085
Е, ще ви събера очите тогава... вчера я направих с буквички   Joy
Важното е, че малкият злоядко у дома, много я хареса  Simple Smile

# 28
  • Мнения: 304
[Аз мисля , че от това да се сложат малко лук, ориз и подправки супата няма да стане по-сложна , но със сигурност по-ароматна и вкусна . На мен топчетата също не са ми се разпадали .
Че то в супата естествено, че има и лук , и морков , и ориз, и подправки.... Защо трябва да са в топчетата?
Да има ги , но поне подправки ( черен , червен пипер , чубрица , магданоз , сол...) мисля , че трябва да се сложат иначе си е просто една сварена кайма  Sick Но в крайна сметка всичко е въпрос на вкус  Simple Smile Peace

# 29
  • Мнения: 9 776
[Аз мисля , че от това да се сложат малко лук, ориз и подправки супата няма да стане по-сложна , но със сигурност по-ароматна и вкусна . На мен топчетата също не са ми се разпадали .
Че то в супата естествено, че има и лук , и морков , и ориз, и подправки.... Защо трябва да са в топчетата?
Да има ги , но поне подправки ( черен , червен пипер , чубрица , магданоз , сол...) мисля , че трябва да се сложат иначе си е просто една сварена кайма  Sick Но в крайна сметка всичко е въпрос на вкус  Simple Smile Peace

Каймата, която ползвам, е осолена. Подправки - всеки си слага каквито иска. Червен пипер -  Rolling Eyes - никога не слагам на каквато и да било супа. Магданоз, чубрица, черен пипер - принципно дори се слагат след като се махне супата от котлона.

Общи условия

Активация на акаунт