как пържите ЦАЦА?

  • 30 816
  • 48
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 2 133
Нанизвам на клечки за зъби, овалвам в царевично брашно и пържа.

# 46
  • Мнения: 1 715
Овалвам в брашно и пържа във фритюрник

# 47
  • Мнения: 503
Ака не ви се занимава да овалвате и нижете  цаца,ще ви предложа рецепта за:

РИБНИ МЕКИЦИ/Рецептата е от" Кулинарния журнал"

Продукти:2 яйца;
200гр брашно;
сол;
черен пипер на вкус;
1-1,5 кг. цаца;
олио

Към добре разбитите жълтъци се прибавя 1/2 ч.ч вода и отново се разбива.Сипва се брашното и хубаво се  разбърква.Ако е необходимо се добавя брашно или вода до гъстотата на тесто за мекици/малко по- гъсто от тесто за палачинки/.Посолява се прибавя се чер. пипер и разбитите на сняг белтъци.
Към тази смес се прибавя изчистената от вътрешностите и главите рибки и се разбърква.
В силно сгорещено олио с черпак се се сипва от сместа, като се разтила като питка.
Пържи се до златисто от двете страни.  Peace

# 48
  • Мнения: 86
Правя пържена цаца от години,когато я купувате гледайте срок на годност,да е замразена и да стои стегната.Бързо я прибирате във фризера да не се разкашка.Най-добре става във фритюрник,който е предназначен само за морска риба.Олиото се сменя по преценка,горе-долу като започне да мирише лошо и потъмнее.Пакетите обикновено са по 0,5кг,разделете го на две и пригответе двете порции една след друга,а не 0,5кг наведнъж.
Приготвяне:
Пускате фритюрника да загрее добре,размразявате цацата малко в микровълнова,колкото да може да се дели.Измивате я в купа с течаща вода,изчеждате,овалвате в брашно,пресявате в средно гъста мрежеста кошничка или сито.Слагате във врящото олио и пържите 6-7минути. newsm10

Общи условия

Активация на акаунт