Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 16-та тема

  • 194 192
  • 762
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 378
Страхотна е  lorys Heart Eyes Големи майстори има тук!  Повече от 1 седмица ви чета, но малкия ми пречи, таткото иска компа и не мога да изчета всичко бързо. Стигнала съм до 4 тема. За първи път дадена тема във форум започвам от 1-та тема, а не от последно отворената.  Blush Страхотни пити гледам всеки ден момичета! Жалко, че много от снимките вече не се отварят (нормално, понеже от 2007г много неща са затрити   Mr. Green)

  bouquet

# 46
  • Мнения: 95
да се запиша в новата тема да не ви изпусна  Hug Hug Hug

# 47
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Аз се чудя защо не ми излиза темата а вие сте напълнили 4 страници. Hug Hug
Невероятни сте момичета и страхотни пити сте сътворили.

Мариетка твоята направо е чудесна, Hug  за изложба.  PeaceHug

За начинаещите които питат за втасването пак ще повтора не си губете времето с две втасвания разлика няма. Peace

Ето и от мен пита с едно втасване разбира се Wink Wink


Висока пита 25см.



# 48
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Ще сложа и тук моята пълнена питка, която се получи много сполучлива и вкусна.

# 49
  • софия
  • Мнения: 100
Страхотни питки момичета   bouquet
Ето да не е гол запис най-често правената питка в нас

# 50
  • Мнения: 378
Здравейте!
Видях много пити с кисело и прясно мляко и всички казват, че са страхотни на вкус. Това което не ми стана ясно е колко кисело и колко прясно се слага.  newsm78 Кое трябва да преобладава или може 1:1
  bouquet
Сисак Много е интересна!

# 51
  • Мнения: 378
Здравейте пак... Направих питата с "Жива мая" За първи път ползвам такава мая и бухва страхотно, само че ми миришеше по друг начин, леко неприятно. Видях годността и има около месец, може би е нормално нз....


Скрит текст:











# 52
  • Русе/София
  • Мнения: 1 826
miriana86 след,като миризмата на живата мая не ви допада,можеш винаги да я замениш с инстантна.Няма значение каква е маята.

# 53
  • София
  • Мнения: 2 521
Здравейте!
Видях много пити с кисело и прясно мляко и всички казват, че са страхотни на вкус. Това което не ми стана ясно е колко кисело и колко прясно се слага.  newsm78 Кое трябва да преобладава или може 1:1
  bouquet
Сисак Много е интересна!
На мен това ми е любимото тесто - с яйце, кисело мляко и прясно мляко /освен другите съставки разбира се брашно, сол, захар, мая, няколко лъжици зехтин/. Аз слагам кисело и прясно 1:1, ако имам, ако нямам - случвало се е киселото да е повече от прясното и пак е много хубаво тестото. Правя го и понеже е трайно и издържа 4-5 дни в хладилника.
miriana86, много красиво оформление си показала!

# 54
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Здравейте!
Видях много пити с кисело и прясно мляко и всички казват, че са страхотни на вкус. Това което не ми стана ясно е колко кисело и колко прясно се слага.  newsm78 Кое трябва да преобладава или може 1:1
  bouquet
Сисак Много е интересна!

Няма значение каква е пропорцията кисело и прясно ,винаги става питката. Peace Wink
За маята може би не си я втасала хубаво питката и обикновено тогава се получава една такава миризма на мая.
Това брашно за пити не става .Купи си на София МЕЛ само то е хубаво за пити.
Също и защо така на вилици тестото го правиш? Вземи тавата от фурната на печката , като искаш да е без височина а разлята, само в нея става. Wink Peace

# 55
  • Мнения: 378
Питката има чудесен вкус, определено това ще е рецептатата: 1кг брашно, 200 кисело, 200прясно, 2-3 яйца, с.л. сол, с.л. захар, пакетче масло за намазване, кубче мая.
Досега съм купувала винаги кубчета мая, но вчера взех 4 кубчета, на които пишеше "жива мая". Става въпрос за самата миризма на  кубчето в сурово състояние, притесних се да не би да е развалено...
Вилиците и лъжиците сложих, за да повдигнат листата, но във фурната клепнаха. Първия макет на тази пита го правих в малък съд и там листата се получиха, затова си помислих, че пак ще стане. Нарочно съм ги дръпнала доста извън тавата, такъв ефект търсих   bouquet

# 56
  • Мнения: 3 284
miriana и на мен тази рецепта ми е любима.Но аз слагам по малко брашно около 800гр не повече.И както и ЗИЧЕ писа смени брашното ако е София Мел екстра е още по добре /за пити само него ползвам/

# 57
  • Мнения: 11 462

Ще сложа и тук моята пълнена питка, която се получи много сполучлива и вкусна.


Може ли рецептата? Благодаря   bouquet

Извинявам се, малко си редактирах поста, че обърках питите, те всички са чудесни, но до сега никога не съм правила пълнена пита, а ми обичам.  Grinning

# 58
  • Русе/София
  • Мнения: 1 826
Може ли рецептата? Благодаря   bouquet
заповядяй http://ilrai.blogspot.com/2013/02/blog-post_24.html
надявам се Илиана няма да ми се обиди  bouquet

# 59
  • Мнения: 1 807
Досега съм купувала винаги кубчета мая, но вчера взех 4 кубчета, на които пишеше "жива мая". Става въпрос за самата миризма на  кубчето в сурово състояние, притесних се да не би да е развалено...

До колкото знам - всички купчета са "жива" мая - може би просто е била по-прясна или самата марка е миришела по-специфично - на мен също миризмата на самата мая не ми е приятна(особено пък когато бях бременна Wink - мъжа ми ми купи хлебопекарна в началото на бременността - за да ме зарадва за един празник - защото много исках, пък аз престанах да понасям миризмата на мая и дори пренесохме хлебопекарната в друга къща, защото усещах нетърпимата миризма на мая и от другата стая! Crazy ), при готовите пити обаче нищо не усещам!

Общи условия

Активация на акаунт