С каква мазнина готвите?

  • 9 494
  • 62
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 2 907
Аз преди позлвах само зехтин, но откактко разбрах, 4е зехтинът е тежка мазнина и тялото я усвоява доста трудно запо4нах да експлорирам другите мазнини. Сега вкъщи имам тквено олио, Rapsöl ( за немско говорящите ), слън4огледово олио ( което съдържа най-много Омега 3 киселини от вси4ки мазнини ) и една смес от 3 олиа, която си купих от един Gourmet - магазин ( него ползвам за салати)

# 31
  • Мнения: 5 475
Зехтин  за салати, приготвяне на сосове.   Peace За пържене - слънчогледово или фастъчено  олио  Peace

# 32
  • Мнения: 5 183
Благодаря на вси4ки за отговорите. Аз тук се бях видяла в 4удо с такова разнообразие на видове олио и липса на познатото ми слън4огледово такова...  Flutter Crazy

# 33
  • Мнения: 2 567
Като цяло готвя със слънчогледово, салатите основно със зехтин, а на Диана манджите с олио от рапица, което спомена mystic, демек Rapsöl. То е изключително богато на Омега 3 киселини, доколкото знам  Grinning

# 34
  • Мнения: 7 914
Аз готвя ето с това:

# 35
  • Мнения: 2 825
Звездичка, а какво е това олио?

# 36
  • Мнения: 3 932
Слънчогледово или царевично олио използвам за готвене...

# 37
  • Мнения: 7 430
Слънчогледово или царевично олио използвам за готвене...

И ние така, а зехтина само за салатки го ползвам Peace

# 38
  • Мнения: 3 880
За пържене ползвам една кремообразна мазнина (като тази на Звездичка), защото по-малко пръска, а и лесно се дозира...
В салати и готвени ястия слагам каквото олио имам в момент, а то най-често е слънчогледово или растително. Един литър ни изкарва 4-5 месеца, много съм икономична в това отношение. Laughing

# 39
  • Мнения: 7 914
Звездичка, а какво е това олио?
Прилича на разтопено масло..много е вкусно ( въпреки това аз слагам много по малко)... и уж го дават на маслинова основа  newsm78

# 40
  • Мнения: 2 825
Звездичка, а какво е това олио?
Прилича на разтопено масло..много е вкусно ( въпреки това аз слагам много по малко)... и уж го дават на маслинова основа  newsm78
Не съм виждала тука такова, но не съм и търсила специално  Wink
На щандовете с олио ли го продават или при маслата?

# 41
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
Майка, авокадо ойл било пълно с витамин Е и антиоксиданти, с приятен вкус и полезно за кожата. Нова Зенландия е голям износител, близо са до теб  Grinning. Малко инфо :
http://evalu8.org/staticpage?page=review&siteid=9163
За олиото от гроздови семки ме отвори secretgarden, много чете тази жена  #Crazy Grinning, намерих го в един италиански магазин, много красив зелен цвят има и е много леко и приятно. В уикипедия пише че супер домашна майонеза ставала с него, не съм пробвала още  Simple Smile...
http://en.wikipedia.org/wiki/Grape_seed_oil
Някой каза по-горе че имало омега 3 в слънчогледовото олио, това не е точно така. Има може би около 1 %, останалото са омега 6 и 9, които и без това изобилстват в нашата диета. Всъщност омега 3 от растителен произход може да се намери само в лененото семе (flax seed) и някои от южноамериканските чудеса - семената киноа и амарант (secretgarden Mr. Green). Има и във водораслите.
Флакс сийд ойл може да се дава вместо рибено масло за омега 3. Ето една табличка за съдъвжанието на двата типа мастни киселини  :
http://www.annecollins.com/dietary-fat/omega-3-efa-6-chart.htm

Последна редакция: сб, 12 авг 2006, 06:19 от eli_c

# 42
  • Мнения: 3 478

За пърженето  използвам олио от царевица , но ако е нещо по-малко като яйце например използвам пак зехтин .
За салати също само зехтин ползвам .

И аз така.

# 43
  • Мнения: 464
vegetable oil за всичко. От зехтин или друг вид  ми става лошо  Sick

# 44
Na vsichko surovo (salati, tarator..) slagam zehtin, a za gotvene polzvam v momenta carevichno olio (Mazola) 

Общи условия

Активация на акаунт