БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 66 004
  • 754
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
  • Мнения: 1 239
И аз го беля зърно по зърно(работя само със сварен нахут от консерва). Макар, че последните два пъти не го белих и наистина не усетих разлика.

# 16
  • Мнения: 609
Не му намирам разлика на нахута и аз. Небелен също става.

# 17
  • Мнения: 36 014
благодаря ви!  bouquet

# 18
  • Мнения: 1 213
Вчера ми подариха 2 литра готварска сметана Мегле и не се сещам какво да правя с нея, освен пилешко/свинско в сметанов сос с лук и гъби...Някакви идеи?

Утре мисля да правя торта с домашен крем /мляко, яйца, царевично нишесте/. Мога ли да добавя и от сметаната? Какво количество? Няма ли да се пресече или нещо подобно?

# 19
  • Русе
  • Мнения: 5 220
как да махна люспите на накиснат и омекнал нахут?
в нета четох разтриване между дланите, топене във вода и после отново
на теория става, на практика май е по-лесно да ги обеля зърно по зърно  Laughing

http://ru.wikihow.com/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE … D0%BD%D1%83%D1%82

# 20
  • София
  • Мнения: 10 905
Вчера ми подариха 2 литра готварска сметана Мегле и не се сещам какво да правя с нея, освен пилешко/свинско в сметанов сос с лук и гъби...Някакви идеи?

Утре мисля да правя торта с домашен крем /мляко, яйца, царевично нишесте/. Мога ли да добавя и от сметаната? Какво количество? Няма ли да се пресече или нещо подобно?

Със сметана приготвям много сполучлив Бананов десерт с извара.
От гозбите много харесвам Ястие на пластове с пилешки дробчета.

# 21
  • Sofia
  • Мнения: 21 691
Вчера ми подариха 2 литра готварска сметана Мегле и не се сещам какво да правя с нея, освен пилешко/свинско в сметанов сос с лук и гъби...Някакви идеи?
............................
Утре мисля да правя торта с домашен крем /мляко, яйца, царевично нишесте/. Мога ли да добавя и от сметаната? Какво количество? Няма ли да се пресече или нещо подобно?
И с риба - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,110.msg250.html#msg250
..........
Няма да се пресече, така се прави крем. Разбиваш сметаната, подслаждаш, ако/колкото е нужно и я добавяш към млечния крем ( охладен).

# 22
  • Sofia
  • Мнения: 9 735
С течна сметана правя спагети Карбонара.

# 23
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
Не съм хапвала сиропирани охлювчета и си записах всички рецепти - сега остава да избера една и да ги почвам Wink.

# 24
  • Sofia
  • Мнения: 26 467
Какво да приготвя с кейл,какъв вкус има?

# 25
  • Мнения: 1 213
Много ви благодаря за предложенията bouquet.
Много обичам пил. дробчета, а не се бях сетила за тях.
Мъжът ми пък обича риба.
Децата винаги са ''готови'' за спагети.

 Morena, направих тортата, но сметаната я сложих в млякото - от млякото махнах една чаша и добавих толкова сметана - мисля, че се получи добре.

Днес се сетих, че мога да направя и кюфтенца със сметана, топено сирене, лук и гъби.

Последна редакция: нд, 14 фев 2016, 13:50 от Фиданка Тръстикова

# 26
  • Sofia
  • Мнения: 21 691
Какво да приготвя с кейл,какъв вкус има?
С рецепта не мога да съм полезна. А от къде е?  
Кейлът е листно зеле, та би трябвало да наподобява на вкус.

# 27
  • Sofia
  • Мнения: 26 467
От Била го взех.

намерих интересна статия за това зеле,много било богато на калции....

Дали биха се получили сарми с тези листа?

Последна редакция: нд, 14 фев 2016, 14:13 от Doli

# 28
  • Мнения: 2 299
На каква програма и кое ниво на фурната печете пандишпанов блат?

# 29
  • Sofia
  • Мнения: 21 691
На 3 от 5 и горен и долен реотан.

Благодаря, Доли!
За сарми... не са ли крехки листата?!  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт