За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 17 050
  • 436
  •   2
Отговори
# 15
  • Sofia
  • Мнения: 21 632
Честит празник, дами! Бъдете вдъхновени и щастливи!
За празника направих сладкиша с вишни на Морена, но с малини, и много се хареса - остана едно едничко парченце, което си пазя за после.

И да не съм офтопик - как да направя сарми с прясно зеле? Какво трябва да направя на зелето?
Радвам се, че ви е харесал сладкиша, благодаря за доверието и отзива! Simple Smile
За зелето - трябва да го повариш в посолена и подкиселена вода, да поомекне, за да може да завиваш.

# 16
  • Русе
  • Мнения: 5 206
Честит празник, дами! Бъдете вдъхновени и щастливи!
За празника направих сладкиша с вишни на Морена, но с малини, и много се хареса - остана едно едничко парченце, което си пазя за после.

И да не съм офтопик - как да направя сарми с прясно зеле? Какво трябва да направя на зелето?

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/09/blog-post.html

# 17
  • Варна
  • Мнения: 5 530
Момичета, помагайте. По настояване на децата купихме комбиниран гофретник дето прави понички. Направихме по рецептата от книжката, но нещо не ни харесаха. Отгоре станаха на някакви мехурчета.
Кажете моля рецепта, по която да се получат.

# 18
  • Мнения: 7 279
Имам от много години този уред от Лидл за донати ( не знам ти дали не питаш за големи понички). Ползвам единствено тази форумна рецепта-най-сполучлива е.
Скрит текст:


# 19
  • Мнения: 1 135
Момичета, препоръчайте ми безвреден тиган за готвене, към какъв материал да се ориентирам?

# 20
  • Варна
  • Мнения: 5 530
Имам от много години този уред от Лидл за донати ( не знам ти дали не питаш за големи понички).
Благодаря! Нещо подобно е и сякаш са даже още по-малки. Има 3 вида плочи. За понички, за гофрети и за някакви фигурки. Станаха кафяви отдолу и бели на мехурчета отгоре. Изядоха се де, но ще пробвам твоята рецепта.

# 21
  • Мнения: 4 212
Някой купувал ли е такъв боб ? Вкусен ли е? Някои от тъмните не са вкусни и затова питам.

# 22
  • In transit
  • Мнения: 11 819
Морковелка, конкретно този не съм купувала, защото свеки отглежда такъв и ми дава. Това е салатен боб. Много е вкусен с доста месести зърна, но и малко по-дебела люспа. Освен на салати съм го правила и на яхния, като нямам бял.

# 23
  • София
  • Мнения: 11 706
Момичета, препоръчайте ми безвреден тиган за готвене, към какъв материал да се ориентирам?
Ползвам стоманени и чугунени. Тези с разни покрития съм ги изхвърлила.

# 24
  • Бургас
  • Мнения: 16 122
До момента използвам само незалепващи тефлонови, Тефал.
Следващия тиган,който искам да имам е керамичен. Много ги харесвам.

# 25
  • Мнения: 3 294
И аз минах на стоманени, чугунен не мога да вдигам, но много ми се иска да се сдобия с такъв. Трябва обаче да готвя с помощник. Имам и няколко с някакво каменно покритие, когато се изчерпят откъм ресурс, не знам дали бих ги подновила - не залепват и това им е плюс, но с времето всяко покритие се компрометира. Имам два малки емайлирани и се държат безупречно вече втора година, удобни са ми, защото са и леки, за разлика от стоманените, които пак вдигам най-често с две ръце, за мен са тежки.   

# 26
  • Мнения: 4 212
Морковелка, конкретно този не съм купувала, защото свеки отглежда такъв и ми дава. Това е салатен боб. Много е вкусен с доста месести зърна, но и малко по-дебела люспа. Освен на салати съм го правила и на яхния, като нямам бял.
И аз такъв търся едър за салата. Като бях малка майка редовно правеше бобена салата с много едър боб. От къде са го взимали тогава изобщо не знам. В нито един магазин не бях виждала до сега  толкова едър боб, а търся от много време.
Ще го пробвам

# 27
  • Бургас
  • Мнения: 16 122
Като каза за много голям боб та се сетих.... Преди много години, наша позната ни беше дала огромен боб, казваше му ,,бамбал,,. Вкусен беше на салата.

# 28
  • Мнения: 4 212
И моя спомен е за огромен тъмен боб,  който беше много вкусен. От няколко години гледам из магазините за толкова голям и все няма. Преди няколко дни случайно забелязах този в Кауфланд.
Мислих си, че е бил смилянски, но по снимки в нета той също е дребен и не знам какъв сорт е.
Може и те сами да са го отглеждали, защото имам и спомен, че гледаха сух боб.

# 29
  • Мнения: 1 651
Може ли да споделите рецепта за торта, подходяща за бебета около годинка? Без белтъци например(може жълтък) и с натурален подсладител(например банани), че нещо в нета не мога да си харесам.

Общи условия

Активация на акаунт