БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 66 002
  • 754
  •   1
Отговори
# 45
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Аз и за телешко варено, и за телешко със спанак/коприва и изобщо ползвам джолан.

И у нас желанието е по възможност всеки път да ползвам от този така нарязан джолан.  ooooh! Но аз харесвам и 6 и 7 от тази картинка:



Такова нещо представлява:


# 46
  • София
  • Мнения: 10 825
Ако сега сложа крем карамел да се пече дали би бил готов до 16.30? За 1 час тоест?

# 47
  • Sofia
  • Мнения: 26 465
да,ще стане

# 48
  • Sofia
  • Мнения: 21 691
Криси, на мен ми се пробва рибай стек, но... не е хапка за простосмъртните явно.  Wink  

# 49
  • София
  • Мнения: 10 825
Благодаря, сложих го в без петнайсет Rolling Eyes Май няма да му стигне времето. Имам обаче кратко излизане и после ще се прибера. Дайте съвет как да постъпя: да намаля ли фурната на 100 градуса когато изляза и да го оставя вътре, а после да увелича отново и да го допека до готовност?

# 50
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Онна,
аз крем-карамел пека над час, така че според мен си го остави, да си се пече. Ако разбърникаш градусите, може и да не стане гладък, си мисля.

Морена,
тези стейкове тук са към 28-30 евро килото. Взех веднъж, но не го докарах, много жилав беше. Ако намериш на нормална цена, препоръчвам ти филе от телешко, не от говеждо, то може да се яде и леко червено. Ето някаква снимка от интернет, чак толкова червено ние не сме свикнали да го ядем, но може спокойно сърцевината да е леко червена и не е гадно на вкус.


Самото месо изглежда така, доста по-светло розово от говеждото.

# 51
  • Русе
  • Мнения: 5 219
Благодаря, сложих го в без петнайсет Rolling Eyes Май няма да му стигне времето. Имам обаче кратко излизане и после ще се прибера. Дайте съвет как да постъпя: да намаля ли фурната на 100 градуса когато изляза и да го оставя вътре, а после да увелича отново и да го допека до готовност?

За колко време е излизането? Фурната има ли функция за самоизключване след зададено време за изпичане?
Ако увеличиш градусите на печене има вероятност крем карамела да стане на шупли.

# 52
  • Sofia
  • Мнения: 21 691
Криси, аз го гледах за 100 лв килото. В Лидл го имаше по едно време и за 15-16 лв, ама ме усъмни пък то с тая цена и така.
Иначе говеждо месо не съм купувала. Телешко пише на етикетите, но колко е теле...

# 53
  • Мнения: 9 905
привет, за какво мога да използвам половин кило сварени моркови?
имам и сок от варенето им.

# 54
  • София
  • Мнения: 10 904
привет, за какво мога да използвам половин кило сварени моркови?
имам и сок от варенето им.

Крем-супа

# 55
  • София
  • Мнения: 10 825
Благодаря, сложих го в без петнайсет Rolling Eyes Май няма да му стигне времето. Имам обаче кратко излизане и после ще се прибера. Дайте съвет как да постъпя: да намаля ли фурната на 100 градуса когато изляза и да го оставя вътре, а после да увелича отново и да го допека до готовност?

За колко време е излизането? Фурната има ли функция за самоизключване след зададено време за изпичане?
Ако увеличиш градусите на печене има вероятност крем карамела да стане на шупли.
За 30-тина минути ми беше излизането. Лекичко намалих фурната (на 140, вместо на 160 градуса) и го оставих да се пече. Мисля че се е получил добре, но ще го видя наистина като го пробваме по-късно.  Peace Ще го докладвам в снимковата тема, ако го бива за снимка Sunglasses


тити, сладкиш с моркови, салати разни - винегрет, руска...

# 56
  • Русе
  • Мнения: 5 219
привет, за какво мога да използвам половин кило сварени моркови?
имам и сок от варенето им.

Опитай това, става и с варени, вместо печени моркови. Но ще трябва да свариш и пащърнак. Накрая добави киселото мляко /сметана/ с подправките.

# 57
  • Мнения: 13 349
С какво мариновате тиквички и патладжан за грил тиган и колко време е долре да престоят в маринатата

# 58
  • Мнения: 9 905
благодаря много, някаква супа ще комбинирам.

# 59
  • Мнения: 6 821
С какво мариновате тиквички и патладжан за грил тиган и колко време е долре да престоят в маринатата
Зехтин, риган, босилек, мащерка (каквото имаш и каквото предпочитате от подправките), сол и няколко капки соев сос. Не е нужно да престояват много. Могат да се пекат и веднага.

Общи условия

Активация на акаунт