Промениха ли се вкусовите ви навици в чужбина?

  • 8 675
  • 136
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 2 257
За странни неща-сетих се тук пържат цветното зеле-както се пържат картофите-супер става.

Мъжът ми така пържи обикновено зеле, слага му и някакъв сусам - хич не е зле.

# 46
  • Italia
  • Мнения: 4 492
За странни неща-сетих се тук пържат цветното зеле-както се пържат картофите-супер става.

Мъжът ми така пържи обикновено зеле, слага му и някакъв сусам - хич не е зле.

Джи,би ли обяснила рецептата малко по-подробно,4е ми стана интересно.  Rolling Eyes Hug

# 47
  • Мнения: 3 988
В немско благодарение на турските и гръцките магазини има всички - цаца, зарзават в буркани, кисело зеле от бидони(даже мераклийте продават и "розово" такова Mr. Green), бяло сирене, печени чорбаджийски чушки...изобщо бащинийка Wink.

Из нашето немско гръцки магазини нямаше, само турски.
И "животоспасяващи"  Mr. Green като лютеница и кори за баница няма/ше. Имаше по мое време някакви турски кори - ми не бяха като българските и баниците все едни измъчени ставаха. Нямаше и избор на маслини, а най-мразим ония тип Алди в кисела марина.
Също и печени чушки нямаше... Въобще, все се оплаквах и наблягах на Киндер Макси Кинг.  Joy

Тук ситуацията е коренно различна - българска стока всякаква и навсякъде (около нас).

Вкусовите ми/ни навици се промениха, което смятам за нормално. Човек открива нови неща, опитва, харесва/не харесва, нагажда вкуса и така... В Германия добавихме много близко и далеко източни яденета в менюто си (от немската само франкфуртския зелен сос, то друго общо взето няма  Mr. Green). Бях много доволна и от огромния избор на сирена, който имаше. В България се продаваше по онова време само краве и овче сирене и кашкавал Балкан и Витоша. Очите ми се вързаха като видях щандовете с млечните продукти там.
Тук доста латиноамерикански манджи или по-скоро различен начин на приготвяне на познати зеленчуци.
Страхотни неща за вегетарианци открихме и продължаваме да откриваме.
Български манджи, салати и прочие готвя често. Баница всяка седмица.   chef

# 48
  • Мнения: 5 710
И аз искам рецептата от Джи, защото едно от нещата, които започнах да употребявам тук е именно сусам:-)

# 49
  • Houston, TX
  • Мнения: 15 782
При нас съпругът ми готви, така, че няма как да избягаме от българската кухня.

# 50
  • Монреал
  • Мнения: 1 469
Хмммм, като се замисля, май нашите манджи не се вписват в никоя традиционна кухня - ние с мъжът ми, и най-вече той де   chef, някак си сме си пригодили рецептички като за нас си. Единственото по-традиционно нещо, което той приготвя е пиле с маслини по марокански. Иначе аз вместо мусака правя шепърдс пай, много по-лесно ми е.
Иначе тук в Монреал открих индийска, тайландска и карибска кухня - е няма такива вкусотии  Crazy

# 51
  • Мнения: 1 550
Промениха се, да. Аз и не можех да готвя като дойдох тук, така че много български гозби не съм правила. А те и не се приемат много добре тук, с малки изключения. Имам иначе винаги кори във фризера, които периодически изхвърлям и купувам нови за да има Crazy Бяло сирене, българско намирам в турските магазини и редовно купувам. Освен лютеница, малко са останалите неща, които ми липсват.
Не ми се налагаше да и свиквам на сандвичовата култура тук, защото и в България за обяд предпочитах сандвичи вместо готвено Crazy
И в България, и тук, хапвам пикантно....да кажем направо лютиво. Но и половинката обича да налютява, та дори научихме и малкия Mr. Green
Иначе питки, баници и козунаци по празници правя. Боядисвам и яйца.
Тук проядох дроп- от черния Crazy Снуп- с вкус на плодове. А кой би помислил, че вместо шоколад ще нагъвам гумени бонбони.
И сурова херинга опитах- няма да повторя повече Sick
Научих се да ям пържени картофи с майонеза.
Хм, сигурно пропускам нещо Thinking

# 52
  • Мнения: 1 169
А, да добавя- много залюбих мексиканската кухня. Не в Тако Белл. Имаме си любими места където отивам и от вратата поръчвам едно от двете:

Кюбит това като не съм на РХ

]http://www.marlerblog.com/tacos.jpg[/img]
http://www.hardrock.com.hk/images/HardRockNachos.jpg
Малеее огладнях

# 53
  • Мнения: 4 399

Странни яденета- шницел, отгоре със сладко Simple Smile

Тука ядат всякакви меса с мармалад, но подобно на шницела е паниран кашкавал с мармалад. На мен ми харесва.  Wink ОбаЧе палаЧинки за обяд и разни други сладкиши като основно ядене, все още не мога да се изуЧа да ям.

# 54
  • Мнения: 3 988
Кюбит това като не съм на РХ

Ма моля ти се, не се оправдавай...  Joy

Ние почти не ядем оригинални рецепти, все по нещо се премахва. Месото задължително, когато пасва го замествам с гъби. Чушките ако са с люспи, пак не става, ако пък има чесън - съвсем... Та сме трудни с ходенето по ресторанти. Пицарии и вегетариански са безпроблемни общо взето.  Peace

# 55
  • Мнения: 1 169

Странни яденета- шницел, отгоре със сладко Simple Smile

Тука ядат всякакви меса с мармалад, но подобно на шницела е паниран кашкавал с мармалад. На мен ми харесва.  Wink

 Sick месо с мармалад- това не го мога

# 56
  • Мнения: 1 473
Много интересна тема, за което поздравления за авторката.
И нашите вкусови навици се промениха с годините на почти 100%, но на мен така ми харесва. Изобщо не ми липсва българската кухня, даже колбаси и лютеница не вкусвам. Правя баница и някои супи, но определено си падам повече по италианската, испанската и азиатската  кухня. Тук проядох суши, корейската кухня също ми е интересна. Немците не са ме впечатлили с кой знае каква кулинария, но и тяхната кухня става. Хлябът рядко присъства на нашата маса, макар тук да има голямо разнообразие от хлябове.  Което не мога да сготвя си го поръчвам в съответният ресторант и изобщо гледам да не се затормозявам в готвенето. Не съм яла нищо странно, защото за мен странно е да ям змия, костенурка или насекоми, а не месо със сладко. 

# 57
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Мисля че не съм си променила вкусовете навици, естествено е когато нямам нашите български продукти да добавям местни подправки и продукти към рецептите, малко се променя вкусът на ястията, но какво да правя. Обикновено всичко което си нося от България свършва за отрицателно време, освен да карам наште да ми пращат колети ooooh!
Редовно си правя и баници, и питки и мусака и гювечи , още повече че се харесва, готвим  и италиански манджи, но мога да кажа че преобладават българските, благодарение на мен Grinning

# 58
  • Мнения: 1 049
Доста се промениха моите вкусови навици... сега обожавам японската кухня (суши, терияки) и италианската  паста. За лазаня и тирамису си умирам направо  Wink и престанах да ям хляб, което може би не е чак толкова добре ама..  Confused Отвреме навреме продьлжавам да правя обаче баничка или пьлнени чушки   chef немската кухня хич не можах да я залюбя, много ми е fett.   #Crazy

# 59
  • USA
  • Мнения: 559
Вкусовете ми по-скоро се разшириха  Laughing и открих много нови манджи които харесвам. Български манджи продължавам да си готвя и ценя много. Към тях добавих японски и др. азиатски и мексикански. Обичам и италиански, но в моя край много не ги бива като че ли. И аз като Джи проядох и заобичах говеждо. Много ми се повиши и поносимостта към люто.
Не мога да понасям сладкия им хляб, но като се разтърси човек се намира и нормален. Абе, определено ям повече тук  Blush.
Странни неща - суши редовно, дим сам, вкл. кокоши крака

Общи условия

Активация на акаунт