Защо ми се пресича крем карамела

  • 18 472
  • 58
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 3 830
Следя да не завира водата, но пак става на шупли.
Другия път ще гледам продуктите да са със стайна температура.

Уф, толкова много съвети и все различни. Confused

# 31
  • Мнения: 24
 GrinningОбикновено слагам на 1 л. пр. мляко - 6 или 7 яйца - в зависимост от тяхната големина.
Просто се учудвам на това, че печете малко време, защото аз пека около 4  часа, дори и повече на ниска температура. Спомена се, че и за 1 час се получава при 150 градуса. При мен би се пресякло така. Мисля, че има значение фурната!!!  Naughty

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 15:54 от TOTONTO

# 32
Следя да не завира водата, но пак става на шупли.
Другия път ще гледам продуктите да са със стайна температура.

Уф, толкова много съвети и все различни. Confused

Simple Smile Grinning Sunglasses и аз така.... newsm78

# 33
  • Мнения: 20
ето аз как правя крема никога не се е пресякал 6 яйца домашни вземам от хладилника 1 ч.ч захар 1л.прясно мляко домашно докато бъркам яйцата и захарта млякото завира на котлона и както е горещо го наливам при яйцата и захарта като разбивам на най-висока степен на миксера карамелизирам захар слагам в купичките и наливам вряла вода в тавата  слагам в загрята фурна като се зачерви отгоре изключвам фурната и вадя крема.Повече време изстива отколкото го приготвям може би е готов за 30 мин.

# 34
  • Мнения: 409
ето аз как правя крема никога не се е пресякал 6 яйца домашни вземам от хладилника 1 ч.ч захар 1л.прясно мляко домашно докато бъркам яйцата и захарта млякото завира на котлона и както е горещо го наливам при яйцата и захарта като разбивам на най-висока степен на миксера карамелизирам захар слагам в купичките и наливам вряла вода в тавата  слагам в загрята фурна като се зачерви отгоре изключвам фурната и вадя крема.Повече време изстива отколкото го приготвям може би е готов за 30 мин.

Е това вече ме обърка Crazy,до тук всички казваха да не кипва,а ти слагаш вряла вода.Аз слагах хладка,не срудена,а последния път не само, че беше кипнала ами се беше испарила почти цялата,долях,но беше станал на парцали.

# 35
  • Мнения: 2 382
dik, на колко градуса или на каква степен печеш?И какво количество вода слагаш?Не мога да си представя една тава с вода да се изпари newsm78.Май проблемът ще се окаже в температурата Thinking.

# 36
  • Мнения: 409
dik, на колко градуса или на каква степен печеш?И какво количество вода слагаш?Не мога да си представя една тава с вода да се изпари newsm78.Май проблемът ще се окаже в температурата Thinking.

На 150*С ,с вентилатор.Около 2 пръста вода в тавата-хладка,даже топла.За това си мисля че тук греша

# 37
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Ето го моя от снощи - с 1 л. пр. мляко и 6 яйца - на стайна температура, после на водна баня със студена вода и в студена фурна.
Нарочно този път засякох времето, за което се изпече - точно 45 мин / печката ми е Раховец - пекох на мах отгоре и отдолу, като се зачерви - намалих на 3 горния реотан/.


# 38
  • Мнения: 409
Абе май не е много гладък,илии на мен така ми се вижда на снимката? newsm78

# 39
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Абе май не е много гладък,илии на мен така ми се вижда на снимката? newsm78

Така ти се вижда Crossing Arms!
Беше си перфектен, това е карамелът и следите от ножа, с който го отлепях.
Погледни отстрани купичките - идеално гладък си става всеки път.

# 40
  • Мнения: 409
Абе май не е много гладък,илии на мен така ми се вижда на снимката? newsm78

Така ти се вижда Crossing Arms!
Беше си перфектен, това е карамелът и следите от ножа, с който го отлепях.
Погледни отстрани купичките - идеално гладък си става всеки път.

Добре,добре не се сърди,за това те попитах,защото знаеме, че на снимка не е като на "живо".Поздравления,за крема Wink

# 41
  • Мнения: 222
защо го отделяш с нож?натисни с пръст от всички краища, за да го отделиш само от ръбчето на купичката и карамела ще си падне в чинията като го обърнеш. Wink

# 42
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
защо го отделяш с нож?натисни с пръст от всички краища, за да го отделиш само от ръбчето на купичката и карамела ще си падне в чинията като го обърнеш. Wink

Достраша ме. За първи път пека в тези купички...по този повод въпросче - може ли да карамелизирам направо в тях захарта - да сипя по лъжица на дъното и да ги сложа във фурната само на горен реотан - дали ще стане или ще се пръснат newsm78? Дуралекс са.

# 43
  • Мнения: 572
ох, и аз съм от многото, на които им се пресича крем карамела... но знам едно - не ми се пресича от маслеността на млякото... правих го с доста пълномаслено мляко... та някъде другаде е проблема

# 44
  • Мнения: 409
Ами аз не знам как точно правите карамела в купичките,аз лично никога не съм пробвала винаги си го правя в  канче .Ако не са студени,а на стаина температура и фураната да не е загрята предварително,не виждам защо да се спукът.Но не съм пробвала и не знам.

Общи условия

Активация на акаунт