как пържите ЦАЦА?

  • 30 814
  • 48
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 335
да, с царевично брашно става добре всякаква риба и всякаква панировка
аз имам различни фритщрници за риба и различен за картофи и др неща, така че олиото си го ползвам мн пъти и само риба пържа, и въпреки това се ка6ки и ре6их да попитам къде бъркам
не я клатя, тва го знам че ще я кашка
явно самамта риба не ебила мн прясня или презамразявана и заради това се ми се ка6ка
мерси на вси4ки отговорили

# 16
  • София
  • Мнения: 1 341






Аз овалвам рибата в смес от царевично брашно и галета - става хрупкава.
Пържа я в тиган с много олио, което после прецеждам и съхранявам в буркан в хладилника.
Да ви кажа как си  "пречиствам"  олиото - изпържвам в него няколко резенчета ябълка и после я хвърлям,
а олиото става по-светло.

# 17
  • Мнения: 503
А вие чистите ли цацата.Ако не е изчистена горчи.Но при по дребната цаца направо си е играчка и затова все по рядко пържа, пък и миризмата ooooh!.Въпреки ,че я пържа на терасата миризмата се връща обратно в стаите. Sad Simple Smile

# 18
  • Мнения: 335
aз живея в къща и миризмата не ми е такъв проблем

# 19
  • Мнения: 2 521
А вие чистите ли цацата.Ако не е изчистена горчи.Но при по дребната цаца направо си е играчка и затова все по рядко пържа, пък и миризмата ooooh!.Въпреки ,че я пържа на терасата миризмата се връща обратно в стаите. Sad Simple Smile
Въх,не думай ooooh!чистиш я рибка по рибка ли?Ако трябва да го правя това,честно казано никога няма да опържа цаца.Моя мъж ще я вижда само по кръчмите Laughing
Миризмата при мен не може да иде до стаите.И аз пържа на терасата,но във фритюрник,и по-малко миризма излиза като че ли.Вратата към кухнята е затворена естествено.

# 20
  • Мнения: 804
Преди и аз нанизвах рибките на клечки от метла,но сега като ме мързи само овалвам в брашно,в което слагам и сол,и пържа в загрято олио.Става хрупкава и вкусна.Но задължително у дома рибата се чисти,ако ще да е дребна-било цаца,гюмюш,попчета,задължително се почиства и така не горчи.Но гледам и да купувам прясна риба,а не замразена,и така при пържене не се кашка.

# 21
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 715
Рибата задължително я чистя една по една иначе горчи, не е кой знае каква работа.
Овалвам в брашно и изчаквам да се овлажни, така брашното не пада по дъното на тигана (както при тиквичките)
Нанизвам на клечки от метла (за чистене си има прахосмукачка  Mr. Green)
В брашното може да се сложи червен пипер, става по-вкусно.

# 22
  • София
  • Мнения: 16 079
Пържа я нанизана на клечка за зъби, по 4-5 рибки. Добре измити, подсушени и оваляни в брашно. Не я чистя. Но много рядко ме обзема музата за пържене. Предпочитам да купя от готовата и да я затопля в  МВ.

# 23
  • Бургас
  • Мнения: 3 158
Ако е прясна цацата не горчи. Не се кашка, ако солта е добавена в брашното, а не да се осоли самата риба; не се кашка, ако е добре "отупана" от излишното брашно през сито и пак ако е прясна Laughing Както и ако мазнината е достигнала неободимата температура. Нанизването на клечки от метла при пържене във фритюрник не е необходимо, удобство е при пържене в тиган.
Само веднъж съм пържила замразена цаца, няма нищо общо на вкус с прясната. Но така или иначе вкъщи пържена цаца и скумрия на скара не правя, взела съм си полагаемото от това занимание преди доста години Confused и съответно години наред след като затворихме заведението не можех да понасям миризмата на пържена риба Joy
Не знам, обаче, дали изобщо някъде понастоящем се предлага наистина прясна цаца, то вече нищо истинско не остана Tired

# 24
  • София
  • Мнения: 12 554
Мъжът ми е пържил само един път във фритюрника. Не знам дали я е чистил.

# 25
  • France
  • Мнения: 726
Кисна рибата в няколко води. Изсъхва. В сито слагам рибата и царевично брашно и пресявам. Пържа до 5 мин.

# 26
  • В сбъднатите си мечти
  • Мнения: 141
Не съм правила замразена и предполагам ,че вкуса няма нищо общо с този на прясната. През ръцете ми са минали огромни количества риба и смея да споделя опита си  Wink
Първото условие е да я " хване солта" Копърката не се чисти. Соли се с повечко сол. Тя си поема колкото и е необходимо не става солена.Стои осолена около 15- 20 минути. Брашното за обрашняването е най практично и чисто ако се сложи на вестник. Рибата се овалва обилно в него и се минава през сито или се се отупва от него добре ,като рибките ем трябва да са запечатани ,ем да няма излишно по тях. Пържат се в повечко мазнина ,силно загрята за кратко време. Тя е с нежно месце и не и трябва много, трябва да "направи коричка " и е готова . Ако мазнината не е добре нагрята ,рибата се кашва. Там където се пържи риба ,не може да се пържи нищо руго освен риба така ,че си направете сметката за мазнината.
Goldie  - съветите и са точни също   bouquet

 

# 27
  • Мнения: 852
Имам един фритюрник в които пържа само риба, задължително на балкона.

# 28
  • Мнения: 134
Слагам на един вестник брашно и сол слагам цацата, и разклащам двата края на вестника, отупвам рипките от излишното брашно,и слагам в тигана.Така ги пържа и стават едни хрупкави мммм.
И аз така, много, много не и се главоболя. Все пак това е най-обикновенна пържена цаца. Не съм опитвала в фритюрник, само я пържа в тиган.

# 29
  • Мнения: 2 479
Аз пък набрашнявам в найлонова торбичка - измивам я и като поизсъхне я слагам в торбичка и сипвам брашното вътре. Пораздрусвам малко и е готова, остава да я поизтупам и нанижа на шишчета, защото пържа в тиган...Моооого рядко се хващам да пържа цаца вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт