САЛАТИ И ОТСЛАБВАНЕ

  • 63 212
  • 70
  •   1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 686
 Simple Smile На последък много се говори за това, че моделите и актрисите си поддържали фигурите със САЛАТИ.  Дори чух, че Маги Желязкова каза на Десислава, че като била бременна била на диетолог, който и казал да яде салати на корем и че от това не се напълнява.

Такаааааааа.............сега е сезона на салатите. Някой от вас отслабнал ли е със салати/сигурно в тях има и малко нарязано месо и са БЕЗ майонеза/ ????
 
Споделете опит моля.

Моя приятелка роди момиче и я изписаха от болницата с тегло 53 кг. До като беше бременна в 9-я месец я попитах как така изглежда толкова добре и няма грам залепен за тялото и, и майка и ми отговори че ядяла почти само салати.....

# 1
  • София
  • Мнения: 3 816
Аз от много хапване на зелена салатка много обичам салати,преди две седмици такъв обрив си докарах,че една седмица не можах да се оправя. #Cussing outЛекарката веднага ме попита:А случайно да си хапвала зелена салатка?
От многото нитрати,препарати и други неща с които обработват зеленчуците ,направо ни тровят.Така,че внимавайте! Confused

# 2
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Даааа.......за това се купуват само по-малки марили, по-малки домати и т.н.

# 3
  • Мнения: 2 099
Имам приятел, който преди години за няколко месеца свали доста кирограми и каза, че ял само салати. Не съм го разпитвала по-конкретно, но предполагам, че все пак трябва да не се прекалява със сиренето в шопската, както и с зехтина или олиото.
Иначе аз преди време за 1 седмица смъкнах 2-3 кг., като се хранех само с по 1-2 малки зелени салати дневно/имах и някои малки прегрешения/, разнообразявах ги и с малко риба тон, но не слагах никаква мазнина, само лимон и сол, но след тази седмица все още не ми се яде зелена салата.
Ще следя с интерес темата.

# 4
  • София
  • Мнения: 10 858
Аз миналото лято свалих 6 кг за 1 месец като ядях само домати с мъничко сол и солети /по макс. 2 пакетчета на ден/.  Даже като ме питаха каква диета пазя казвах домати и солети, това е моята диета.

# 5
  • Мнения: 5 873
Аз миналото лято свалих 6 кг за 1 месец като ядях само домати с мъничко сол и солети /по макс. 2 пакетчета на ден/.  Даже като ме питаха каква диета пазя казвах домати и солети, това е моята диета.

обожавам салати и солети.... Crazy
мога само това да ям....
а да,и кисело мляко сутрин.... Crazy

# 6
  • Мнения: 1 339
100% действа това със салатите. Ако има и някакво разнообразие, например 1 ден на зелева салата, 1 ден на салата домати+краставици, 1 ден зелена салата  и т.н. няма да омръзва  Crazy
И все пак мисля, че трябва да е някаква жега за да мога да издържа на такова меню  Rolling Eyes

# 7
  • Мнения: 595
ако може таратор и краставици само да мине за салата то мога да кажа че като бях бременна - миналата зима само това ми се ядеше и нищо друго не можех да погледна- качих 5 и свалих 6 кг за бременността
но пък може и да е от друго - просто началното ми тегло беше над всяка разумна граница зо забременяване
но това се издържа само ако наистина нищо друго не ти се яде
сега например не мога Mr. Green

# 8
  • Мнения: 1 280
Със салати се отслабва страшно много...моята племенница така стопи и задържа години наред килцата...сега има 3 деца и е много слаба..НО : без сол и подправки...само малко зехтин,заради масноразтворимите витамини,които иначе няма да се усвоят от организма,ако няма мазнинка някаква...но за сол-забравяте....Хрупате като коза...НО се свиква...за сметка на това коли4ествата са -на корем...А пък ако и намерите кой да ви ги реже,екстра!  Но аз само на салатки никога до сега не съм карала...все ми се мушва и нещо друго в устата.../ами като все зяпа тая уста...как не.../

# 9
  • София
  • Мнения: 7 798
Аз си хапвам всеки ден по над кг. салати и така си поддържам теглото.  Peace
А за отслабване, включвах към тях и риба или сирене.

# 10
  • Мнения: 2 220
Отслабва се, но и при тях не трябва да се прекалява с количествата и съставките... Ако караме само на зелена или зелева салата просто няма начин да не отслабнем. Но ако си направим голяма купа с много различни съставки (зеленчуци все), това си е едно стабилно хапване, не по-различно от чиния с манджа например. Това показва моят опит, де. И смао на плодове да карам, ако са голямо количество - не отслабвам!

# 11
  • София
  • Мнения: 3 816
Със салати се отслабва страшно много...моята племенница така стопи и задържа години наред килцата...сега има 3 деца и е много слаба..НО : без сол и подправки...само малко зехтин,заради масноразтворимите витамини,които иначе няма да се усвоят от организма,ако няма мазнинка някаква...но за сол-забравяте....Хрупате като коза...НО се свиква...за сметка на това коли4ествата са -на корем...А пък ако и намерите кой да ви ги реже,екстра!  Но аз само на салатки никога до сега не съм карала...все ми се мушва и нещо друго в устата.../ами като все зяпа тая уста...как не.../
Солта е нужна на организма!!![

Има си минимално количество сол, което всеки човешки организъм трябва да приема ежедневно!

Съгласна съм, че прекомерната употреба е МНОГО ВРЕДНА, обаче солта си е необходима за организма =

А ето и една статия по-подробна:

В далечните времена, когато на земята се установяват примитивните форми на живот, в природата съществува баланс между натрий и калий. Но безспирните дъждове “измиват” натрия от почвата. Древният човек с всички сили се старае да запълни тази липса. Така той открива каменната сол. Днес хората са се научили да се сдобиват с готварска сол по различни начини – от земята, от солените езера и морета, и др. Независимо от метода на обработка и размера на солните кристали, които ние купуваме от магазина, химическата форма на солта е една – NaCl – натриев хлорид.

Сол за здраве
Балансът между водата и солта е в основата на съединителните тъкани на човешкия организъм – в основата на живота. Като цяло в организма на възрастен човек има около 3.5 kg различни минерални соли. Натриевият хлорид е крайно необходим за нормалното кръвообращение и снабдяването на клетките с хранителни вещества. Именно солта е тази, която се използва в много от физиологичните разтвори за рехабилитация на пациентите по време на тежки боледувания или след операции.

За здравия човек ежедневно са необходими 10-15 g сол. Имайте предвид, че само 3.5 g се съдържат в хляба. Така останалото количество можем да си набавим с порция ядене, подсолено при кулинарната обработка. Излиза, че едно 4-членно семейство консумира пакет от 1 kg сол за 1.5–2 месеца. Статистиката обаче сочи, че в Европа това потребление е два пъти по-високо. Лекарите категорично заявяват, че солта е “бавен убиец”. Прекомерното й количество задържа вода в организма и кара бъбреците и сърцето да работят с повишена енергия.
Американски учени са открили във веригата на ДНК ген, който отговаря за усвояването на солта от организма. Според тях, при хората, които имат този ген, 1 g сол повишава налягането с 5 единици. Ако той е повреден, възниква повишена потребност от много солена храна и ако тя не бъде набавена, може да се появи хипертония. Следователно не всички хора имат нужда от допълнителна сол – само тези, чийто ген е видоизменен.
С възрастта организмът все по-трудно се освобождава от излишъка на сол, която се отлага в ставите, жлъчния мехур, по стените на кръвоносните съдове. Кръвта става по-гъста, в следствие на което се получават тромбози, раздразват се нервните окончания и това предизвиква невралгия, повишава се очното налягане и може да се появи глаукома. И това не са всички неприятности, които могат да възникнат вследствие на нарушението на водно-солевия обмен. Впрочем, недостигът на сол води до не по-малко тежки недъзи: понижава се кръвното налягане вследствие на което се развива сърдечна недостатъчност, влошава се работата на бъбреците и започва общо отравяне на организма. Излиза, че формулата на здравето е проста – 15 g сол на ден и нито грам повече!

Копирано от тази тема:  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=35779.msg721364

НИТРАТИТЕ
Ето и още полезна информация : "Нитратите представляват соли на азотната киселина, натрупани в зеленчуците вследствие на неправилно използване на минерални торове при отглеждането на културите. Под въздействието на микрофлората в устната кухина и червата те се превръщат в много по-силно токсични нитрити, които притежават канцерогенни свойства. Освен че възпрепятстват пренасянето на кислород до клетките от кръвта, при попадане в стомашно-чревния тракт нитритите се съединяват с амините – вещества, съдържащи се в дима и някои хранителни продукти като яйца, бира, зеленчуци, и образуват канцерогенните нитрозамини. Последните разрушават безпощадно определени витамини и разстройват функциите на щитовидната жлеза. За предпазване от опасните вещества е необходимо поглъщането на повече количество витамин С и ограничаване на тютюнопушенето.
    Доказано е, че най-много нитрати се напластяват в зелевите и зелените листни растения. Допустимата нитратна доза за човешкия организъм е 0,5 мг, при превишаването и проблемите със здравето са ви в кърпа вързани.
    Симптомите на нитратното отравяне са гадене и повръщане, разстройство, придружено с болки в корема, кожни обриви, зачервяване, сърбеж, лишейовидни образувания. Възможни са оплаквания от главоболие, нарушено зрение. Понякога изтръпват и различни части на тялото.
    За да си спестите подобни здравословни неприятности, постарайте се да сведете до минимум присъствието на нитратите в менюто ви. Ето как можете да го направите:
    • При приготвяне на салати накиснете зеленчуците около 10-15 минути в студена вода, след което изплакнете с топла.
    • Преди варене разрежете картофите, морковите и цвеклото на четири части и ги накиснете 10-15 минути в хладка вода, а след това ги сварете и сгответе в чиста вода.
    • Нитратите не се разпределят равномерно в суровите зеленчуци – в картофите и краставиците те са по-близо до повърхността, а в зелето и морковите – в сърцевината. Ето защо за предпочитане е първите да се белят, на зелето да се отстранява кочанът, а на морковите да се отрязва около 1 см от дръжката.
    • Имайте предвид, че при замразените зеленчуци не е констатирано намалено съдържание на нитрати.
    • При варените картофи нитратите се понижават с 80%, в готвеното зеле – със 70%, а във варените моркови – с 60%.
    Радиоактивните вещества най-често се крият в многогодишните бобови култури, в стъблата и листата на кореноплодните. От градинските зеленчуци най-рисковани са грахът, зеленият фасул, бобът, а най-чисти – грудките на картофите, краставиците, доматите, репичките, зелето, салатното цвекло, морковите. От ягодоплодните пък най-малко радиоактивни са горските ягоди и малините. Повече опасни вещества поглъщат червеното френско грозде, касисът. Най-сигурни са плодовете със семена и костилки като ябълки, круши, вишни, сливи.
   
    За прочистването на организма от радиацията, попаднала в него, трябва да се консумират храни, които спомагат за бързото изхвърляне на пагубните вещества и предотвратяват повторното им натрупване. Специалистите съветват да наблягате на белтъците и морската храна. Полезни за целта са изварата, сирената, месото, рибата, яйцата, водораслите. Млякото и млечните продукти са богати на калций, който намалява концентрацията на стронций-90. Калият, който изобилства в цвеклото, сушените кайсии, стафидите и орехите, пък стопява съдържанието на цезий-137. Натуралните сокове, богати на витамини, също благоприятстват изхвърлянето на радиоактивните вещества. Чудесна работа вършат и пектиновите вещества, които се съдържат в ябълките, крушите, сливите, малините, вишните, гроздето. #

    • Избягвайте увехналите зеленчуци, старайте се да са пресни. Нека не престояват дълго в хладилника, особено ако са в найлонови опаковки, тъй като идеалните условия за превръщането на нитратите в нитрити е именно отсъствието на въздух.
    • В никакъв случай не купувайте недоузрели плодове и зеленчуци, особено богатите на каротин, които се продават като ранозрейки.
    • Предпочитайте зеленчуци със светлозелени листа. Внимавайте със спанака и цвеклото, които приютяват изключително много нитрати. Задължително ги подложете на допълнително очистване, като ги накиснете и измиете обилно.
    • Не използвайте повторно водата, в която сте варили зеленчуци. Не претопляйте супи, тъй като така се увеличава концентрацията на нитрати.
    • Не забравяйте, че нитратите и нитритите се използват в консервната промишленост. Затова винаги обръщайте внимание на срока за годност върху етикетите на консервите.
    • Консумирайте зеленчуците с лимон, който възпрепятства превръщането на нитратите в нитрити и формирането на нитрозамини.
    • Преди употреба измийте усърдно зеленчуците и отстранете горните слоеве листа.
  bouquet

# 12
  • Мнения: 360
Блатодаря от сърце geleva, страхотна работа.  202uu

# 13
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Представям ви книгата: "Еating in the Raw" (Да ядеш сурово).

Няма я в България но в Америка и Канада е "хит". Написана е от Керъл Алт - супермодел и актриса, известна в България с филми като "Жена на честа", "Венчана за насилието", "Амазонка" и др.
Керъл Алт е на 44 години, изглежда страхотно и НЕ е ВЕГАН, нито ВЕГАТАРИАНКА. Четох статия-интервю с нея на испански и сега ще ви преведа нещо и ще синтезирам от цялото интервю.





Taкa изглежда  на 44 години


Части от интервюто:

"...Не съм нито Вегетарианка , нито веганка. Ям сурови плодове, зеленчуци, салати, шейкове, фрешове. Позволявам си да ям сирена и мляко но без пастюризация, също така риба, италианско карпачио/италианска салата от сурови меса/. Това ми излиза много по-евтино, чувствам се много по-добре и най-после ям спокойно и колкото си поискам без да пълнея. Какъв смисъл има да си като Доналд Тръмп и да караш скъп мерцедес, ако не ти остава дълго да живееш?!"
Как започна всичко?
"Бях в Латинска Америка на снимки и там имаше 1 момиче на 17, което беше много хубаво и много жизнено. Непрекъснато веселеше хората около себе си с веселия си нрав, а аз "звездата" която печелеше милиони бях отпаднала уморена и все си повтарях: "така е като съм на 34...". На нея и даваха прашки, а на мен ми се налагаше да се крия зад камъните като ме снимат. Чувствах се отчаяна, отпусната, уморена, пиех лекарства за сън, а после кафе за събуждане + лекарства за повреден стомах. С трудност поддържах теглото си 56 кг. при ръст 1.78м. и всяка изминала година ми ставаше все по-трудно и по-трудно да го поддържам.

След снимките отидох при свекърва си на едно много отдалечено място. Никой не знаеше телефона там. Мислех си за брат ми който почина млад и остави 3 деца сирачета. За баща ми който почина през 1985г от рак, за майка ми която също изгубих, а сега и самата аз се чувствах зле. Седнах и започнах да се моля на Бог. Молех се какъв е смисъла да ме направи известна ако не мога да помогна на себе си и на хората, които обичам. Минаха няколко дни и телефона, който не бях дала на никой позвъня. Обади ми се приятел и ме помоли за помощ за сестра си, която искала да си направи мастектомия, понеже била болна от рак и ракът вече се разпространил из цялото и тяло. Помоли ме да използвам връзките си  за да може да и запише час при лекар, който успешно лекувал рак при много от пациентите си."

Последна редакция: ср, 02 май 2007, 11:24 от sylya

# 14
  • по пътя на светлината
  • Мнения: 2 290
Определено салатите са полезна и здравословна храна.Отслабва се  и то доста. Grinning

# 15
  • Мнения: 1 952
Освен всичко казано, мисля че салатите са и най- лесен начин за отслбване, защото няма глад, а и могат да се хапват навсякъде и по всяко време.

# 16
  • Балчик-Сливен
  • Мнения: 1 058
Миналото лято бях на салатки -отслабва се,но така както описвате салатите-само със зелени зеленчуци-ще ви писне.Аз добавям отвреме навреме сурови ядки,кълнове,риба,но се придържам към принципите на разделното хранене при приготвянето на салати.Определено ефект има,но пак твърдя,че салата в чист вид много бързо ще ви откаже от диетата.

# 17
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Продължавам с превода на интервюто.

Керъл Алт
"Този доктор се казваше Тимоти Брантли. Години на ред е обикалял света в търсене на най-здравите хора, които не боледуват от рак. Бил е при ескимосите, в Амазонка, в Африка и Азия.
След 6 месеца той успя да излекува на пълно сестрата на приятеля ми. Сега това момиче на което искаха да направят радикална хистеректомия вече има бебе на 2 годинки.
Много се впечатлих и макар, че ме беше срам, че го търся без причина при неговия натоварен график и му позвъних. Той много подробно ме разпита с какво се храня обикновено, а аз му отговорих, че предпочитам сандвичи със зелена салата, но от салата ми стърже стомаха и не мога да се нахраня. Отговори ми, че е защото използвам салата/маруля айсберг.
После ми обясни, че човешкото тяло е КИСЕЛИННО , но органите му имат нужда от АЛКАЛНА храна за да функционират добре. Например спанака узрял и опечен на слънчева светлина е алкален, но когато се свари/сготви става кисел. При кисела среда в организма вкарваме кисел тип храна и увеличаваме ph киселинноста вътре в нас. А това е причината за деформацията на клетките ни и образуването на рака. "

# 18
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Керъл Алт: С готвенето се убиват ензимите, витамините и минералите, както и всички други полезни вечесва който вървят по групи.
Но хляба също е бил измислен преди много години, но и до днес всички го ядат!...
Керъл Алт: Да така е , но тогава той се е правил без набухватели и добавки и с цели зърна.
А какво се случи с момичето? Тя само на базата на суровата диета ли  се излекува?
Керъл Алт: Мина на сурова диета, напълни се с живот, направи си хидроколонтерапия, тотално прочистване. Приемаше билки, ензими и суплементи?(това не знам как се превежда). Научи се как да си поддържа тялото, нещо което е много лесно, когато си на 22.


"Веганството и вегетарианството не е цел на моята книга. Моята тема е здравето и това, което е добро за всяко едно тяло със своята индивидуалност. Д-р Тимоти Брантли ме научи, че тялото е киселинно по природа и има алкални нужди. Ние сами произвеждаме киселини в тялото си, но ни трябват алкални продукти. Когато pH в тялото ви е 5.5 и му добавите 8.0 алкалин, то киселинноста в тялото ви се неутрализира. "

 Peace Керъл Алт обновява кариерата си на манекенка и е обявена за най-красивата жена в Америка. Яде и без проблеми поддържа теглото на тялото си, предпочита салати от кълнове, сурови зеленчуци, ядки, плодови салати, шейкове от непастюризирано мляко, пушена риба, различни видове сирена, прясно изцедени сокове и лимонади и коктейли.

Последна редакция: ср, 02 май 2007, 13:03 от sylya

# 19
  • Пловдив
  • Мнения: 1 742
Много е интересно това,благодаря ти за труда,който си положила!Ако можеш още подробности да дадеш много ще се радвам,а предполагам и не само аз.

# 20
  • Мнения: 6 958
Салатите - зеленчукови или плодови са най-ефикасното средство за отслабване и за поддържането на здрав дух в здраво тяло  Peace

# 21
  • Мнения: 5 001
Салатите - зеленчукови или плодови са най-ефикасното средство за отслабване и за поддържането на здрав дух в здраво тяло  Peace
Подкрепям напълно  Peace Grinning
Доказателството съм аз, 30 килограма за 1 година хранене главно със салати и плодове. Е, и някои шоколад помежеду другото Wink

# 22
  • Мнения: 903
Оле, стана ми адски интересно. А самата се чувствам като Керъл Алт преди да научи за този режим.
sylya , продължавай да разказваш, благодаря ти за информацията.
Не разбрах само защо зелената салата е вредна, нали я ядем сурова newsm78

# 23
  • Мнения: 2 959
...човешкото тяло е КИСЕЛИННО...
Sylya, това според мен не е много вярно. Нормалната жизнена дейност на клетките се осъществява предимно в алкална среда и равновесието за тъканните течности е фиксирана по посока на алкалната реакция. Ацидозата е признак за болестни състояния. А за зеленчуците, като храна образуваща силно алкална среда няма спор, така е. А суровоядството е обсъждана тема, ако искате включете се , има Момичета с доста богат опит тук във форума.

# 24
  • Ловеч
  • Мнения: 782
Хм интересно... аз мога да карам само на салати ще взема да пробвам да видя какво ще стане.

Значи мога да ям домати , краставици , зеле, моркови на салатки? За солта - ясно , зелето, марулките и морковите с оцет или лимон? И зехтин, олио или без? 

Последна редакция: чт, 03 май 2007, 03:09 от Ивету

# 25
  • Мнения: X
Мен ме интересуват храните с алкална реакция в организма, подробности? - само суровите ли са? newsm78

# 26
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Може би аз не съм превела правилно, но не съм лекар и терминологията ми куца. Керъл Алт също не е лекар, тя обяснява, че средата на човешкото тяло е кисела ( ooooh! не е киселинно тялото, неправилно съм превела). Казва също, че човешкото тяло образува около 8 различни киселини вътре в него и че самите органи се нуждаят от алкални продукти за да съществуват и да се развиват правилно т.е. да не се причиняват мутации на клетките (което е рака) и за да бъде тялото сито и стройно. Керъл казва също, че е страдала от депресии и че и за тях е пила хапчета, преди да отиде на лекар, и че системата на суровоядство е индивидуална за всеки отделен организъм.
Относно зелената салата-марулята която не можела да я нахрани, докторът и е казал, че това е заради типът маруля която яде - маруля тип"Айсберг".

За съжаление това е само 1 откъслечно интервю, а не извадки от книгата

# 27
  • Мнения: 2 147
Интересно Силви, можеш да продължиш Hug

# 28
  • Мнения: X
Такаа - аз се поразрових и намерих отговор на въпроса си Wink

Да се осигури диетата с живи храни да се подбере сред продуктите с алкална реакция
Това беше лесно. Алкалните храни включват повечето плодове и зеленчуци – сурови, на сок, сушени, замразени или леко запарени. Включват се дори и киселите плодове – портокали, ананаси и грейпфрути. Те само ботанически се класифицират като кисели. В стомаха всички те стават алкални, т.е. ако се ядат самостоятелно, както вече видяхме, че трябва да се ядат всички плодове.

“Всички плодове и плодови сокове са високо алкални”, казва д-р Айрола. “Най-алкалните са смокинов сок, зелени сокове от всички зелени зеленчуци, моркови, цвекло, целина, ананас и цитрусови.

Някои от членовете на алкалното семейство, подредени от най-висока към по-ниска алкалност, са смокините, соевите зърна, лимският боб, кайсиите, спанака, ряпата и цвеклото, стафидите, бадемите, морковите, фурмите, целината, краставицата, пъпешът, марулята, салатата, картофите, ананасът, зелето, грейпфруъта, доматите, прасковите, ябълките, гроздето, бананите, просото, кокосовият орех, бразилският орех, булгурът. Освен просото и булгура, другите зърнени храни са киселинни. Покълналите семена и зърна стават по-алкални.

Ето и членовете на рисковото киселино семейство, подредени от най-киселите към по-малко киселите: тютюнът, лекарствата, алкохолът, солта, кафето, чаят, пърженото месо, подправките, червените меса, пържените сладки, пържените плодове и зеленчуци, белите меса, захарта, рафинираните зърнени и млечните храни, яйцата, готвените плодове и зеленчуци, някои пресни плодове и зеленчуци (клюквата, боровинките, сливите, сушените сливи, тиквичките), суровите семена (освен сусама, тиквените и слънчогледовите) и суровите ядки (освен бадемите).

# 29
  • Мнения: 3 647
Определено салатите са полезна и здравословна храна.Отслабва се  и то доста. Grinning
Peace
за мен този режим си е чисто суровоядство

# 30
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Съжалявам, само толкова мога да преведа от интервюто на Керъл Алт. А книгата я няма в България. Може след някоя друга година да се появи.
Ще ви дам пример обаче с 1 познат на 56 години. От както го познавам вигаи е бил дебел, прилича на двоен размер на Бай Ганьо от филма. Мисля, че му откриха някакво заболяване, защото той който винаги е ял без задръжки изведнъж реши да отслабва.
      Свали 32 кг. за 6 месеца, а беше много над 100-те (той е едър мъж) и продължава да сваля......

Когато го попитах какво яде и как ги е свалил ми отговори:
"Сутрин до обяд ям само сурови плодове,
на обед не обядвам,
вечерям пилешко или риба-печено или варено със
зелена салата или каквато и да е заленчукова салата"

# 31
  • Мнения: 6 958
sylya това което казваш за този човек, ми прилича на режима на Демис Русос... нешо базирано на разделното хранене, няма начин да не се отслабне при едно такова постоянство  Peace

# 32
  • Пловдив
  • Мнения: 686
      Значи категорично мога да ти заявя, че той не спортува, а е сменил само начина на хранене и е много стриктен. Попитах го дали яде сладко, а той ми отговори че НЕ - понеже не обича, но пък от ракийка и алкохол не се отказвал.  Hug /не е алкохолик/
      Знаеш ли, според мен явно е нещо подобно на диабет, понеже в 1 предаване гледах 1 готвач диабетик и той казваше рецепти на Иван Звездев в Бон Апети, подобни на начина на хранене на моя познат.

       А със салата наистина можеш да се заситиш. Повечето салати по заведенията и ресторантите вече са големи порции като на запад. Дори в тях да няма майонеза и да са с малко месо са напълно засищащи.
       Скоро бях в 1 ресторант и ядох 1 странна комбинация като салата, обаче ми хареса. Салатата беше: зеле-доста, в/у него поръсена цяревица, в/у нея сос от кисело мляко+олио+чесън и 5-6 парченца бабекова наденица печени на грил

# 33
  • Мнения: 1 817
Здравейте момичета!
Присъединявам се към вас. Надявам се да нямате нищо против! Wink
Днес получих книгата. Ще се опитам да я прегледам основно и да напиша най-важното в следващите дни. Ако имате конкретни въпроси, които да търся в книгата, питайте! Ще се радвам да дискутираме режима на Керъл Алт!  Hug

За английскоговорящите сред вас - ето 1 линк с нейни снимки и интервю, в което говори и за хранителния си режим  Grinning
http://www.factio-magazine.com/womanofstyle/des_GlobalStyleCarolAlt.cfm

Последна редакция: сб, 05 май 2007, 20:31 от ZiMa

# 34
  • Мнения: 6 958
ZiMa благодаря за линка   bouquet

sylya има такова разнообразие от салатни видове, че човек сигурно от 6 месеца до 1 година може да яде различна салата всеки ден с различна комбинация на дресинг, млечни продукти, месо, риба и т.н. ако обича разнообразието и няма как да не отслабне  Peace

Аз лично съм голям почитател на зеленчуците и в частност различните видове салати винаги от както се помня..., но прекалих с шоколадовите изделия и газираните напитки най вече за определен период и така вдигнах килограмите... Скоро открих и вкусното разнообразие на плодове, както и суровоядния начин на живот... Няма по добър и здравословен режим според мен от този  Peace

# 35
  • Мнения: 2 959
...Такаа - аз се поразрових и намерих отговор на въпроса си ...
Zizi Top, не съм много съгласна за чая, особено ако е билков. Като се загледам в списъка Ти всички полезни храни: плодове, заленчуци, както и прясно приготвените сокове от тях, семената, кълновете, меда, ядките, кис. мляко предизвикват алкална или слабо алкална среда в орг- ма. А всички концентрирани и консервирани живот. продукти, пържените храни/ в това число всички препечени ядки/, консервантите, лек- вата, захарта и сладкишите, рафинираното олио и тестените, водят до кисела или слабо кисела среда?! Това оправдава и обяснява успеха и здравето на хората стремящи се към здравословно хранене?!

# 36
  • Мнения: X
Калида, списъка не е мой. Попитах, никой не ми отговори и се зарових в Гугъл - въобще не знам дали е вярно или не - просто това намерих Peace

# 37
  • Мнения: 3 647
тотално се обърках  Confused

# 38
  • Мнения: 2 959
...тотално се обърках...
Фараонке, от какво се обърка?
...въобще не знам дали е вярно или не...
Зизи Топ, страхотна работа си свършила, аз просто се опитах да ги систематизирам и добавих това което знам. Поздравления за упоритостта Ти да намериш отговора на това което търсиш. Винаги така и занапред.

# 39
  • Мнения: 6 958
Абе мацки за какво говорите и аз взех, че се обърках покрай вас  Joy hahaha Joy

# 40
  • Мнения: 1 975
Верно е малко объркващо всичко, но и много полезна информация има БЛАГОДАРЯ ВИ МИЛИЧКИ   bouquet  bouquet  bouquet

# 41
  • Мнения: 684
Има страхотен ефект от салатите,но ако са съчетани и с риба и пилешко менюто ще е по-разнообразно и няма да омръзва......Обожавам салатките!

# 42
  • Мнения: 3 647
...тотално се обърках...
Фараонке, от какво се обърка?
ами хем са алкални хем не са  #Crazy
това ме обърка - малко бавно загрявам  Laughing

# 43
  • Пловдив
  • Мнения: 686
ZiMa хайде моля те се ако имаш книгата преведи горе-долу някой друг цитат, че пишман станах с моите преводи съвсем хвърлих хората в размисъл.  ooooh!
     Hug Но какво да направя, като така пишеше в интервюто на испански.  Thinking Ако в интервюто журналистката е перефразирала или поизменила, значи и аз ви лъжа.  Outta Joint
За това книгата е най-достоверния източник, но я няма в България.

Моля те, напиши и някоя рецепта, която ти е харесала на теб от нейната книга. Мисля че четох, че в книгата и имало около 40 суровоядни рецепти.   chef

# 44
  • Мнения: 1 817
ZiMa хайде моля те се ако имаш книгата преведи горе-долу някой друг цитат, че пишман станах с моите преводи съвсем хвърлих хората в размисъл.  ooooh!
     Hug Но какво да направя, като така пишеше в интервюто на испански.  Thinking Ако в интервюто журналистката е перефразирала или поизменила, значи и аз ви лъжа.  Outta Joint
За това книгата е най-достоверния източник, но я няма в България.

Моля те, напиши и някоя рецепта, която ти е харесала на теб от нейната книга. Мисля че четох, че в книгата и имало около 40 суровоядни рецепти.   chef
Миличка, аз обещах да напиша и ще напиша!  Hug  Обаче ми дайте време до сряда, защото утре имам изпит и времето ми е малко кът точно в този момент! Извинявам се, че ви накарах да чакате!   bouquet

# 45
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Разнообразието на безмайонезени салати наистина е огромно, както и дресинги. Предполагам, че и зеленчуците на пара прибавени към салатите вършат работа/картофи, грах, фасул на пара.../

За сурови супи добри за българският вкус се сещам само за:

таратор
гаспачо


За фрешове:

фреш лимон
фреш портокал
фреш ягода
киви
диня
пъпеш
грейпрут
.......



За шейкове:

мляко + мед + банан
мляко + мед + ягоди
мляко + мед + праскови
мляко + мед + кайсии
мляко + мед + пъпеш
...........


За месната част към салатите:

колбаси от всякакъв вид
пушени меса
пастърма
риба
...........


За млечната част:

кисело мляко
непастьоризирано мляко
сирене
кашкавал
различните видове други сирена
............



Мисля, че идеята в случая с само да намалим термичната обработка. Направило ми е впечатление, че храната, когато се сготви се концентрира. Например: прясното зеле.Сякаш като се сготви намалява на половина, до като когато се яде сурово се засищаш с по-малко количество и изглежда по-обемно.
    Чувала съм че суровите зеленчуци заемали огромно място в стомаха. От тях се вземали полезните вещества, а зелулозата се изхвърляла и била полезна за дебелото черво. За това не се напълнявало.

# 46
  • Мнения: 248
Аз нещо не съм съгласна с написаното от Силвия, в частта за "колбаси от всякакъв вид, пушени меса". Всички знаем, че те имат най-много консерванти и са едни от най-вредните.

# 47
  • Мнения: 1 817
Айде мацки, почнах да превеждам книгата за суровоядство!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=188312.new#new

# 48
  • Мнения: 2 959
... ами хем са алкални хем не са...
ANGYA, съжалявам че така е станало, може би не съм го написала правилно?! Но исках да акцентувам в/у полезността на плодовете и зеленчуците и всички др. храни, предизвикващи алкална реакция в орг- ма, защото те са в основата на всички препоръки за здравословни режими.
Миранди, съжалявам че и Теб съм успяла да объркам, амбициозно плодче! Благодаря за съобщението Ти. Успех с останалите няколко кг и не забравяй че всичко е постижимо, а кантара би трябвало да е най- малката Ти цел.
...суровите зеленчуци заемали огромно място в стомаха...
Силиа, така е заради наличните фибри в тях, не случайно се препоръчват зеленчуците в почти всички хран. режими, наред с пълнозърнестите храни и плодовете.

# 49
  • Linz
  • Мнения: 11 619
Аз се подувам като ям салати Tired

# 50
  • Мнения: 422
Здравейте, мили момичета.

Определено това е най-приятния начин за сваляне на килограми, а и в летните горещини са благодат.От години през лятото съм на салати и така успявах да сваля кг, а и се чувствах страхотно.За суровоядството съм за, но като начин на хранене изцяло-незнам?

# 51
  • Мнения: 3 647
... ами хем са алкални хем не са...
ANGYA, съжалявам че така е станало, може би не съм го написала правилно?! Но исках да акцентувам в/у полезността на плодовете и зеленчуците и всички др. храни, предизвикващи алкална реакция в орг- ма, защото те са в основата на всички препоръки за здравословни режими.
.
Joy hahaha на 3-4 прочитане го схванах - малко бявно загрявам в малките часове на деня 
 Hug  bouquet

# 52
  • Мнения: 2 959
...Аз се подувам като ям салати...
Ренко, ами Ти като си почти суровоядка как приемаш зеленчуците, като Ти причиняват такива стом. неудобства? Или може би не всички Ти влияят така?

# 53
  • Linz
  • Мнения: 11 619
Де да бях суровоядка Tired Проста вегетарианка съм Mr. Green Опитвала съм да вечерям само салата и се подувам като плондир Sick

# 54
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Хич не съм вегетарианка, но ми е време да мина на таратор, гаспачо и сурови салати вечер .... че сега е момента! Вчера по телевизията казаха за затлъстяването, а днес по-радиото че не всеки който изглежда слаб е с нормално тегло

# 55
  • Мнения: 6 958
Хич не съм вегетарианка, но ми е време да мина на таратор, гаспачо и сурови салати вечер .... че сега е момента! Вчера по телевизията казаха за затлъстяването, а днес по-радиото че не всеки който изглежда слаб е с нормално тегло

Ама, че съм глупава... какво е това с точност гаспачо  Blush имам някаква ориентаци, но не съвсем ясна  Blush

# 56
  • Мнения: 684
какво е гаспачо моля Hug хич не съм запозната с тоя кулинарен специалитет?  bouquet

# 57
  • Мнения: X
Гаспачо (на испански gazpacho) е испанска студена доматена супа, която е много популярна в по-топлите райони през лятото. Обикновено е лютива, но има и по-мек вариант.

Гаспачото се приготвя от домати, зелени чушки, краставици, листа от кориандър, чесън, лук, люта чушка, нарязани ситно, подправени със сол и черен пипер, (балсамов) оцет, зехтин и размесени с вода с лед. Може да се добавят и трохи от сухар за сгъстяване.

Обикновено към гаспачото се сервират отделно и допълнително нарязани зеленчуци (домат, зелена чушка, краставица) и крутони за гарниране.

Иван Звездев - рецепта
рецепта

# 58
  • Мнения: 170
От вчера съм във вашия отбор.Минавам на салати и малко плодове.Преди години си спомням че отслабнах за 1,5м 12 кг. като ядях само шопска салата /любимата ми/.Незнам що се мъчих с японското чудо.Айде до скоро  bouquet

# 59
  • София
  • Мнения: 7 798
От повече от година, си хапвам само салати с добавка от сирене, кашкавал или риба.
Вече нямам грам сланина по тялото си.  Crazy

Момичета, но не яжте само салати и плодове дълго време, а ги комбинирайте с кълнове или сирене или риба.

# 60
  • Linz
  • Мнения: 11 619
Момичета, но не яжте само салати и плодове дълго време, а ги комбинирайте с кълнове или сирене или риба.
Защо? За кълновете разбирам, но сирене и риба... newsm78

# 61
  • Пловдив
  • Мнения: 686
   Под сирене и риба се разбира, не да си изпечеш 1 голямо парче риба и към него да ядеш салатата, а просто малки парченца риба в някаква салата. Същото е и за сиренето.
   Нали ви казах за моя познат, който свали 32 кг. и продължава да сваля. Той също яде малко риба и парченца пилешко месо сложени в салатите.
   А тази засищата салата, която мен много ми хареса беше: нарязано зеле, върху него царевица, върху нея сос от кисело мляко + сол + чесън + олио , върху соса 5 малки парченца/кръгчета печена бабекова наденица.
   Зелето създава обем на салатата, тя изглежда много голяма и чудесно можеш да се нахраниш само с нея, без да си гладен.

# 62
  • София
  • Мнения: 7 798
Момичета, но не яжте само салати и плодове дълго време, а ги комбинирайте с кълнове или сирене или риба.
Защо? За кълновете разбирам, но сирене и риба... newsm78

Организмът не получава достатъчни калории само от зеленчуците, а и това е много лека храна, която не изисква кой знае, каква преработка и по този начин се забавя метаболизма му.
Трябва да му се дава нещо различно, може и малки количества, за да работи.

# 63
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Имам 1 позната балерина, която е страхотна кулинарка, но не яде хляб и тестени, въпреки че вече е пенсионерка и не и се налага да "пази линия".
   Та тя ми каза, че си купува 1 пиле, сварява си го, обезкостява го, слага месото в хладилника и когато и се прияде нещо с месо си взема от него и си гарнира храната, в случая може салата.

# 64
  • Linz
  • Мнения: 11 619
Някои няма да издържат и със сирене и риба, а за други са излишни... Според мен е до нагласа.

# 65
  • Мнения: 3 647
Някои няма да издържат и със сирене и риба, а за други са излишни... Според мен е до нагласа.
много си  права
 не на всеки организъм тези храни понасят - имам приятелка вегетариянка, която не  може да погледне кисело и прясно мляко - и рядко яде млени продукти и риба
аз например без тях не мога
 всичко сие до нагласа - и вкусът като всичко останало се  възпитава
  bouquet

# 66
  • Мнения: 3
Momi4eta, tuk namerih 1 kniga za surovojadstvoto. Dano vi haresa.

http://spiralata.net/booklist.php?fieldFrom0=20&LangID=0&Letter=*

# 67
  • Мнения: 3
 http://spiralata.net/booklist.php

 Avtorat se kazva Aterhov, a knigata- "Пълно прочистване, подмладяване и отслабване чрез суровоядство"

# 68
  • Мнения: 603
Здравейте  Hug тази зима за първи път качих 5 кг - бях 45,винаги се поддържах и с спорт,но сега пих противозачатъчни и ето резултата ..от един месец започвах японската,чай `Инхуа` общо взето свалих 2 кг и съм 48! но както знаете последните са най-трудни..та смятам да мина на този режим и азл още повече да го направя начин на живот..и биз това предимно това са нещата които ям.. надявам се да постигна вашия резултат  Party

# 69
  • Мнения: 3 647
http://spiralata.net/booklist.php

 Avtorat se kazva Aterhov, a knigata- "Пълно прочистване, подмладяване и отслабване чрез суровоядство"
мерси сега я изтеглих
 Hug Hug

# 70
  • Linz
  • Мнения: 11 619
http://spiralata.net/booklist.php

 Avtorat se kazva Aterhov, a knigata- "Пълно прочистване, подмладяване и отслабване чрез суровоядство"
Тая книга отдавна я рекламирам тук във форума Mr. Green Както и една друга за суровоядството.
Според мен Атерхов доста прекалява с назидателния тон, но по принцип е прав. Това, че се изказва толкова крайно не знам дали го прави по-убедителен... дано това е начинът да го чуят хората и да се вслушат в съветите му... Доста фанатизъм лъха от тази книга Crazy

Общи условия

Активация на акаунт