За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 424
  • 747
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 4 348
Благодаря за отговора за скаридите! Ще ги сложа отначало да се бланшират с ориза. Защото те са сурови. 🤗

# 31
  • Мнения: 39 337
Благодаря. Ще пасувам.

# 32
  • Мнения: 2 394
Искам да попитам за колко време се готви пуешко бутче?Трябва ли да се вари предварително?
Досега съм готвила само с пуешко филе и нямам опит с бутчета.
Ще ползвам месото за яхния с ориз, която сравнително бързо е готова и се чудя дали месото ще успее да се сготви.

# 33
  • Русе
  • Мнения: 5 206
Скрит текст:
Искам да попитам за колко време се готви пуешко бутче?Трябва ли да се вари предварително?
Досега съм готвила само с пуешко филе и нямам опит с бутчета.
Ще ползвам месото за яхния с ориз, която сравнително бързо е готова и се чудя дали месото ще успее да се сготви.

Във фурна
https://ipeychev9.blogspot.com/2019/04/blog-post_15.html

# 34
  • Sofia
  • Мнения: 21 633
Искам да попитам за колко време се готви пуешко бутче?Трябва ли да се вари предварително?
Досега съм готвила само с пуешко филе и нямам опит с бутчета.
Ще ползвам месото за яхния с ориз, която сравнително бързо е готова и се чудя дали месото ще успее да се сготви.
Аз и пилешкото дори варя предварително и после за ястието ползвам бульона му.  Та така бих направила и с пуешкото.  Месото добавям накрая на готвенето.

# 35
  • Варна
  • Мнения: 661
Запечатай в  на сух тиган отвсякъде пуешкото бутче и сложи в тавата /тенджерката с ориз, подправки, бульон и на фурна/котлон.

# 36
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 500
Предполагам,че тук ще получа точна препоръка,не в в "На пазар".Харесвах пушените пилешки бутчета в Лидл,но ги спряха.Има ли вкусни пушени пилешки меса в мрежата?"Градус" са по-скоро варено-сурови, отколкото пушени.

# 37
  • Sofia
  • Мнения: 26 381
От СБА и Наслада съм взимала пушени пилешки крилца,вкусни бяха 😋,но не помня на коя фирма.

# 38
  • In transit
  • Мнения: 11 819
Иланг, по спомен пушените бутчета в Лидл са българско производство, на Градус или Лудогорско пиле.

# 39
  • Мнения: 519
Здравейте, как мога да накарам авокадото да узрее? Държа го извън хладилник вече няколко дни, кората е тъмнозелена, а вътре твърдо.

# 40
  • Мнения: 3 295
Не съм попадала досега на такова, което да не узрява, даже в хладилник са зрели. Освен да изчакаш още малко или да го сложиш в една и съща фруктиера/купа с банан и ябълки, ще подпомагат зреенето. 

# 41
  • Мнения: 519
Не знам какво авокадо купувам - Била, Лидл, дребно, едро, все е твърдо като камък. Дори едно дребно с гладка кора директно го хвърлих в кофата, много се изнервих.
Благодаря за съвета, ще я сложа тази фруктиера на слънце.

# 42
  • Г. О.
  • Мнения: 1 721
Здравейте. Когато правя варена застройка за супа, винаги се получават бучки. Яйце, кис.мляко и брашно, смесвам ги в тенджерка. Като заври наливам от бульона по малко, докато стане 2-3 пъти повече като количество. После сипвам в супата. Да, ама все се получават бучки като заври. После се занимавам да оправям сместа, за да не я изсипя в този вид в супата. Къде бъркам?

# 43
  • ВАРНА
  • Мнения: 4 500
При варена застройка киселото мляко го добавям чак след смесването на застройка и супа.Иначе се пресича.

# 44
  • София/Испания
  • Мнения: 1 505
Яйцата ,киселото мляко и брашното се разбиват добре и се прекарват през цедка,да не е много ситна.
След това се слага по малко от бульона и като се затопли,се прибавя към супата.

Общи условия

Активация на акаунт