За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 6-та Тема

  • 101 898
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 748
Много благодаря за изчерпателния отговор. Ориентирах се вече. Лека вечер.

# 46
# 47
  • София
  • Мнения: 1 979
Момичета,казвайте сега първо на какво е ред да се слага като зимнина.
Питам за солени неща за замразяване или за готвене в буркани или за салатка,нещо такова,но не знам на кое кога му е периода.
Някой да даде идея тиквички как да замръзя или на някаква салата в буркани нещо нещо такова?

# 48
  • Мнения: 2 208
Тивичките настъргвам малко чакам , някои пускат вода други не, после в пликчета и във фризера. Зимата кюфтенца от тиквички със сосче от копър, чесън и кисело мляко, е няма такава вкусотия. Слагала съм на кръгчета, бланширани, пържени, те гранясват. Само настъргани са перфектни, пробвай, няма да те подведа Hug
П.П. Ако ти се занимава можеш да си насържеш и краставички, направо после в киселото мляко, хубав таратор става, но аз вече не слагам, защото краставиците са целогодишно.

# 49
  • София
  • Мнения: 1 979
Супер мерси,ще го направя.
Сега дали е удачно вече да замразя и по колко тиквички в пликче настъргваш,горе долу нали,аз такива кюфтенца не съм правила,но ще пробвам задължително.

# 50
  • Мнения: 2 208
Ами не малко да ти кажа , около кг в пликче настъргани. Правя кюфтетата по следният начин, можеш да пробваш, ако не ти харесват , да не слагаш и тиквички:
настъргани тиквички, две , три яйца, магданоз, копър, пресен лук, чубрица, черен пипер, по желание каквито обичаш подправки, като за кюфтета, аз слагам от всички, може и стар лук зимата, няколко лъжици брашно и няколко царевично брашно, да стане като за кекс, или малко по-гъсто, посоляваш. После с лъжица сипваш в тиган и пържиш. Накрая си правиш сосче от кисело мляко, чесън и копър. Можеш в тестото да сложиш и чесън, аз не слагам , само в соса после, някои слагат и сирене или извара в тестото, аз не. Дано ти харесат Hug

Последна редакция: пт, 17 юли 2015, 15:57 от sisitons

# 51
  • София
  • Мнения: 1 979
Супер мерси,още тази съмота или неделя ще ги пробваме,макар че съм сигурна,че ще се харесат:)

# 52
  • Мнения: X
За кюфтетата от тиквички - не забравяйте яйцата!!! Слагам яйца, сирене, брашно, сол (ако се наложи), черен пипер, копър и магданоз, и разбира се, настърганите и отцедени от водата тиквички.
 Миналата година пробвах разни варианти и не останах доволна от материала за кюфтета. Много сухо остава накрая и не са сочни както сега. Най-много харесах изпържените и замразени в пликчета или кутии. После вадиш, оставяш да се размразят и заливаш със сос. Пържа във фритюрник без нищо, само тиквичките и изцеждам хубаво от мазнината. Мисля, че ще станат и в буркани и стерилизирани, ама няма кой да си играе в тия жеги и със стерилизация.
Слагам зимнина, когато имам материал и не можем да се справим, т.е. идва ми в повече. Не се съобразявам кое време на годината е. Важно е да се съхрани добре - в студено мазе, във фризер.

# 53
  • София
  • Мнения: 1 979
Мерси много,ще пробвам и така.
Само кажи как ги пържиш,само с брашно или ги панираш и с яайце?

# 54
  • Мнения: 2 208
Лелеее, благодаря, редактирах се, добавих и яйца, за къде без тях те са спояващият елемент   bouquet

# 55
  • Мнения: X
Мерси много,ще пробвам и така.
Само кажи как ги пържиш,само с брашно или ги панираш и с яйце?

Нарязани на колелца, пържа във фритюрника, отцеждам хубаво, охлаждам и в пликче слагам във фризера (при мене камера, защото не ползвам фризер). Няма брашно, няма яйца. Така си ги харесваме, особено ако са изпържени добре, но дори да са останали по-сочни, пак са ни вкусни. Когато ги пържа, пълня мрежичката с тиквички докъм средата и малко повече. Като се позапържат, разклащам, за да съм сигурна, че всички се пържат равномерно. Simple Smile

# 56
  • Мнения: 6 810
Аз режа тиквички на кубчета и във фризера. После слагам в супи, яхнии.
Тази година сварих сладко от плоските праскови (имаше ги в Лидл), от малини, онзи ден от кайсии.
Рецептата за първите две сладка е от блога "Даровете на Гея", последното от "Моят кулинарен свят".
Тази година ще пробвам кетчупа на Пепчо. Преди няколко дни отворих от лютите чушлета (пукани) по рецепта на Пепчо - страхотни са, макар и правени по-миналата година. Благодаря, Пепчо!  Hug

И един въпрос: искам да  направя пиперково пюре в буркани за зимата. Може ли рецепта? Мисля да изпека червени чушки, изчистя и смеля? После?  newsm78 Има ли някаква тънкост? Благодаря!   bouquet

# 57
  • Варна
  • Мнения: 52
Миналата година правих по тази рецепта http://kulinarni-piteshestvia-i-oshte-neshto.blogspot.com/2014/0 … og-post_6402.html, стана чудесно.

# 58
  • Мнения: 6 810
emilia_ , благодаря!    bouquet Ще пробвам тази рецепта!  Peace

# 59
  • Мнения: 8 529
Тези настъргани тиквички за кюфтета - първо ги размразявам и после се прави сместта или?

Общи условия

Активация на акаунт