Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 16-та тема

  • 194 210
  • 762
  •   1
Отговори
# 15
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Днешната питка за Св. Харалампий - откакто станах майка всяка година непременно меся на този ден за здравето на децата:





Смело мога да кажа, че тази стана най-хубавата питка /а те никак не са малко/ в живота ми - огромна, пухкава, мекичка, на конци - памуче...сигурно, защото я замесих с много, много любов Heart Eyes...

Скрит текст:
Ето да я видите с тавата /която е доста голяма - 32 см/ колко е огромна:






# 16
  • Мнения: 3 284
Мариета много хубава питка.

# 17
  • Мнения: 6 113
mari_eta отчупвам си от твоята
а ето и моята

# 18
  • Popovo
  • Мнения: 219
  Това е моята питка за Св.Харалампий. От както сме станали пчелари правя всяка година за здраве на семейството и за много мед на пчелите.
 

# 19
  • При децата ми
  • Мнения: 6 163
Момичета, вярно ли е, че питката за Св. Харалампи трябва да е постна? Така ми казаха на мен и аз такава замесих. Отдавна вече е изядена, за мен остана едно мъничко, мъничко парче. Crazy
Mari_eta, прекрасни питки!:chef: Може ли да дадеш рецептата и да покажеш как я форми толкова красиво?

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 08:52 от Hrispa76

# 20
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Благодаря ви  bouquet!

Хриспа, не съм чувала, а и смятам, че не трябва да е така - празникът на св. Харалампий се пада винаги между двата поста - Коледен и Великденски, така че няма защо да е постна.

Иначе рецептата е тази, като този път замесих 1 кг брашно и увеличих пропорционлано другите продукти. За оформянето може да ти помогне тази снимка:


По края на тавата топчета, които клъцнах с ножица на кръст, върху тях - триъгълниците на Цуркан, в средата пак от тях три, но ги поразтворих.



# 21
  • Русе
  • Мнения: 1 876
След приказната питка на mari_eta, да се запиша и аз в темата с един тутманик.

# 22
# 23
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Запис със стара снимка, че не съм правила нови, утре смятам да спретна една питка за празника.

# 24
  • Мнения: 5
Момичета и от мен една питка за днешния празник - Трифонова пита


# 25
  • Мнения: 3 535
Момичета и от мен една питка за днешния празник - Трифонова пита


Уау!! това е най-хубавата пита която виждам тук!Понеже отскоро ви чета с интерес -имам въпрос.Публикувате ли рецепти или само снимки?Бих искала да пробвам някоя пита от тук !

# 26
  • Мнения: 295
Момичета и аз да се запиша. След тези творения на Мариета моето предложение е за една автентична питка от Банско,наречена попарник,със свинска мас.



Ако някой иска да види подробности-в блога.

ТЯ, тази питка изглежда уникално а не се съмнявам, че и на вкус ще е такава....Копнах си рецептата от блога, но имам едно въпросче....
"Така подредените рула се слагат в тавичка и се пече в предварително нагрята фурна до готовност.".....Не се ли оставят пак да втасват или печеш веднага...
Хубав ден и още по хубав празник....Зарезан:)))

# 27
  • Мнения: 806
Привет!Реших да не използвам само бутона "извести" а да се включа скромно

# 28
  • София
  • Мнения: 3 249
Отдавна умишлено не хвърлях око на темите, защото "диетувам". Сега ме изкушихте с толкова примамващи предложения Rolling Eyes

# 29
  • Мнения: 5 104
И аз тук, много ми е уютно в тази тема. В момента ми втасва тестото и следобяд ще покажа снимки.

Мариета, много ме впечатли това оформяне( или плетка/плитка се казва EmbarassedHug Ще я разуча и следващия път ще направя и аз такава   bouquet

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт