как пържите ЦАЦА?

  • 30 761
  • 48
  •   1
Отговори
  • Мнения: 335
здравейте, искам да попитам как правите цацата? аз много обичам риба, купувам си я замразена в пакети по половин кг , измивам я и я слагам в фритюрника
обаче веднага се каши, и дори и савсем прясно олио да сложа става по гадна на вкус от тази която я правят по капанчетата на морето?
моля кажете защо, прдполагам там не я кормят, и едва ли я винаги в прясно олио я пържат, даже обратното, едва ли го сменят често Simple Smile
мисля да я поотъркалям в брашно, но много бързо ще ми се повреди олиото по този начин се зацапва... кажете ми вие как я правите.
мерси много  bouquet

# 1
  • Мнения: 5 001
Овалвам в брашно.Оставям малко да полепне хубаво брашното и после пържа в тиган.Нямам фритюрник...
Понякога слепвам рибките по 3-4 за опашките и се образуват метлички....
След изпържването отцеждам върху кухненска хартия да поеме излишната мазнина...


Ти след като пръжиш във фритюрник....Бухваш набрашнената риба и пържиш.След пържене на риба мазнината так или иначе не става за друго...

# 2
  • Мнения: 5 577
 Laughing Аз лично, си купувам готова от пържилня, за 0.70 лв/100 гр.
300-400 гр и ще си хапнете подобащо, за 2.50 лв. Не се занимавай.

# 3
  • Варна
  • Мнения: 2 073
Аз пържа цаца като нанизвам рибките на клечка от метла или шишче, овалвам в брашно и скок в тигана. Щом ползваш фритюрник след рибата опържи 1-2 кошнички картофи и няма да има мирис олиото след това, можеш да го ползваш за каквото искаш. Изпитано е!

# 4
  • Мнения: 2 521
Антония,направо ме застреля тая метла JoyСпециална метла ли купуваш за цацата Simple Smile
Ами брашното-не загаря ли,и не остава ли на дъното на фритюрника Thinking
Аз ползвам много малък фритюрник(600гр олио хваща),за да мога да го държа в хладилника.Ползвам го само за картофи,и когато ще сменям олиото пържа риба и хвърлям мазнината.

# 5
  • Варна
  • Мнения: 2 073
Това за метлата е стар рибарски трик, така се пържат по 10-15 рибки на веднаж. Wink Аз рядко пържа риба вкъщи заради "аромата". Иначе и аз не вярвах за олито в фритюрника и картофите, но го видях с очите си и го изпитах и с тиган. наистина пречиства ли се, що ли, но няма загоряло, няма мирис.

# 6
  • Мнения: 2 521
Все си мислех,че по кръчмите ползват отделни фритюрници за картофите и за рибата.Сега обаче се позамислих дали това е така Thinking
Аз пържа с фритюрника на терасата(точно заради аромата Wink)Овалвам в брашно,но после като махам олиото на дъното си има прегоряло.

# 7
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Овалвам в брашно и пържа във фритюрник без да бъркам рибата...ай съм я разбъркала - ай се е кашнала ooooh!
А това с клечката не съм го чувала....

# 8
  • София
  • Мнения: 2 908
Рядко пържа заради силната миризма,обикновенно,когато има мач и съпругът ми ми се помоли подобаващо Mr. Green

Та,измивам я,отгоре и слагам нещо като кърпа за да попие  капките вода,ако не ми се чака да засъхне сама,след това осолявам и във сито за брашно слагам по две средни шепи,овалват се хубаво след което във силно нагорещеното олио ги слагам да се пържат до зачервяване.Не ги бъркам,а само със дръжката на съда поклащам отвреме на време.Стават много хубави и хрупкави,а не меки и кашави.

# 9
  • В града на хумора...
  • Мнения: 605
Нанизвам ги на клечка за зъби или на дървено шишче , така по бързо и лесно се обръщаш и изпражват  Peace

# 10
  • Мнения: 2 110
Това с клечката ,ще го опитам. Иначе ,я пържа във фритюрник/оваляна предварително със сол и брашно/ и става много лесно .

# 11
  • Мнения: 364
Слагам на един вестник брашно и сол слагам цацата, и разклащам двата края на вестника, отупвам рипките от излишното брашно,и слагам в тигана.Така ги пържа и стават едни хрупкави мммм.

# 12
  • Мнения: 4 785
Всъщност с царевично брашно става по-хубава  Peace

# 13
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Не знам как би станали с царевично брашно....не си ли променят вкуса...

# 14
  • Мнения: 2 521
Не знам как би станали с царевично брашно....не си ли променят вкуса...
Не си променя вкуса,просто става по-хрупкава.

Общи условия

Активация на акаунт