бутер тесто

  • 3 157
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
а за по - мързеливи като мен , може само панделки.
Нарязваш на малки правоъгълници,пресукваш по дължината и редиш в тава . Наръсваш ги със сол и после сядаш да гледаш филм.....

# 16
  • Дива Индия
  • Мнения: 622
Аномалия... ама звучничко именце...  LaughingПо въпроса с решетката струва ми се, че за да се направи по-лесно самите ленти трябва рлеварително за се навият върху клечки - за зъби примерно. После за да се крастосват лесно равномерно се развиват - едните отгоре - надолу по тавата, другите - на 90 градуса на първите. Ако мога да рисувам тек бих го обяснила по-добре.
Аномалия - как е гр. Шумен? Зарършила съм там... Simple Smile

# 17
  • Дива Индия
  • Мнения: 622
Всъщност дами знам как се пише предварително. Embarassed
Моите рецепти за бутел тесто са следните:
1. Нарязани крадрати 8-10 см., сгънати на триъгълник - плънка: разбито яйце със сиренце - гъстичко или неводно срадко. Тези със сладкото се поръсват с пудра захар. Бабата на мъж ми ги нарича минчунели. Ударението на е.
2. За тези, които обичат да смесват сладко и солено /защото бутера все пок е малко солен/ - ако имате формички за фунийки, направете ги от бутертестото. Напълнете ги с Топло нишесте с аромат на лимон /или по ваше желание/.
3. Изрежете кръгчета. Оггоре поставете прастен с диаметър на кръгчето и ширина 1 см. Сложете сиренце в дупчицата, която се е образувала. Печете и хапвайте!  chef

# 18
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Аномалия... ама звучничко именце...  LaughingПо въпроса с решетката струва ми се, че за да се направи по-лесно самите ленти трябва рлеварително за се навият върху клечки - за зъби примерно. После за да се крастосват лесно равномерно се развиват - едните отгоре - надолу по тавата, другите - на 90 градуса на първите. Ако мога да рисувам тек бих го обяснила по-добре.
Аномалия - как е гр. Шумен? Зарършила съм там... Simple Smile
Аз май нищо не разбрах  Embarassed Що не се пробваш с флумастрите  Wink
Иначе в Шумен нищо ново, все същата тъпня.

# 19
  • Мнения: 1 983
ами аз ги правя пак в каквито форми искам и слагам вътре каквото имам,кашкавал,сиренце,кренвирш,а най-обичам да ги направя така:
замесвам кайма като за кюфтета,нарязвам тестото на квадрати кой с ккавато големина иска,слагам малко от каймата и сгъвам,накрая пека
стават чудесни

# 20
  • sofia
  • Мнения: 1 186
Правя много вкусен щрудел от бутер тесто, като рецептата я взех от рецептите на Белла,които слагат в тестото.
1/2 кг.бутер тесто(това е едната кора в опаковките на Белла)
600 гр. ябълки
120 гр. захар
2 ч.л канела
50 гр. стафиди
2 с.л. галета
пудра захар за поръсване

1. Ябълките се обелват и нарязват на кубчета.
2.Стафидите се накисват във вода, за да поомекнат и след това се изцеждат.
3.Смесват се и се разбъркват ябълките, захарта,галетата,канелата и стафидите.
4. Така получената смес се нанася равномерно по дължината на тестото.
5.Тестото се навива на руло, като добре се запечатват краищата му.
6.Правят се няколко напречни разреза отгоре върху рулото, след което се намазва с разбито яйце.
7. Пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса.
8. След като се изпече щрудела се поръсва с пудра захар.

# 21
  • Бургас
  • Мнения: 5 919
ами аз ги правя пак в каквито форми искам и слагам вътре каквото имам,кашкавал,сиренце,кренвирш,а най-обичам да ги направя така:
замесвам кайма като за кюфтета,нарязвам тестото на квадрати кой с ккавато големина иска,слагам малко от каймата и сгъвам,накрая пека
стават чудесни
на мен пък с кайма не ми харесват, че тестото не може да се изпече и да стане хрупкаво, а седи мокро от изтеклата от каймата мазнина

п.п. и много се стряскам като засека някъде ника ти, все едно да срещна себе си

# 22
  • In transit
  • Мнения: 11 823
Любимата ми рецепта за неочаквани гости е следната: В по-дълбока купа нарязвам на ситно (на кубчета) каквото имам останало в хладилника - кашкавал, сирене, салам, пушено месо, кисели краставички, топено сирене, добавям риган, 1-2 яйца сурови, и пресен магданоз. Обърквам всичко добре. Тестото го разделям на две парчета , горе долу с ширина около 20 см и дължина дължината на тестото. Слагам посредата по цялата дължина плънката, завивам на руло като подгъвам леко
 краищата и с завитото надолу пека в предварително загрята до 250С фурна. По желание отгоре може да намажете с яйце и наръсите с сусам, ким или маково семе. Става бързо и вкусно. Реже се на парчета и се сервира със салата Simple Smile

# 23
  • Spain
  • Мнения: 3 750
баница= бърза и лесна - разто4вам един пласт така 4е да покрия цяла тава .слагам плънката (7-8 яйца+сирене или извара)покривам отгорте с друг пласт и заливам с остатъка от плънката, нарязвам на пар4ета и пека ,бързо и лесно става.(може да се добявят кремвиши или някакъв салам ...)

сладки6 - пласт бутер тесто ,сладко от тикви или ябълки , пласт бутер тесто.нарязва се с ножа на пар4ета и се зьалива с 5-6 яица . слага се да се пе4е

# 24
  • Бургас
  • Мнения: 5 919
аз обичам да правя тестото с локум или сладко от ягоди или смокини, ако залеете последните със захарен сироп стават страхотни тригунки и то супер лесно и бързо. Тригунките са атрактивен десерт, ако ги сервирате с малко от сиропа, топка сладолед и зрънца от грозде (череши, прасковени резени като ветрило, пъпеш) или друг сезонен плод.

# 25
  • Мнения: 980
аz правя лукумки  chef
половинката много обича и zеленчуково руло. 3адуШават се 1 праz, 2 скилидки чесън, по 1 червена и zелена чуШки наряzани на ивици, гъбки.поръсват се с 2 супени Лъжици браШно о се птипържва оЩе 2 минутки. Маха се тигана от котлона и се добавя 85 мл. zеленчуков бульон и 85 мл. прясно мляко и 4 суп.лъжици бяло вино. Всичко се обърква и се връЩа на котлона. Сол на вкус, черен пипер, риган. Когато се сгъсти се маха от котлона и се иставя да поиzтине.
Тестото(при мен раzфасофката е наряzана на правоъгълници около 10 на 18 см.) се реже на четен брой големи правоъгълници. половината се поставят в тава и се слага плънка. покриват се с останалите и краиЩата се притискат с вилица. Маже се с жълтък и се пече около 30 минути до zлатисто при 200°С

# 26
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
  • Мнения: 8 231
Тарт татин

Продукти:
3 ябълки
3 с. л. захар
200 г бутер тесто

за сос от бял шоколад:
100 г бял шоколад
100 мл течна сметана
1 шушулка ванилия /2 пакетчета на прах/

за сос от натурален шоколад:
100 г натурален шоколад
100 мл течна сметана
1 канелена пръчка

Начин на приготвяне:
1. Ябълките се обелват и се нарязват на едри парчета.
2. Захарта се карамелизира в сух тиган и вътре се изсипват ябълките и хубаво се овалват. /Може да се сложи малко вода, за да се разреди карамела и по-добре да обвие ябълките. / След това се нареждат в намаслени тарталети.
3. Бутер тестото се постила на плота. С пръстен се изрязват кръгове, които са с диаметър, подходящ за големината на тарталети. Поставят се върху карамелизираните ябълки, така че тестото да затвори добре ябълките. Пекат се около 15-20 минути на 200С.
4. Сосът от натурален шоколад се приготвя, като в малка тенджерка се налива сметаната, слагат се шоколадът и канелата. Загряват се, докато се разтопи шоколадът.
5. Тарт татин се изваждат от тарталетите, като се обръщат, така че ябълките да бъдат отгоре и се поставят върху чиния, в която има сос от бял шоколад, отгоре се залива със соса от натурален шоколад.

# 27
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
  • Мнения: 8 231
Закуската на Попай

Продукти:
1 пакет бутер тесто
200 - 300 г замразен спанак
200 г извара
100 -150 г сирене
100 -150 г кашкавал
1 домат
1 скилидка чесън
2-3 с. л.олио
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1. Скилидката чесън се запръжва в предварително загрятото олио. Щом порозовее се изважда и в същата мазнина се слага спанака. Пържи се кратко, като постоянно се разбърква. Посолява се.
2. От бутер тестото се изрязват квадрати /със страна 20 см./ и се нареждат в намаслена тава. В средата с лъжица се оформя кратерче и се слага по една пълна супена лъжица от изварата. От горе се слага по една супена лъжица спанак. Леко се натискат. Слагат се тънки колелца домат. Поръсва се с настърганите сирене и кашкавал
3. Пече се 15-20 минути в предварително сгорещена до фурна 200 - 220С

# 28
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
  • Мнения: 8 231
Торта със сушени домати и тиквички

Продукти:
1 лист бутер тесто (500 г)
2 1/2 шепи сушени домати (30-40 г)
2 тиквички (250-300 г)
2 яйца
200 г кашкавал
1 ч. ч. кисело мляко
1 тънка струйка зехтин
2-3 листа босилек (2-3 щипки сушен)
2 стръка риган (1 ч. л. сушен)
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1.Тестото се растила и спрямо диаметъра на тавата се изрязва кръг, който е с малко по-голям диаметър. След това кръгът се поставя в тавата, така че тестото да покрие стените на съда. С вилица се надупчва по цялата повърхност. Пече се в умерено загрята фурна при температура 220С за 10-15 минути.
2.Сушените домати се поставят в подходяща купа и се заливат с вряла вода.
3. Тиквичките се нарязват на много тънки колелца.
4.150 гр. от кашкавала се нарязват на филии и се разпределят върху изпеченото тесто. Отгоре се нанасят сушените и оцедени домати. Полива се със зехтин и се ароматизира с накъсаните листа босилек. Плътно се нареждат тиквичките. Поръсват се с малко сол.
5. В купа се разбиват яйцата, кисело мляко и сол и се залива върху тиквичките. Отгоре се настъргва останалия кашкавал. Поръсва се с накълцания риган.
6. Пече се на 180С около 20-30 минути.

# 29
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
  • Мнения: 8 231
Пъстърва пълнена със скариди в бутер тесто

Продукти:
2 пъстърви
1 пакет бутер тесто
1 с.л. зехтин
черен пипер и сол на вкус
за соса:
100 - 150 г коктейлни скариди
1 стрък пресен лук
20 мл “Перно” /мастика/
30 мл течна сметана
10 г краве масло
10 - 15 зрънца каперси
3 - 4 стръка копър
1 с.л. зехтин
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. С помощта на едната риба от тестото се изрязва формата й. Правят се две такива “риби”. Прехвърлят се в тава, набождат се на няколко места, с вилица се прави шарка на опашката и дупка за окото. Пече се на 200С, 8-10 минути.
2. Пъстървата се филетира, като костите, перките и главите се отстраняват. Рибните филет се подсушават. поръсват се със сол и черен пипер. Пържат се в предварително загретия зехтин, за 1-2 минути от всяка страна.
3. Сосът се приготвя, като лукът се запържвав предварително загретите зехтин и масло. След 1-2 минути се добвят скаридите. Запържват се 1-2 минути и се налива Перно. Изчаква се да се изпари и се слагат каперсите и наситнения копър, сол и черен пипер. Налива се сметаната, изчаква се да се изпари
4.Охладените бутер “риби” се разполовяват надлъжно, в средата се слага от рибното филе и се покрива със соса, затваря се с второ филе

Общи условия

Активация на акаунт