За топчетата в супата топчета :)

  • 20 696
  • 89
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 60
Застройката я правя с жълтък и оцет, но понякога и с кисело мляко.

# 61
  • София
  • Мнения: 787
А колко оцет слагате в застройката? Никога не съм правила такава застройка и ми стана интересно Simple Smile

# 62
  • Мнения: 1 085
А колко оцет слагате в застройката? Никога не съм правила такава застройка и ми стана интересно Simple Smile

По - добре е с жълтък и 1/2 лимон.

# 63
  • София
  • Мнения: 787
А колко оцет слагате в застройката? Никога не съм правила такава застройка и ми стана интересно Simple Smile

По - добре е с жълтък и 1/2 лимон.

Мерси, ще пробвам Simple Smile

# 64
  • Мнения: 9 776
А колко оцет слагате в застройката? Никога не съм правила такава застройка и ми стана интересно Simple Smile

На око, но да речем 2 супени лъжици.

Защо не слагате цялото яйце в застройката Thinking?

# 65
  • София
  • Мнения: 12 555
А колко оцет слагате в застройката? Никога не съм правила такава застройка и ми стана интересно Simple Smile

На око, но да речем 2 супени лъжици.

Защо не слагате цялото яйце в застройката Thinking?

Вероятно, защото белтъкът прецаква супата и става на парцали, ако не са изравнени температурите.

# 66
  • Мнения: 9 776
Сигурно е така, Нана, но пък не е чак такава философия. Аз докато се вари супата, си чупя яйцето и го разбивам с оцета. Така си стои и се стопля малко до времето за застрояване. Супата я свалям от котлона и веднага застройвам. С енергично разбъркване не ми се е пребивало никога яйцето.

# 67
  • София
  • Мнения: 12 555
Сигурно е така, Нана, но пък не е чак такава философия. Аз докато се вари супата, си чупя яйцето и го разбивам с оцета. Така си стои и се стопля малко до времето за застрояване. Супата я свалям от котлона и веднага застройвам. С енергично разбъркване не ми се е пребивало никога яйцето.

Да, аз също не го деля. Ама въпрос на избор  Wink

# 68
  • Мнения: 9 776
Като можем да си усложним живота, защо да не го направим Crazy.
 Hug

# 69
  • Мнения: 27
Ето моята рецепта и варианти.
за топчетата - кайма , 2 филии/ сух хляб накиснати във вода и не силно изцедени/, черен пипер, 1яйце, чубрица, сол.
 Замесвам меко сместта /ако е домашна прибавям вода -по 1 суп.лъжица/ и почвам да късам малки топчета. Периодично, ако ми лепне си топя ръцете във вода. Като направя топчетата  ги
посипвам с брашно 1 шепа и разклащам напред назад тавата. Топчетата стават с перфектна овална форма.
 С хляб и вода топчетата остават меки и пухкави. /ориза ги "изсушава" и остават рошави/

Приготвяне Задушавам -  1гл.кромид лук, морков, 1лъж.олио, 1каф. чаша вода. Като се задушат слагам вода. /понякога пускам и зеленчуков бульон/. Като заври водата пускам топчетата. След 15 мин. прибавям фиде/ понякога замествам с ориз/ като се свари и фидето изключвам супата и застройвам с 1 яйце и 2 лъж мляко.  Пожелание прибавям - магданоз, чер. пипер и чубрица допълнително.
ето как правя застройката- разбивам цяло яйце/за предпочитане с тел/прибавям 2 лъжици кисело мляко или сметана . Изключвам тенджерата със супата. Взимам 1черпак от супата и го прибавям към застройката на тънка струйка и непрекъснато разбърквам с лъжица - така докато напълня купичката с бульона от супата. После взимам купата и обратно  в тенджерата и пак с бъркане. /за да не се пресече яйцето/
Така супата става застроена и перфектна.
Това е!   chef Децата я обожават! 


# 70
  • Мнения: 9
топчетата ги правя от тънка наденичка-просто я късам вътре
другия ми вариянт е -пълня една торбичка,режа края и  изтисквам по малко смес-не си играя да правя топчета  Party

# 71
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 457
Моята рецепта се оказа еднаква с тази на Звездев. Laughing На 250 гр. кайма, 2 супени лужици ориз, подправки /в моя случай чубрица и черен пипер/ и белтък от яйце, но само ако каймата е правена от чисто месо. Ако купувам готови пакетчета кайма не слагам белтък. В една чинийка с една цедка  си поръсвам брашънце и след това на готовите топчета пак поръсвам. През това време запържвам моркова, доливам вода и добавям чушка и лук. Завира и слагам топчетата, добавям 1 супена  лъжица ориз и подправки. Застройвам с един жълтък, половин кофичка кисело мляко и 1 или 2 супени лъжици брашно. Сипвам в застройката от врящата, но изключена супа и смесвам след това двете течности.Не варя повече.

# 72
  • Мнения: 31 370
Мокря си ръцете и вече не овалвам в брашно.

# 73
  • Мнения: 59
Кайма, лук, яйце, сол и черен пипер

Аз слагам и ориз задължително:

За кюфтенцата:

300гр кайма
1 яйце
1/2 к.ч. ориз
1 гл. настърган лук
сол, черен пипер и чубрица

Супа топчета



Ръцете си мокря и измивам след всеки 2-3 топченца, няма начин иначе  Simple Smile
[/quo
И аз така ги правя! Винаги се получава!

# 74
  • Мнения: 1 213
Не винаги ги овалвам в брашно/според настроението/.Като реша да ги правя с брашно-сипвам на дъното на тавичка брашно,правя топчетата/половината/,като ги слагам в тавичката...после ''раздрусвам'' напред-назад...и готово,после с другата половина процедирам по същия начин Peace.Ако са се поразвалили ги дооформям.Става бързо и чисто.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт