за киселото мляко

  • 2 987
  • 45
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 11 315
.
Ще пробвам и да направя сама кисело мляко в блиzките дни от H-Milch,  дано да се получи.
Вени, не си хаби патроните.
На мен ми е ставало кисело само ако взема прясно от кравар директно. Twisted Evil

Значи топлинно - преработеното H-мляко не става zа правене на кисело мляко? Тогава ще трябва да вzема от другото от хладилните рафтове (което е и по-скъпо, и да си приzная май никога не съм пробвала newsm78)
Не е само това проблема. НО е освен всичко и хомогенизирано, което пречи на процеса на заквасане.

# 31
  • Мнения: 1 101
И ние сме на Лидълското 3,5% масленост.АУуууу какво тараторче става!! Flutter

# 32
Ами ние си квасим,откакто сме дошли,от това 2%масленост,със синята капачка.
 Винаги имам в хладилника Peace Може би защото няма по магазините,но тук ядем
повече кис.мляко,отколкото в Бг Wink
Как става това? Ще ми се да пробвам, че млякото дето го купувам е много далеч от българското на вкус.

# 33
  • Мнения: 198
ние пък си купуваме само БАЛКАН
дъщеря ми пие само кисело мляко от както спрях да я кърмя и определено 1 на ден не ни стига  Laughing

И ние това купуваме - не намирам разлика от нашенското к. мляко.
А как се храни детето с кисело мляко? От каква възраст? Слага ли се нещо допълнително, разрежда ли се? Интересувам се за времето, когато спрем кърменето. Имам известни резерви към АМ (повръща го  Sad ).

GERY
относно даването на кисело мляко,не се притеснявай!аз ли4но запо4нах да и давам по малко с лъжи4ка още на 6 месеца,а по-късно и на айран.опитвала сам всякакъв вид формули,но не искаше и да ги помирише даже.кърмих я до 1.3мес и след това само гъст айран.напоследък забелязвам 4е и на прясно мляко не отказва(ама сме ве4е на 2.3мес)
как е твоята кукла,кърмете се още,ако има6 мляко,а пък айраните ще ги пие после достатъ4но  Wink

# 34
Az tova lyato si donesoh  kiselo mliako ot BG i ochte si pravia super kiselo mlyako ot nego. Kupuvam palnomasleno priasno mlyako, BG bacil i hop, stava super. Na nachi frenski priateli im dadoh i sega i te go pravyat. Sina mi go karmih do 18 meseza, posle v BG baba mu go nauchi na nache si kiselo mlyako, i taka si prodaljavame. Pravya go v prasten golyam sad, za da stava hubavo i v dostatachni kolichestva, zachtoto i saprugat mi mu se nahvarlya.

# 35
  • Мнения: 8 163
Да бе да, как не седнала и мляко да кваси!

Ние сме на Erivan - също като простото краве кисело в България (не на Данон; тяхното е измислено и не е кисело кисело мляко). Има го в Whole Foods, намирала съм го и в други organic магазини. Понеже го ядем в бесни количества, винаги купувам по цяло кашонче и в близкия Whole Foods ме посрещат на "ура" всеки път, като отида.

# 36
  • Мнения: 185
Вчера zаквасих едно (zа първи път тук) и се получи. Прясното беше от Plus на Bio, 3,8% от хладилния рафт, а киселото пак на същата марка. Само дето вкусът му е много сладникъв.

Може ли от едно кисело мляко да се правят много поколения кисели млека? Примерно едно к. мляко го правя на ново, от новото друго ново и т.н. Аz мисля, че може, но... На мъжът ми някой му каzал, че повече от няколко пъти не могло, zащото се получавало "инцухт" (кръвосмешение), което на мен ми беше много смешно, като си помисля колко милярда са бактериите, то трудно ще стане. Laughing

# 37
  • Мнения: 1 860
 Танитка, благодарство за тази снимка . Това мляко тук ми харесва даже повече от българските, които си спомням. Страхотно е. А, да седна да квася почти не се виждам.

# 38
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
Може ли от едно кисело мляко да се правят много поколения кисели млека? Примерно едно к. мляко го правя на ново, от новото друго ново и т.н. Аz мисля, че може, но... На мъжът ми някой му каzал, че повече от няколко пъти не могло, zащото се получавало "инцухт" (кръвосмешение), което на мен ми беше много смешно, като си помисля колко милярда са бактериите, то трудно ще стане. Laughing
аз мисля, че...що да не може? newsm78

# 39
  • Italia
  • Мнения: 4 492
Може ли от едно кисело мляко да се правят много поколения кисели млека? Примерно едно к. мляко го правя на ново, от новото друго ново и т.н. Аz мисля, че може, но... На мъжът ми някой му каzал, че повече от няколко пъти не могло, zащото се получавало "инцухт" (кръвосмешение), което на мен ми беше много смешно, като си помисля колко милярда са бактериите, то трудно ще стане. Laughing
аз мисля, че...що да не може? newsm78

Ми аз бях 4ела/4ула,4е след известно време закваската трябва да се смени,заЩото остарявала и млякото ставало много воднисто ама трябва да питам дядко ми,той е спец и прави нон стоп домаШно кис.мляко.... Ох,като се сетя за неговото и ми се пълни със слЮнки устата.  Blush
Ина4е за протокола тук купувам едно,тиролско



което не е лоШо ама е дале4 на светлинни години от дядовото.

# 40
  • в Tara
  • Мнения: 3 287
....което не е лоШо ама е дале4 на светлинни години от дядовото.
естествено, тиролското само може да диша прахта на дядовото ти домашно Simple Smile

# 41
  • Italia
  • Мнения: 4 492
....което не е лоШо ама е дале4 на светлинни години от дядовото.
естествено, тиролското само може да диша прахта на дядовото ти домашно Simple Smile

Абе да ти кажа и наШенското от магазина не ми е толкоз вкусно както домаШното. Будала съм,нали  Twisted Evil

# 42
  • Там,където се събуждам щастлива.
  • Мнения: 8 967
Аз купувам едно, което се води турско / с един смешник с чалмичка на опаковката/. Не бях обръщала внимание на вкуса, докато майката на Лиорена, която ми гостува тук, не каза, че имало български вкус.

Преди имаше и едно, което се водеше българско, но с един юнак с гръцка носия. Писах им протестно писмо, ама отговор не получих.

За квасене няма да се навия. Tired

# 43
  • Мнения: 5 183
Най-много ни харесва млякото, което аз подквасвам, особено когато млякото е от фермата на нашите приятели. Ина4е, има 2 млека, които предпо4итаме, едното е Гръцко.

# 44
  • Мнения: 7 914
Кисело мляко яде многооооо малко така че... купувам това , което ми попадне пред очите ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт