- 1 глава карфиол
- 400 гр кайма
- 1 глава лук
- 1-2 чушки
- 1 морков
- 400 гр консервирани домати или дом.сос
- 2 яйца
- 250 гр кис. мляко
- 2-3 суп. лъж. брашно
Бланширайте накъсаните розички карфиол във вряща подсолена вода за няколко минути, след това потопете в студена вода и отцедете. Запържете в олиото лука, нарязаните на ситно морков и чушки; добавете каймата и подправките и задушете за още няколко минути. В намаслена тавичка разстелете половината нарязан на малки розички карфиол, отгоре изсипете каймата и полейте с половината от доматения сос. Ако използвате домати е добре предварително да ги поизварите малко до сгъстяване. Сложете останалия карфиол и домати.Печете ястието на умерена фурна до готовност. Разбийте яйцата, брашното и киселото мляко, посолете и полейте мусаката и върнете във фурната до зачервяване. Вместо заливката може да поръсите с настърган кашкавал и да запечете.