БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 66 022
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 2 779
Такова тип 450 (май е Мелко само) не се среща навсякъде обаче.
Екстрата на София мел мисля е толкова. Както и това на което пише за козунаци.  Това имах в предвид.
Брашното за баници - ( по спомени,  че отдавна ми ги беше казал представителя на София мел)  е с добавка на повече киселина в брашното.
За кекс е с бакпулвер.... И Т.н
С брашно Мелко не се разбирам аз. Виж миналата година мъжлето беше взел стек Мелко за козунаци, така го нахоках  Blush, 3 месеца влага му държа и преди да вземе брашно се обаждаше от магазина да изреди какви видове има.....то пък се оказа хубаво.
За козунаци най-често вземам на мелница Търново - тип 350, когато донесат в кварталния магазин.

# 721
  • София-Младост
  • Мнения: 23 377
Мюслито гурме нали е печено? това не го ли прави по-малко полезно, от нормалните овесени ядки ?
Не бих го нарекла мюсли гурме Simple Smile Вероятно топлината отнема нещо полезно, но пък става хрупкаво Wink

# 722
  • Мнения: 444
Привет момичета и момчета!
Имам едно въпросче за брашното на София мел за Козунаци - дали има добавка суха мая,че аз взимам от една близка мелница до града ни.А една приятелка ме убеждава че в брашното за козунаци всичко си има.?
Благодаря!

# 723
  • София-Младост
  • Мнения: 23 377
Привет момичета и момчета!
Имам едно въпросче за брашното на София мел за Козунаци - дали има добавка суха мая,че аз взимам от една близка мелница до града ни.А една приятелка ме убеждава че в брашното за козунаци всичко си има.?
Благодаря!
Според мен има добавки, но категорично трябва да си сложиш и май или бакпулвер, когато приготвяш каквото си решила.

# 724
  • Мнения: 7 848
Хлебопекарната ми е Зелмер, старичка е и не си намирам книжката. Въпроса е, че не знам има ли програма за кекс. Мога ли да изпека кекс на програмата за хляб? Благодаря  Hug

Ето онлайн книжка на Землер, дано съм уцелила модела:

http://www.manualsdir.ru/manuals/17916/zelmer-43z010.html?page=80

# 725
  • Sofia
  • Мнения: 21 719
Привет момичета и момчета!
Имам едно въпросче за брашното на София мел за Козунаци - дали има добавка суха мая,че аз взимам от една близка мелница до града ни.А една приятелка ме убеждава че в брашното за козунаци всичко си има.?
Благодаря!
Малко по-нагоре коментирахме онова "за баница" и се оказа, не че има суха мая, а повече протеин, та по тази логика вероятно и в това "за козунак" е повече протеинът. Със сигурност обаче не знам - трябва да се гледа описанието на опаковката.

# 726
  • Мнения: 444
Благодаря за бързите отговори момичета bouquet

# 727
  • Мнения: 765
Благодаря на всички за рецептите! bouquet

Задуших месото,сложих пресен лук,морков,спанак и накрая малко ориз.Стана супер! Simple Smile

# 728
  • Plovdiv, Bulgaria
  • Мнения: 340
Привет момичета и момчета!
Имам едно въпросче за брашното на София мел за Козунаци - дали има добавка суха мая,че аз взимам от една близка мелница до града ни.А една приятелка ме убеждава че в брашното за козунаци всичко си има.?
Благодаря!

трябва и мая!

# 729
  • Мнения: 2 687
незнам дали за тук ми е въпросът, но виждали ли сте колбас в магазин, който да няма калиев/натирев нитрит/нитрат?

# 730
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 033
Привет! Можете ли да ми дадете идея за салата със сушени домати? Никога не съм правила, инцидентно купих около 200 грама - от любопитство, да ги пробваме. Имам маруля, краставица, репички и пресен лук. Не мога да преценя с какво ще си ходят...

# 731
  • Мнения: 2 152
незнам дали за тук ми е въпросът, но виждали ли сте колбас в магазин, който да няма калиев/натирев нитрит/нитрат?

няма такъв
Дори това Е го има в куп салати и други работи-
За съжаление в последно го има и в прясното месо ...
От него няма отърване...

# 732
  • Мнения: 2 643
Мюслито гурме нали е печено? това не го ли прави по-малко полезно, от нормалните овесени ядки ?
Не бих го нарекла мюсли гурме Simple Smile Вероятно топлината отнема нещо полезно, но пък става хрупкаво Wink

А какво тогава е мюсли гурме?

# 733
  • Мнения: 4 871
Мюслито гурме нали е печено? това не го ли прави по-малко полезно, от нормалните овесени ядки ?
Не бих го нарекла мюсли гурме Simple Smile Вероятно топлината отнема нещо полезно, но пък става хрупкаво Wink

А какво тогава е мюсли гурме?
Може би се има предвид гранола Thinking

# 734
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
♥snow_angel,

от наличните ти продукти бих комбинирала със зелена салата + синьо сирене или твърдо сирене, каквото имаш. Може да си направиш крутони от филия хляб и да ги добавиш + някакви ядки (принципно кедрови, но надали имаш така вкъщи от нищото та примерно слънчогледови, тиквени семки, орехи... Орехите също могат да се запекат на тиган с крутоните.)

Това ми хрумва с наличните продукти + такива, които сигурно има във всяко домакинство (ядки + филия хляб + сирене).

Общи условия

Активация на акаунт