Обичаме пържено, вкусно ни е, бързо се приготвя, но ... адски нездравословно. Как да направим така, че пърженото да не е чак толкова НЕполезно?
Тук има и много фурии в кухнята - споделете опит! С каква мазнина пържите? Как пържите?
Тиган или фритюрник? Или може би и двете?
kaigi , изгради си навик - пускаш котлона, след 2 мин. слагаш тиган с мазнина, след още 1 мин. вече пържиш в него. Започне ли пърженето - намаляваш котлона. Е няма как да си изгориш мазнината.
Ако вече си си изгорила мазнината, можеш само да я изхвърлиш и да започнеш отначало .
Картофи в 2 лъжици мазнина не мога да изпържа. За тях ми е фритюрника. И не виждам какво те притеснява в него.
За холестерола наблягай на сусамовия тахан, ти си знаеш.
За наситените мазнини - какво се случва след повторна употреба. Не са вечни . Замърсяват се, малко по малко изгарят от високата температура и ... разни други неща. Но преди това просто го подменяме.