Течен шоколад

  • 25 522
  • 103
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 58
Обезмасленото мляко е с 1.5% масленост, а пълномасленото - с 26%. Това, което се продава по магазините, обикновено е обезмаслено.
Тъй като рецептата е богата на мазнини, можете да използвате обезмаслено мляко без никакъв проблем. В крайна сметка, ролята му е да даде млечен вкус, а не да вдигне масленото съдържание.

# 16
  • от Луната
  • Мнения: 1 752
Току що направих течния шоколад. Понеже сухото мляко Нидо и на мен ми идва доста скъпо ( 9 лв), взех някакво на пакетчета на Рубиком  newsm78, от 250 гр. Предполагам защото е с масленост 1.5% се наложи да сложа и двете пакетчета, а не както е по рецепта само 250 гр, за да получа желаната гъстота  Crazy. На вкус е страхотно (опитах го  Mr. Green) и предполагам, че няма хич да остане и да се хвърли  hahaha. Ева искам да ти благодаря за страхотната рецепта   bouquet

# 17
  • Мнения: 1 883
Току що направих течния шоколад. Понеже сухото мляко Нидо и на мен ми идва доста скъпо ( 9 лв), взех някакво на пакетчета на Рубиком  newsm78, от 250 гр. Предполагам защото е с масленост 1.5% се наложи да сложа и двете пакетчета, а не както е по рецепта само 250 гр, за да получа желаната гъстота  Crazy. На вкус е страхотно (опитах го  Mr. Green) и предполагам, че няма хич да остане и да се хвърли  hahaha. Ева искам да ти благодаря за страхотната рецепта   bouquet
А, така. Сега ще тичам до магазина  за това нискомасленото нидо.

# 18
  • София
  • Мнения: 1 456
Виктоалиа T, много се радвам, че ви е харесало  Hug. Грамажът на млякото е около 250 гр., за да може всеки да открие своята консистенция, у дома го обичат по- течен. Тя, дано и на теб и твоето семейство ви хареса   Simple Smile

# 19
  • от Луната
  • Мнения: 1 752
Ами сега като изстина, не е чак толкова хубаво, но предполагам проблема е в млякото, но прасенцата ще си го изпапат де  Mr. Green. Другия път ще пробвам с друг вид мляко, а и като за първи опит става   chef

# 20
  • Мнения: 0
обичам течен шоколад

# 21
  • София
  • Мнения: 1 456
Виктоалиа T, съжалявам  Sad Аз не случайно написах изпробваните продукти, пробвала съм с по- различни и  с по- евтини еквиваленти, но за жалост не се получава този вкус, който обичам.

# 22
  • Мнения: 1 883
Виктоалиа T, съжалявам  Sad Аз не случайно написах изпробваните продукти, пробвала съм с по- различни и  с по- евтини еквиваленти, но за жалост не се получава този вкус, който обичам.
Ох, в крайна сметка взех от Нидото-9,60. Това за което бях писала че струва 1 лв и 1.5% масленост, се оказа ,че е на Биосет и е само 50 гр.
След малко ще творим с децата. По-късно или утре ще дам отчет.

# 23
  • Мнения: 122
А дали този течен шоколад може да се ползва и за торти? Например да се намаже на тортата отгоре като глазура?

# 24
  • София
  • Мнения: 1 456
А дали този течен шоколад може да се ползва и за торти? Например да се намаже на тортата отгоре като глазура?
Слагала съм го между блатове и е супер. За глазура не съм го ползвала. Мисля че ще стане добре  Peace

# 25
  • София
  • Мнения: 1 456
Тя, какво се получи при опит номер 2 ?

# 26
  • Мнения: 1 883
Още нищо. От два дни съм болна и съм на креват.Преди малко се надигнах.Ще  пиша като го направя.

# 27
  • Мнения: 419
Рядко правя течен шоколад по традиционна рецепта, защото ми идва калоричен. Вместо захар слагам съвсем малко подсладител, а понякога без, слагам по-малко масло, а за гъстота и сладост го смесвам с пудинг без варене, понякога добавям обикновени бисквити, стрити на прах. Също към бисквитите ако имам слагам няколко орехови ядки и заедно ги разбивам да станат като брашно.

# 28
  • София
  • Мнения: 1 456
Още нищо. От два дни съм болна и съм на креват.Преди малко се надигнах.Ще  пиша като го направя.
Бързо оздравяване  Hug
 Зелен дух, благодаря ти за интересните предложения   bouquet

# 29
  • Варна
  • Мнения: 2 768
Ева, като количество колко излиза, има ли 400-500гр.?

Общи условия

Активация на акаунт