БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 65 965
  • 754
  •   1
Отговори
  • Мнения: 9 108
Хайде нова тема!
 
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА
ЧАСТ 98

 

# 1
  • Karlovo
  • Мнения: 533
Добър ден .Миналата седмица на работа един колега черпи с дребни сладки под формата на охлювчета и възелчета,сиропирани .Моля ви някой ако знае рецептата за тези сладки да я напише .Страшно много ми харесаха ,но колегата отказа да даде рецептата.Може да е семейна тайна ,не знам. Търсих в нета ,но нищо не намерих,може и грешно да съм написала името .

# 2
  • Мнения: 6 716
Пепчо, благодаря за новата тема!  bouquet

И аз имам същия въпрос като ябълка за желатина от предната тема.  Peace
п.п. Аз пък май още не съм се престрашила да ползвам желатин (макар че имам смътен спомен за един опит)  Thinking

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 40 776
 bouquet

Аз се престраших...довечера ще видим резултата chef

# 4
  • Мнения: 9 108
Добър ден .Миналата седмица на работа един колега черпи с дребни сладки под формата на охлювчета и възелчета,сиропирани .Моля ви някой ако знае рецептата за тези сладки да я напише .Страшно много ми харесаха ,но колегата отказа да даде рецептата.Може да е семейна тайна ,не знам. Търсих в нета ,но нищо не намерих,може и грешно да съм написала името .

снимката ми е много стара и ужасна, но нещо такова ли беше http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2331.msg59480.html#msg59480

# 5
  • Мнения: 6 716
Добър ден .Миналата седмица на работа един колега черпи с дребни сладки под формата на охлювчета и възелчета,сиропирани .Моля ви някой ако знае рецептата за тези сладки да я напише .Страшно много ми харесаха ,но колегата отказа да даде рецептата.Може да е семейна тайна ,не знам. Търсих в нета ,но нищо не намерих,може и грешно да съм написала името .

Аз се сетих за това: http://zi4e57.blogspot.bg/2013/03/blog-post_19.html

# 6
  • Karlovo
  • Мнения: 533
нещо такова ,но сиропирано .Без орехи и не бяха точени. Прерових чичко Гугъл из основи ,но даже точна снимка на тези сладки не успях да намеря .

# 7
  • Русе
  • Мнения: 5 207
нещо такова ,но сиропирано .Без орехи и не бяха точени. Прерових чичко Гугъл из основи ,но даже точна снимка на тези сладки не успях да намеря .

http://www.az-gotvia.bg/recepta/siropirani-ohluvcheta

# 8
  • Мнения: 3 020
И аз тук при вас.
Много сте ми полезни  bouquet
Желатинът досега поне винаги ми е ставал.
Връщам се да видя за кой крем и сладкиш става дума, че нещо сегашният кекс не ми се опече много добре и ще трябва да правя друг десерт. /не, че децата не го подпукаха вече, де  Grinning/

# 9
  • София
  • Мнения: 10 825
Благодаря за течата  Hug

Прехвърлям тук питането на ябълка от предишната тема:
Цитат
Заинтригувахте ме с този крем, затова питам. Нямам микровълнова.
Как да използвам фурната в този случай? Коя позиция и на колко градуса?
Досега всички опити с желатина са ми неуспешни, обаче ще пробвам този крем с бишкоти за другата седмица.

Човек трябва да е тъп и упорит!!! Mr. Green 35 chef

Щом нямаш микровълнова разтопяваш желатина на котлона на водна баня. Малко по-бавно става.

# 10
  • Sofia
  • Мнения: 26 383
Колко време се варят в херметическа тенджера свински крачета ?

# 11
  • Мнения: 7 848
Колко време се варят в херметическа тенджера свински крачета ?

Около 50 мин., след като "засвири".

# 12
  • Мнения: 5 741
ябълка, не знам как да цитирам въпрос от старата тема. Щом нямаш микровълнова желатина го загрей на водна баня на котлона, не във фурната. Важното е да не заври, само докато се разтвори и леко да се затопли.  
Onna-bugeisha писали сме заедно

# 13
  • Мнения: 35 968
как да махна люспите на накиснат и омекнал нахут?
в нета четох разтриване между дланите, топене във вода и после отново
на теория става, на практика май е по-лесно да ги обеля зърно по зърно  Laughing

# 14
  • Sofia
  • Мнения: 26 383
Един път само съм си играла да ги беля,много пипкаво и досадно е,а и не усетих кой знае каква разлика ако е с люспа или не Naughty едно по едно ги белих,за друг начин не знам

Общи условия

Активация на акаунт