За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 6-та Тема

  • 101 931
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 334
Здравейте!!!Имам едно питане към тези,които са правили сладко от портокали.Имах доста и вече почнаха да се по развалят и си намерих в нета рецепта.Сложих коричките,които бях почистила от месестата част и в 3 води преварих,нарязах ги ситно сложих портокалите,захарта и малко вода.Като повря малко го пасирах.Та на консистенция,аромат го докарах,но има един леко горчив вкус,не натрапчив....така ли се получава или грешка беше да слагам корите?!

# 31
  • Мнения: X
Защото си сложила корите явно и си пасирала. Аз не бих слагала кори . /Отдавна искам да си направя захаросани кори ,но като знам че са обработени  с какво ли не и не смея -  не съм сигурна ,че с изваряване може да  се махнат ./

# 32
  • Мнения: X
За втора година имам зимнина от зелени домати по следната рецепта:

Зелени домати
За 1 кг домати: 30 г сол, 50 г захар, 50 мл оцет, 50 мл олио, копър и чесън
Доматите се нарязват, засипват се със солта и захарта. Оставят се 2 часа, след което отцеденият сок се изхвърля. Добавят се копър, чесън, оцет и олио. Всичко се разбърква, слага се в буркани. Стерилизира се 5-10 минути.

За една дребна партида не ми достигнаха домати и реших отгоре да запълня с нарязани краставички, зеле и чушки. Получи се много вкусно. Не съм слагала допълнително нищо. Чуденката ми е, ако реша да сложа повече краставици, зеле и чушки как да процедирам - дали всичко да нарежа, сол, захар, да постоят, да изхвърля сока, да добавя олио, оцет, копър, чесън и после да затворя или само доматите да се оставят да пуснат сок. Ако е второто, може да остане неовкусено...  newsm78 Приемам идеи. Обсъждането си заслужава, защото стана много вкусна салата.

П.П. Не съм наясно защо се изхвърля сокът. Има рецепти, според които не се изхвърля... newsm78 И ако не се изхвърля, тогава всичко заедно може да се осоли и т.н.

Последна редакция: нд, 21 дек 2014, 10:46 от Анонимен

# 33
  • София
  • Мнения: 345
Аз съм го правила без да изхвърлям сока и стана много вкусно.

# 34
  • Мнения: X
Аз съм го правила без да изхвърлям сока и стана много вкусно.

Благодаря! Дано има реколта, за да има какво да слагам в буркани. Купени зеленчуци рядко ползвам.

# 35
  • Мнения: 299
Здравейте,влизам с едно питане,пролетта направих доста кисел чесън та чак май съм се уляла,няма да се изяде до края на зимата ,та ако остане за другата зима дали ще му има нещо,пак идва време за пресен чесън ,та затова питам,дали ще е хубав ,ако остане  bouquet

# 36
  • Мнения: 4 303
Здравейте,влизам с едно питане,пролетта направих доста кисел чесън та чак май съм се уляла,няма да се изяде до края на зимата ,та ако остане за другата зима дали ще му има нещо,пак идва време за пресен чесън ,та затова питам,дали ще е хубав ,ако остане  bouquet
Ако е запечатан, нищо му няма. Наесен почвате от него. Лично ние така процедираме. Понякога капачките са издути, но чесънът е добър на вкус.

# 37
  • Мнения: 299
Здравейте,влизам с едно питане,пролетта направих доста кисел чесън та чак май съм се уляла,няма да се изяде до края на зимата ,та ако остане за другата зима дали ще му има нещо,пак идва време за пресен чесън ,та затова питам,дали ще е хубав ,ако остане  bouquet
Ако е запечатан, нищо му няма. Наесен почвате от него. Лично ние така процедираме. Понякога капачките са издути, но чесънът е добър на вкус.
  bouquet  благодаря за отговора vasq_5

# 38
  • Мнения: 299
Е ,хайде какво става с вкусната темичка,има ли някой да сподели опит за варене на компоти в миялна,да е пробвал,че утре ще правя такива и се чудя къде да ги варя Simple Smile  bouquet

# 39
  • Мнения: 68
Е ,хайде какво става с вкусната темичка,има ли някой да сподели опит за варене на компоти в миялна,да е пробвал,че утре ще правя такива и се чудя къде да ги варя Simple Smile  bouquet

Ааа, това е много интересен въпрос! И аз чакам отзиви Simple Smile

# 40
  • София
  • Мнения: 65
Здравейте! Моя въпрос също е свързан с кисел чесън. Преди няколко седмици затворих няколко буркана и ги оставих на тъмно в пералното помещение. За първи път правя трушия и се вслушах в съветите, които ми дадоха познати. След като една седмица ни нямаше сега забелязах, че в пералното мирише на чесън и водата в бурканите е намаляла, така че не покрива последния ред чесън. Притеснявам се да не се развалят. Не съм стерилизирала, но използвах капачки с винт и стоплих доста водата за саламурата така че да се вакумират. Какво ще ме посъветвате?! Не смея да отварям бурканите.

# 41
  • Мнения: 749
Здравейте момичета . Искам да ви попитам дали е време да се прави сладко от малини? Никога до сега не съм правила, а много  ми се иска.

# 42
  • Мнения: 4 303
Здравейте момичета . Искам да ви попитам дали е време да се прави сладко от малини? Никога до сега не съм правила, а много  ми се иска.
Ако имаш малини, сега му е времето или докато има на пазара.

# 43
  • Мнения: 749
Извинявам се за неточния въпрос. Това ми исках да попитам - дали сега има на пазарите малини за консервиране. Нямам наблизо пазар , а мога да отида само събота и неделя. За това питам.

# 44
  • Мнения: 4 303
Извинявам се за неточния въпрос. Това ми исках да попитам - дали сега има на пазарите малини за консервиране. Нямам наблизо пазар , а мога да отида само събота и неделя. За това питам.
На пазара се появиха по 10 лв за кг, което според мен е много.
Вече има малини до по късно и аз купувам началото на август за по 3,50-4 лв кг.
Да не ви подведа обаче. Попитайте там, където живеете.
При нас има на няколко места хора, които гледат/продават малини.

Общи условия

Активация на акаунт