За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 539
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 9 583
напротив - добавянето на масло е класика и става супер.

# 691
  • Велико Търново
  • Мнения: 7 721
Масло, добре, но да пробвам ли с бития каймак или да не рискувам? Имам около 400гр масло каймак и няма къде другаде да го вкарам сега, а вече е разбито.

# 692
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 033
Масло, добре, но да пробвам ли с бития каймак или да не рискувам? Имам около 400гр масло каймак и няма къде другаде да го вкарам сега, а вече е разбито.
Масло или сметана? Я кажи какво точно си го направила, защото ако е 400 грама масло е едно, а сметана/каймак - друго.

# 693
  • Велико Търново
  • Мнения: 7 721
Simple Smile
Сега ще обясня Simple Smile
Каймака който се събира птгоре при варене на мляко, го събирам в буркан и замразявам. Когато стане 2/3 пълен, вадя от камерата и размразявам в хладилника. После доливам малко вода (лъжица две) и бия на ръка, докато се хомогенизира.

# 694
  • Мнения: 4 806
Как постигаш хомогенност? Събран каймак и вода  би трябвало като резултат да е отделено чисто масло и суроватка.
В крем и аз добавям лъжичка чисто масло.

# 695
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 033
Simple Smile
Сега ще обясня Simple Smile
Каймака който се събира птгоре при варене на мляко, го събирам в буркан и замразявам. Когато стане 2/3 пълен, вадя от камерата и размразявам в хладилника. После доливам малко вода (лъжица две) и бия на ръка, докато се хомогенизира.
Значи можеш това да го шибнеш в крема с чиста съвест. Поне аз бих 😁

# 696
  • Велико Търново
  • Мнения: 7 721
Друсам го в самия буркан, докато стане като крем. Ще покажа малко по-късно, защото ако децата видяд буркана ще искат те да го друсаг Simple Smile

# 697
  • Мнения: 9 583
ами то си е масло Wink и аз бих го шибнала.
има два основни начина за добавяне на масло в крем - добавяш, докато кремът е топъл или като изстине го добавяш и разбиваш с миксер. по втория начин става по-пухкав кремът, аз лично предпочитам първия.

# 698
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 033
Как постигаш хомогенност? Събран каймак и вода  би трябвало като резултат да е отделено чисто масло и суроватка.
Не и ако не е ледено студено. За да се избие маслото трябва да е много студена водата, а каймака - не. И бая бухане му е нужно. Все пак от това количество сметана няма за излезе повече от необходимото за крем масло, та аз бих сложила цялата композиция в тенджерата, вместо да ги разделям и добавям поотделно после.

# 699
  • под тепетата
  • Мнения: 9 430
Аз бих си изяла каймака с лъжицата направо Stuck Out Tongue Winking Eye но ако кремът е за литър мляко, ще сложа половината бит каймак.

# 700
  • Мнения: 14 153
Към крема съм добавяла заквасена сметана, масло, маскарпоне, както и крема сирене.  С всеки един от изброените продукти се получава хубав крем. Ако крема е шоколадов, добавям и шоколад (млечен или течен).
Тази торта е много вкусна, тук към крема има масло и крема сирене.
https://recepti.gotvach.bg/r-7752-%D0%A2%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B0 … D1%80%D0%B8%D1%8F

# 701
  • Мнения: 4 806
Аз от хладилник вадя събраният каймак сипвам малко вода от чешмата и 20-30 мин. друсане (без помощниците на skk 😉). Оставям да "почине" и се вижда  отделеното  масло.
Zenata не знаех за вторият начин - ще пробвам😊

# 702
  • Sofia
  • Мнения: 21 724
Вместо буркан, ползвам блендера...  за масло.

# 703
  • София
  • Мнения: 160
От скоро имам мултикукър FIRST AUSTRIA , но никъде не намирам рецепти за него.Много моля бихте ли ми помогнали .

# 704
  • Sofia
  • Мнения: 21 724
От скоро имам мултикукър FIRST AUSTRIA , но никъде не намирам рецепти за него.Много моля бихте ли ми помогнали .
Това ми прилича като "рецепти за хлебопекарна"... всичко дето си готвиш обичайно/всякави рецепти... (затова и не намираш "рецепти за него"), само се съобразявай с вместимостта/обема на съда.

Общи условия

Активация на акаунт