За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 618
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
  • София
  • Мнения: 160
Благодаря за отговора

# 706
  • Sofia
  • Мнения: 26 615
В рецепта за меденки пише 1/2ч.л.кардамон...обаче имам шушулки,...трябва да ги смеля с люспата ли или само вътрешните семчици се вадят и смилат?

# 707
  • Sofia
  • Мнения: 21 729
В рецепта за меденки пише 1/2ч.л.кардамон...обаче имам шушулки,...трябва да ги смеля с люспата ли или само вътрешните семчици се вадят и смилат?
Доли, бих казала само семчиците, ама като си гледам смления кардамон, най-вероятно и шушулката участва в състава.

# 708
  • Sofia
  • Мнения: 26 615
Значи както си е с шушулките ще го смелям 👍

# 709
  • Русе
  • Мнения: 5 265
Скрит текст:
Значи както си е с шушулките ще го смелям 👍

Без шушулките.
https://www.kotanyi.com/bg/discover/spices/cardamom/

# 710
  • Sofia
  • Мнения: 26 615
Трудно се махат семенцата 😕

# 711
  • Великобритания
  • Мнения: 1 974
шушулките се махат , не се мелят заедно със семената

# 712
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 645
Ако имаш добър блендер тип нинджа, може и с обелките, малко захар се ръсва за по-добро сцепление и всичко става на брашно.

# 713
  • Мнения: 14 168
От скоро имам мултикукър FIRST AUSTRIA , но никъде не намирам рецепти за него.Много моля бихте ли ми помогнали .

https://www.bg-mamma.com/?topic=1310354

# 714
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 4 514
От скоро имам мултикукър FIRST AUSTRIA , но никъде не намирам рецепти за него.Много моля бихте ли ми помогнали .
lili-2000, достатъчно е да напишеш "Рецепти за МК Фърст"
и чичко Гуги ще ти отговори, има толкова много  рецепти и такива с видео
МК Фърст и МК Зефир са с еднакви функции

ето група във фейса
https://www.facebook.com/groups/1704266089792178/

https://www.youtube.com/watch?v=wv7zB5VJEVo       една рецепта за инфо - пиле фрикасе видео

# 715
  • Мнения: 11 578
Търся изпитана рецепта за печена патица.

# 716
# 717
  • София
  • Мнения: 11 748
Значи както си е с шушулките ще го смелям 👍
Не! Без!

# 718
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 645
Търся изпитана рецепта за печена патица.
Със зеле става супер, зелето носи мазничко. Ако искаш по-екзотично му сложи 5-те китайски подправки Hands Ok Hand По принцип й отиват екзотични неща, като оная китайската рецепта на Пейчев. Както и портокали, те се стапят и остава само лек аромат. Да добавя и че цяла патица си е загуба на време, освен ако не я искаш за презентация на масата. Има много повече кокали от пилето и много по-малко месо. Най-добре да се вземат бутчета, най-вкусни са и с най-наситен вкус на патешко. Или бутчета и гърди вместо цяла патица, то и без това само тези меса й се ядат. И докато цялата патица се готви доста дълго на фурна, бутчетата може и в тиган, хващат се по четири наведнъж, с капак са готови за 30мин и се овкусяват разкошно. Единственото добро на цялата патица е, че може да си събереш доста патешка мазнина да си готвиш по-нататък с нея Hands V

# 719
  • Мнения: 11 578
Благодаря ви Пейчев и Ефи. Flowers Hibiscus Патицата вече е купена. Исках точно цяла да е, не на парчета. Не искам да е със зеле или картофи, а просто хубаво изпечено месо. Няма да я презентирам, даже е вероятно само аз да си я ям. Вероятно ще я направя по първата рецепта на Пейчев, но без картофите.

Общи условия

Активация на акаунт