Новак в готвенето

  • 5 982
  • 84
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 11 607
За начинаещите - може би най-важния съвет е - Провала е част от успеха и майсторството на отличната домакиня! Незнам вече от колко години готвя, но провали имам! И също - винаги се опарвам, а уж действам с ръкохватки и ръкавици......

Но за начало - нещо лесно, без много процедури, знам,че в началото най-лесно се научих дса готвя картофи, после ориз и най-накрая...боб....По ми идва отръки лещата...Мусаката също е лесно ядене!

# 61
  • Мнения: 4 447
Много лесно се готви оранжевата леща - белената.
Става 3 пъти по-бързо от обикновената.  Peace

# 62
  • Мнения: 2 433
...оризът също се спече и стана на бонбонки , ама от къде да знам ,че се сипвало вода  Embarassed.... сега вече всичко е наред  , царица съм в кухнята  Sunglasses   за това се изисква време . успех   bouquet
ох, Mr. Green неможах да си премълча...
Моят първи опит с ориза беше умопомръчителен. И аз незнаех че се слага вода.... Embarassedза сметка на това наливах олио... ooooh! повече няма да ви казвам - ясен ви е резултата.
Най интересното обаче в цялата история е че мъжът ми си изяде чинно ориза , делейки го от мазният "сос" и нищичко не каза... Hug

# 63
  • Мнения: 4 447
Моят опит с ориза беше, че не знаех, че се слага 1 към 3.
Наливах ли наливах вода. И така си направих лепило за
тапети  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 64
  • София
  • Мнения: 3 816
Това е тема само за мен, да се запиша, защото съм решила да покоря кухнята  bowuu
Засега се справям само с много елементарни неща, но като гледам колко сте добри момичета съм сигурна, че ще успея. Мисля да принтирам някоя и друга рецепта оттук и да действам. Дано не се проваля тотално и да не загуба желание  Rolling Eyes

# 65
  • Мнения: 24
Здравейте, въпросът ми може да ви се стори много глупав, но как изглежда пресечена супа?  Embarassed Embarassed Ето какво стана...реших аз да сготвя пилешка супа и накрая и застройка да направя. Всичко по рецептата спазих (както беше описано за застройки) и оставих супата. След 10ина минути отивам да си видя "произведението" и светлият цвят на супата, който се беше получил от застройката сe беше събрал в средата на тенджерата. Интересното е, че като разбъркам се връща стария цвят, а като престои малко пак от начало...та...как би трябвало да изглежда супата ако е пресечена?  newsm78

# 66
  • Мнения: 1 176
Така както го описваш, не мисля, че е пресечена. Когато се пресече застройката стои като, как да го кажа, като трохи, зрънца. Ох, незнам дали ме разбра.

# 67
  • Бургас
  • Мнения: 1 202
И аз мисля,че това не е пресечено,а просто се е концентрирал цвета на застройката по към средата на съда.
MaL4ooo ,не се ли сещаш как се пресича развалено прясно мляко,когато е на котлона-е,така се пресича и в супите яйцето,ако си го сложила с белтъка и не си уеднаквила температурата му с тази на киселото мляко и супата.

# 68
  • Мнения: 43
Ммм, хубава тема, като за мен, че точно днес свекито ме поряза с едно изречение...за готвенето.
Коментирахме как се готви калкан, аз казах, че чистя копчетата, а тя НЕЕЕЕ, като не знаеш питай, ше те науча  #2gunfire
май предпочитам да питам тук, а не нея Sunglasses
Кураж за всички начинаещи като мен  и позрави на тези, които имат търпение да обясняват   bouquet

# 69
  • Мнения: 22 867
Ммм, хубава тема, като за мен, че точно днес свекито ме поряза с едно изречение...за готвенето.
Коментирахме как се готви калкан, аз казах, че чистя копчетата, а тя НЕЕЕЕ, като не знаеш питай, ше те науча  #2gunfire
май предпочитам да питам тук, а не нея Sunglasses
Кураж за всички начинаещи като мен  и позрави на тези, които имат търпение да обясняват   bouquet

amber701, ето ти обяснението на Джемма по въпроса за калкана, а тя е спец в кулинарията, така че може да и се вярва.  bouquet

# 70
# 71
  • София
  • Мнения: 6 210
Готина темичка Simple Smile И аз се присъединявам към новаците в готвенето - това не е най-силната ми страна, но работя по въпроса!
Онзи ден, по рецепта от форума приготвих филета от риба хек с майонеза - станаха мноооооого вкусни, обаче на вид бяха като "повръщано" Rolling Eyes. Вярвам, че следващия път ще ги докарам и на фасон  Sunglasses
Снощи направих спагети, като за саливка вместо кайма, накълцах на дребничко филенце. Преди това задуших гъбки и лук, после сложих и домати... Станаха уникално вкусни - съпружеството омете три, повтарям ТРИ огромни проции! Това е уникално признание, никой не ми беше ял от манджата три пъти един след друг, плюс това и тази сутрин си беше още жив Joy

Искам да благодаря на всички дами с опит и желание в кухнята, които споделят уменията си в целия подфорум. Не можете да си представите колко сте полезни с рецептите и самите съвети за приготвянето на храната    bouquet

Последна редакция: сб, 06 сеп 2008, 10:17 от Вени***

# 72
  • Мнения: 24
Така както го описваш, не мисля, че е пресечена. Когато се пресече застройката стои като, как да го кажа, като трохи, зрънца. Ох, незнам дали ме разбра.

И аз мисля,че това не е пресечено,а просто се е концентрирал цвета на застройката по към средата на съда.
MaL4ooo ,не се ли сещаш как се пресича развалено прясно мляко,когато е на котлона-е,така се пресича и в супите яйцето,ако си го сложила с белтъка и не си уеднаквила температурата му с тази на киселото мляко и супата.


Ммммм всъщност съм я пресякла  Embarassed Embarassed Embarassed но на вкус съм се справила, защото се изяде!   chef Иначе за следващия път съм проучила по-обстойно въпроса и се надявам и на вид да я докарам.  Mr. Green Mr. Green

# 73
  • Варна
  • Мнения: 472
хайде и аз да се разпиша като "новак" в готвенето. тази вечер забърках една мусака с леко екзотичен /киселеещ Embarassed/ вкус. Ами то всичко си беше наред докато не видях, че ми е останала половин кофичка/от малките кофички/ заквасена сметана и реших да я добавя към заливката заедно с киселото мляко. Нали са сходни, пък и да се използва и да не стои  newsm78
Не предвидих, че заквасената сметана май е малко по-киселка.  Whistling
На вид го докарах, яде се и определено няма да остане за хвърляне, само ... за следващия път ще знам  Naughty

# 74
  • София
  • Мнения: 708
Имам иаталианска паста. Какво бих могла а я направя?
Питам тук, за да не пускам цяла отделна тема, а и знам че ще помогнете  Blush   Grinning   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт