бутер тесто

  • 3 141
  • 30
  •   1
Отговори
  • Мнения: 596
Здравейте,
въпроса ми е много тъп, но никога не съм правила нещо с това тесто и не знам  Embarassed
Трябва ли да се разделя кората на по-тънки кори? И ако трябва, как се прави това? Пробвах да го разделя, но то се къса и разтегля!

# 1
  • Мнения: 7 803
не не трябва да се дели тестото работи6 с него така както си е

# 2
Тестото не се разделя но аз от него си правя панделки като разрязвам тестото на лентички с дължина около 7 см. и широчина около 1,5см. Готовите лентички поръсвам с чубрица а после взимам една и я завъртам леко и в средата се получава нещо като прожина и така всички а после в тавата и печката.Стават много вкусни.Сетих се за още е дна рецепта за бутер банички.Тестото се нарязва на квадрати .В един квадрат слага малко сирене загръщаш единия край за да се получи триъгълник.Пекат се и са готови.Приятно готвене newsm64

# 3
  • Варна
  • Мнения: 737
Ако си купиш бутер тесто Белла вътре има подробни указания как се точно се борави с него.
В общи линии разтваряш пакета, без да мачкаш или разслояваш кората и я нарязваш на желаните формички. След което редиш в тава, не е нужно да мажеш с мазнина и печеш при 220 градуса.

# 4
  • Мнения: 596
Ох, много ви благодаря, на мен ми се стори много дебело и реших, че трябва да се разделя Embarassed

# 5
  • Мнения: 3 562
Препоръчвам ти кифлички със сирене.
Към натрошено на ситно сиренце прибавяш един белтък (добре разбит).
От тестото режеш триъгълници, слагаш малко от плънката и навиваш кифлички.
Стават бързо и лесно и са много вкусни Laughing

# 6
  • Мнения: 596
Мерси за рецептата, току що ги извадих от фурната, точно така ги направих, но сложих и малко пресен лук, много добре станаха  Grinning

# 7
  • Мнения: 5 140
Може след като ги направиш в каквато форма искаш,отгоре да им мацнеш малко маргаринче и отгоре да ги поръсиш със сусам,стават супер.
Изобщо бутер тестото е супер. coolcool newsm22  food002

# 8
  • Мнения: 288
Ами аз докато му свикна на бутер тестото, досто опаковки изхабих.

Сега какво правя - изваждам го от фризера да постои да се размрази. Отрязвам си половината от това на БЕла. То ми е достатъчно за една тавичка. Останалото връщам във фризера. Така около 1 час докато омекне престоява. След това го нарязвам на 5-6 квадратчета, както ти се получат на големина. Понеже бързам, слагам само сиренце в ъгълчета на квадрата и го затварям на триъгалник. Оформям таза 5-6 триъгълника и ги подреждам в тава, тъкмо ми се побират всичките. Пека ги на умерена фурна - около 30 мин. до златисто. Страшно вкусни са.

Сега видях че сте споделили и други рецепти, ще ги опитам и тях.
Да ви е сладко.
 Joy

# 9
  • Мнения: 2 123
моите любими рецепти са 2
мини пици

от тестото с чаша изрязваш кръгове, които с енамазват с доматено пюре, върху което подреждаш каквато смескати харесва  от ситно нарязани продукти - спанак и сирене, шунка и кашкавал, задушени гъбки... Преди да ги вкараш в предварително загрятата фурна, задължително ги набоцкай на няколко места с вилица, за да не се обезформят при печенето.

плодова пита

разстилаш бутер тестото в тава. отгоре гонамазваш обилно със сладко от сини сливи. Поръсваш обилно с кокосови стърготини, отново го набождаш и печеш. Ако желаеш може от навито на тънки клечки тесто да направиш декоративна решетка върху питата.Става много много вкусно!

до ви е сладко  chef

# 10
  • сред цветята
  • Мнения: 3 032
Аz пък zа пълнеж иzполzвам напр. спанак с пушена сьомга, риба тон с парченца домати и лук, пресни аспержи и маскапоне и др., както и сладки неща като сини сливи с марципан, компот от ябълки, круши с марципан и т.н. Може свободно да раzвинтиш фантаzията си Wink

# 11
  • Мнения: 3 562
irinii, рецептата за плодовата пита изглежда много лесна и вкусна  Laughing
Някой ден задължително ще я пробвам  Wink

# 12
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
irinii, може ли по-подробно за номера с решетката  Embarassed

# 13
  • Мнения: 2 123
irinii, може ли по-подробно за номера с решетката Embarassed
След като изрежеш от тестото парче с размера на тавата от оставащото тесто нарязваш  тънки ленти и ги подреждаш като рештка фърху подготвения за печене сладкиш. За да не се издуят и обезформат ги нарежи на много тънко и ги набоцкай предварително с вилица. Отгоре се поръсва с малко захар.  bowuu

# 14
  • София
  • Мнения: 708
може и с течен шоколад да напълниш, само внимай краичетата да са хубаво прилепнали да не се разтече..

аз съм правила само с кашкавал..става супер

Общи условия

Активация на акаунт