бутер тесто

  • 3 158
  • 30
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 596
Здравейте,
въпроса ми е много тъп, но никога не съм правила нещо с това тесто и не знам  Embarassed
Трябва ли да се разделя кората на по-тънки кори? И ако трябва, как се прави това? Пробвах да го разделя, но то се къса и разтегля!

# 1
  • Мнения: 7 803
не не трябва да се дели тестото работи6 с него така както си е

# 2
Тестото не се разделя но аз от него си правя панделки като разрязвам тестото на лентички с дължина около 7 см. и широчина около 1,5см. Готовите лентички поръсвам с чубрица а после взимам една и я завъртам леко и в средата се получава нещо като прожина и така всички а после в тавата и печката.Стават много вкусни.Сетих се за още е дна рецепта за бутер банички.Тестото се нарязва на квадрати .В един квадрат слага малко сирене загръщаш единия край за да се получи триъгълник.Пекат се и са готови.Приятно готвене newsm64

# 3
  • Варна
  • Мнения: 737
Ако си купиш бутер тесто Белла вътре има подробни указания как се точно се борави с него.
В общи линии разтваряш пакета, без да мачкаш или разслояваш кората и я нарязваш на желаните формички. След което редиш в тава, не е нужно да мажеш с мазнина и печеш при 220 градуса.

# 4
  • Мнения: 596
Ох, много ви благодаря, на мен ми се стори много дебело и реших, че трябва да се разделя Embarassed

# 5
  • Мнения: 3 562
Препоръчвам ти кифлички със сирене.
Към натрошено на ситно сиренце прибавяш един белтък (добре разбит).
От тестото режеш триъгълници, слагаш малко от плънката и навиваш кифлички.
Стават бързо и лесно и са много вкусни Laughing

# 6
  • Мнения: 596
Мерси за рецептата, току що ги извадих от фурната, точно така ги направих, но сложих и малко пресен лук, много добре станаха  Grinning

# 7
  • Мнения: 5 140
Може след като ги направиш в каквато форма искаш,отгоре да им мацнеш малко маргаринче и отгоре да ги поръсиш със сусам,стават супер.
Изобщо бутер тестото е супер. coolcool newsm22  food002

# 8
  • Мнения: 288
Ами аз докато му свикна на бутер тестото, досто опаковки изхабих.

Сега какво правя - изваждам го от фризера да постои да се размрази. Отрязвам си половината от това на БЕла. То ми е достатъчно за една тавичка. Останалото връщам във фризера. Така около 1 час докато омекне престоява. След това го нарязвам на 5-6 квадратчета, както ти се получат на големина. Понеже бързам, слагам само сиренце в ъгълчета на квадрата и го затварям на триъгалник. Оформям таза 5-6 триъгълника и ги подреждам в тава, тъкмо ми се побират всичките. Пека ги на умерена фурна - около 30 мин. до златисто. Страшно вкусни са.

Сега видях че сте споделили и други рецепти, ще ги опитам и тях.
Да ви е сладко.
 Joy

# 9
  • Мнения: 2 123
моите любими рецепти са 2
мини пици

от тестото с чаша изрязваш кръгове, които с енамазват с доматено пюре, върху което подреждаш каквато смескати харесва  от ситно нарязани продукти - спанак и сирене, шунка и кашкавал, задушени гъбки... Преди да ги вкараш в предварително загрятата фурна, задължително ги набоцкай на няколко места с вилица, за да не се обезформят при печенето.

плодова пита

разстилаш бутер тестото в тава. отгоре гонамазваш обилно със сладко от сини сливи. Поръсваш обилно с кокосови стърготини, отново го набождаш и печеш. Ако желаеш може от навито на тънки клечки тесто да направиш декоративна решетка върху питата.Става много много вкусно!

до ви е сладко  chef

# 10
  • сред цветята
  • Мнения: 3 032
Аz пък zа пълнеж иzполzвам напр. спанак с пушена сьомга, риба тон с парченца домати и лук, пресни аспержи и маскапоне и др., както и сладки неща като сини сливи с марципан, компот от ябълки, круши с марципан и т.н. Може свободно да раzвинтиш фантаzията си Wink

# 11
  • Мнения: 3 562
irinii, рецептата за плодовата пита изглежда много лесна и вкусна  Laughing
Някой ден задължително ще я пробвам  Wink

# 12
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
irinii, може ли по-подробно за номера с решетката  Embarassed

# 13
  • Мнения: 2 123
irinii, може ли по-подробно за номера с решетката Embarassed
След като изрежеш от тестото парче с размера на тавата от оставащото тесто нарязваш  тънки ленти и ги подреждаш като рештка фърху подготвения за печене сладкиш. За да не се издуят и обезформат ги нарежи на много тънко и ги набоцкай предварително с вилица. Отгоре се поръсва с малко захар.  bowuu

# 14
  • София
  • Мнения: 708
може и с течен шоколад да напълниш, само внимай краичетата да са хубаво прилепнали да не се разтече..

аз съм правила само с кашкавал..става супер

# 15
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
а за по - мързеливи като мен , може само панделки.
Нарязваш на малки правоъгълници,пресукваш по дължината и редиш в тава . Наръсваш ги със сол и после сядаш да гледаш филм.....

# 16
  • Дива Индия
  • Мнения: 622
Аномалия... ама звучничко именце...  LaughingПо въпроса с решетката струва ми се, че за да се направи по-лесно самите ленти трябва рлеварително за се навият върху клечки - за зъби примерно. После за да се крастосват лесно равномерно се развиват - едните отгоре - надолу по тавата, другите - на 90 градуса на първите. Ако мога да рисувам тек бих го обяснила по-добре.
Аномалия - как е гр. Шумен? Зарършила съм там... Simple Smile

# 17
  • Дива Индия
  • Мнения: 622
Всъщност дами знам как се пише предварително. Embarassed
Моите рецепти за бутел тесто са следните:
1. Нарязани крадрати 8-10 см., сгънати на триъгълник - плънка: разбито яйце със сиренце - гъстичко или неводно срадко. Тези със сладкото се поръсват с пудра захар. Бабата на мъж ми ги нарича минчунели. Ударението на е.
2. За тези, които обичат да смесват сладко и солено /защото бутера все пок е малко солен/ - ако имате формички за фунийки, направете ги от бутертестото. Напълнете ги с Топло нишесте с аромат на лимон /или по ваше желание/.
3. Изрежете кръгчета. Оггоре поставете прастен с диаметър на кръгчето и ширина 1 см. Сложете сиренце в дупчицата, която се е образувала. Печете и хапвайте!  chef

# 18
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Аномалия... ама звучничко именце...  LaughingПо въпроса с решетката струва ми се, че за да се направи по-лесно самите ленти трябва рлеварително за се навият върху клечки - за зъби примерно. После за да се крастосват лесно равномерно се развиват - едните отгоре - надолу по тавата, другите - на 90 градуса на първите. Ако мога да рисувам тек бих го обяснила по-добре.
Аномалия - как е гр. Шумен? Зарършила съм там... Simple Smile
Аз май нищо не разбрах  Embarassed Що не се пробваш с флумастрите  Wink
Иначе в Шумен нищо ново, все същата тъпня.

# 19
  • Мнения: 1 983
ами аз ги правя пак в каквито форми искам и слагам вътре каквото имам,кашкавал,сиренце,кренвирш,а най-обичам да ги направя така:
замесвам кайма като за кюфтета,нарязвам тестото на квадрати кой с ккавато големина иска,слагам малко от каймата и сгъвам,накрая пека
стават чудесни

# 20
  • sofia
  • Мнения: 1 186
Правя много вкусен щрудел от бутер тесто, като рецептата я взех от рецептите на Белла,които слагат в тестото.
1/2 кг.бутер тесто(това е едната кора в опаковките на Белла)
600 гр. ябълки
120 гр. захар
2 ч.л канела
50 гр. стафиди
2 с.л. галета
пудра захар за поръсване

1. Ябълките се обелват и нарязват на кубчета.
2.Стафидите се накисват във вода, за да поомекнат и след това се изцеждат.
3.Смесват се и се разбъркват ябълките, захарта,галетата,канелата и стафидите.
4. Така получената смес се нанася равномерно по дължината на тестото.
5.Тестото се навива на руло, като добре се запечатват краищата му.
6.Правят се няколко напречни разреза отгоре върху рулото, след което се намазва с разбито яйце.
7. Пече се в предварително загрята фурна на 220 градуса.
8. След като се изпече щрудела се поръсва с пудра захар.

# 21
  • Бургас
  • Мнения: 5 919
ами аз ги правя пак в каквито форми искам и слагам вътре каквото имам,кашкавал,сиренце,кренвирш,а най-обичам да ги направя така:
замесвам кайма като за кюфтета,нарязвам тестото на квадрати кой с ккавато големина иска,слагам малко от каймата и сгъвам,накрая пека
стават чудесни
на мен пък с кайма не ми харесват, че тестото не може да се изпече и да стане хрупкаво, а седи мокро от изтеклата от каймата мазнина

п.п. и много се стряскам като засека някъде ника ти, все едно да срещна себе си

# 22
  • In transit
  • Мнения: 11 823
Любимата ми рецепта за неочаквани гости е следната: В по-дълбока купа нарязвам на ситно (на кубчета) каквото имам останало в хладилника - кашкавал, сирене, салам, пушено месо, кисели краставички, топено сирене, добавям риган, 1-2 яйца сурови, и пресен магданоз. Обърквам всичко добре. Тестото го разделям на две парчета , горе долу с ширина около 20 см и дължина дължината на тестото. Слагам посредата по цялата дължина плънката, завивам на руло като подгъвам леко
 краищата и с завитото надолу пека в предварително загрята до 250С фурна. По желание отгоре може да намажете с яйце и наръсите с сусам, ким или маково семе. Става бързо и вкусно. Реже се на парчета и се сервира със салата Simple Smile

# 23
  • Spain
  • Мнения: 3 750
баница= бърза и лесна - разто4вам един пласт така 4е да покрия цяла тава .слагам плънката (7-8 яйца+сирене или извара)покривам отгорте с друг пласт и заливам с остатъка от плънката, нарязвам на пар4ета и пека ,бързо и лесно става.(може да се добявят кремвиши или някакъв салам ...)

сладки6 - пласт бутер тесто ,сладко от тикви или ябълки , пласт бутер тесто.нарязва се с ножа на пар4ета и се зьалива с 5-6 яица . слага се да се пе4е

# 24
  • Бургас
  • Мнения: 5 919
аз обичам да правя тестото с локум или сладко от ягоди или смокини, ако залеете последните със захарен сироп стават страхотни тригунки и то супер лесно и бързо. Тригунките са атрактивен десерт, ако ги сервирате с малко от сиропа, топка сладолед и зрънца от грозде (череши, прасковени резени като ветрило, пъпеш) или друг сезонен плод.

# 25
  • Мнения: 980
аz правя лукумки  chef
половинката много обича и zеленчуково руло. 3адуШават се 1 праz, 2 скилидки чесън, по 1 червена и zелена чуШки наряzани на ивици, гъбки.поръсват се с 2 супени Лъжици браШно о се птипържва оЩе 2 минутки. Маха се тигана от котлона и се добавя 85 мл. zеленчуков бульон и 85 мл. прясно мляко и 4 суп.лъжици бяло вино. Всичко се обърква и се връЩа на котлона. Сол на вкус, черен пипер, риган. Когато се сгъсти се маха от котлона и се иставя да поиzтине.
Тестото(при мен раzфасофката е наряzана на правоъгълници около 10 на 18 см.) се реже на четен брой големи правоъгълници. половината се поставят в тава и се слага плънка. покриват се с останалите и краиЩата се притискат с вилица. Маже се с жълтък и се пече около 30 минути до zлатисто при 200°С

# 26
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
  • Мнения: 8 231
Тарт татин

Продукти:
3 ябълки
3 с. л. захар
200 г бутер тесто

за сос от бял шоколад:
100 г бял шоколад
100 мл течна сметана
1 шушулка ванилия /2 пакетчета на прах/

за сос от натурален шоколад:
100 г натурален шоколад
100 мл течна сметана
1 канелена пръчка

Начин на приготвяне:
1. Ябълките се обелват и се нарязват на едри парчета.
2. Захарта се карамелизира в сух тиган и вътре се изсипват ябълките и хубаво се овалват. /Може да се сложи малко вода, за да се разреди карамела и по-добре да обвие ябълките. / След това се нареждат в намаслени тарталети.
3. Бутер тестото се постила на плота. С пръстен се изрязват кръгове, които са с диаметър, подходящ за големината на тарталети. Поставят се върху карамелизираните ябълки, така че тестото да затвори добре ябълките. Пекат се около 15-20 минути на 200С.
4. Сосът от натурален шоколад се приготвя, като в малка тенджерка се налива сметаната, слагат се шоколадът и канелата. Загряват се, докато се разтопи шоколадът.
5. Тарт татин се изваждат от тарталетите, като се обръщат, така че ябълките да бъдат отгоре и се поставят върху чиния, в която има сос от бял шоколад, отгоре се залива със соса от натурален шоколад.

# 27
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
  • Мнения: 8 231
Закуската на Попай

Продукти:
1 пакет бутер тесто
200 - 300 г замразен спанак
200 г извара
100 -150 г сирене
100 -150 г кашкавал
1 домат
1 скилидка чесън
2-3 с. л.олио
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1. Скилидката чесън се запръжва в предварително загрятото олио. Щом порозовее се изважда и в същата мазнина се слага спанака. Пържи се кратко, като постоянно се разбърква. Посолява се.
2. От бутер тестото се изрязват квадрати /със страна 20 см./ и се нареждат в намаслена тава. В средата с лъжица се оформя кратерче и се слага по една пълна супена лъжица от изварата. От горе се слага по една супена лъжица спанак. Леко се натискат. Слагат се тънки колелца домат. Поръсва се с настърганите сирене и кашкавал
3. Пече се 15-20 минути в предварително сгорещена до фурна 200 - 220С

# 28
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
  • Мнения: 8 231
Торта със сушени домати и тиквички

Продукти:
1 лист бутер тесто (500 г)
2 1/2 шепи сушени домати (30-40 г)
2 тиквички (250-300 г)
2 яйца
200 г кашкавал
1 ч. ч. кисело мляко
1 тънка струйка зехтин
2-3 листа босилек (2-3 щипки сушен)
2 стръка риган (1 ч. л. сушен)
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1.Тестото се растила и спрямо диаметъра на тавата се изрязва кръг, който е с малко по-голям диаметър. След това кръгът се поставя в тавата, така че тестото да покрие стените на съда. С вилица се надупчва по цялата повърхност. Пече се в умерено загрята фурна при температура 220С за 10-15 минути.
2.Сушените домати се поставят в подходяща купа и се заливат с вряла вода.
3. Тиквичките се нарязват на много тънки колелца.
4.150 гр. от кашкавала се нарязват на филии и се разпределят върху изпеченото тесто. Отгоре се нанасят сушените и оцедени домати. Полива се със зехтин и се ароматизира с накъсаните листа босилек. Плътно се нареждат тиквичките. Поръсват се с малко сол.
5. В купа се разбиват яйцата, кисело мляко и сол и се залива върху тиквичките. Отгоре се настъргва останалия кашкавал. Поръсва се с накълцания риган.
6. Пече се на 180С около 20-30 минути.

# 29
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
  • Мнения: 8 231
Пъстърва пълнена със скариди в бутер тесто

Продукти:
2 пъстърви
1 пакет бутер тесто
1 с.л. зехтин
черен пипер и сол на вкус
за соса:
100 - 150 г коктейлни скариди
1 стрък пресен лук
20 мл “Перно” /мастика/
30 мл течна сметана
10 г краве масло
10 - 15 зрънца каперси
3 - 4 стръка копър
1 с.л. зехтин
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. С помощта на едната риба от тестото се изрязва формата й. Правят се две такива “риби”. Прехвърлят се в тава, набождат се на няколко места, с вилица се прави шарка на опашката и дупка за окото. Пече се на 200С, 8-10 минути.
2. Пъстървата се филетира, като костите, перките и главите се отстраняват. Рибните филет се подсушават. поръсват се със сол и черен пипер. Пържат се в предварително загретия зехтин, за 1-2 минути от всяка страна.
3. Сосът се приготвя, като лукът се запържвав предварително загретите зехтин и масло. След 1-2 минути се добвят скаридите. Запържват се 1-2 минути и се налива Перно. Изчаква се да се изпари и се слагат каперсите и наситнения копър, сол и черен пипер. Налива се сметаната, изчаква се да се изпари
4.Охладените бутер “риби” се разполовяват надлъжно, в средата се слага от рибното филе и се покрива със соса, затваря се с второ филе

# 30
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
  • Мнения: 8 231
Киш с аспержи

Продукти:
1 лист бутер тесто
3 яйца
2- 300 г аспержи
200 г печурки
150 г сметана
150 г кашкавал
2 стръка пресен лук
2 - 3 с.л. зехтин
1 щипка индийско орехче
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Стъбълцата на аспержите се обелват, нарязват се на дребно
2. Лукът и печурките се нарязват на дребно. Запържват се в предварително загретия зехтин. След 2-3 минути се добавят аспержите. Запържва се още 2-3 минути и се подправя с индийското орехче, солта и черния пипер.
3. Бутер тестото се поставя в кръгла форма за печене /25 см. диаметър/, краищата, които са отвън, се отстраняват. Тестото се надупчва с вилица и се пече в предварително загрята на 200 С фурна 10 минути.
4. Сметаната се разбива с яйцата. Настъргва се кашкавал. Слага се щипка сол и се разбърква с леко охладените зеленчуци. Изсипва се в бутер тестото и се пече 15 минути на 200С.

Общи условия

Активация на акаунт