Новак в готвенето

  • 5 961
  • 84
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 5 001
Имам иаталианска паста. Какво бих могла а я направя?
Питам тук, за да не пускам цяла отделна тема, а и знам че ще помогнете  Blush   Grinning   bouquet
Какъв вид ти е пастата?

Сварява се ,залива се с разтопено масло и се поръсва обилно с пармезан.Или побългарено - с кашкавал....
Другото е правиш доматен сос,запържваш кайма с подправки(лук,черен,червен пипер,босилек или чубрица),смесваш с доматения сос и заливаш пастата.....

# 76
  • София
  • Мнения: 708
Ам... как какъв вид е?  newsm78
Една такава шарена е  Laughing

# 77
  • Мнения: 5 001
Ами на спирали ли е? Или е като плоски спагети(талятели) или е фузили(като тръбички,които може да се пълнят с разни работи).....

Тук има едни като спирали и са разноцветни(оранжеви и зелени).Оранжевите са с морков,а зелените с коприва или спанак....

Затова те попитах как изглеждат...

# 78
  • София
  • Мнения: 708
Как се запържва кайима? Към спагети, паста и т.н. Без да се слепи.

# 79
  • Мнения: 2 433
в годините съм открила че домата/пюре,сок,лютеница,пресен домат, консерва/ е най доброто решение за неслепването на каймата. Просто веднага след като сложиш каймата в тигана добави нещо доматено! Hug

# 80
  • София
  • Мнения: 708
в годините съм открила че домата/пюре,сок,лютеница,пресен домат, консерва/ е най доброто решение за неслепването на каймата. Просто веднага след като сложиш каймата в тигана добави нещо доматено! Hug

Хаха хитро, мерси, ще пробвам   bouquet
А горе-долу колко време й трябва на каймата да се запържи? И някакви други подправки слага ли се? И само в олио ли се пържи или се добавя вода и т.н.?  Embarassed
Довечера мислех да се пробвам пак да готвя  Grinning

# 81
  • Мнения: 2 433
ми то много зависи колко ти е силен котлона...
Не мога да дам време - но със сигурност ще я познаеш като стане готова. Вода не слагай, има достатъчно в каймата. Пък и нали ще добавиш и домати - в тях също има съдържание на вода. Ако ползваш пюре или лютеница - може да капнеш и водичка. Ако искаш да е с повече сос, размий пюрето в повече вода.
Подправки се слагат - според ястието. В нашата къща обичаме на спагетите босилек и риган. някой съм чувала прибавят и чесън - индивидуално е
Ако нямаш нищо такова подръка и проста чубрица и чер пипер ще сваршат работа. Но аромат трябва да има

Последна редакция: сб, 04 окт 2008, 16:56 от JuliS

# 82
  • София
  • Мнения: 708
JuliS, много ти благодаря!    bouquet

# 83
Здравейте,

тук се старая да събирам всичко, което научавам  - техники и филмчета. В момента съм в процес на правене на субтитрите на останалите видео уроци.  Вярвам, че ще са полезни
http://receptibg.com/advise.php

# 84
  • Мнения: 2 018
Как се запържва кайима? Към спагети, паста и т.н. Без да се слепи.

Аз я правя така: Загрявам  малко олио /количеството зависи от това дали ти е мазна каймата или не. Ако е по-мазна - по-малко олио./ Нарязвам ситничко една глава лук и запържвам в олиото. Добавям и малко вода, за да не се пържи съвсем - вредно е за стомаха. И когато поизври водичката слагам каймата. С вилица започвам да мачкам. Раздробяваш докато побеле каймата /придобива по-блед цвят/. Някои кайми пускат много вода. След като е раздробена каймата, слагам на тих огън почти цялата вода да изври. Ако няма вода или е на дъното, направо преминавам към другите процедури. После слагам доматите /пюре, пасирани домати.../. Останалите подправки са в зависимост от това дали ще готвиш спагети или мусака. За спагетите задължително босилек, черен пипер. За мусаката - чубрица, червен и черен пипер. Кусвам и за сол, защото някои кайми са солени, други безсолни.

 Peace Успех!

Общи условия

Активация на акаунт