За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 430
  • 747
  •   1
Отговори
# 735
  • София
  • Мнения: 19 249
Искам да направя критараки на фурна с пилешко. На пакета пише  100гр в 1 литър вода да се свари.
Аз сурово ще го сложа във фурната и се чудя колко вода да сипа. Пилешкото ми е сварено, само морковите ще са сурови. 20-30 мин мисля да го държа във фурната
Може би 1 пръст над нивото на пастата. В такива случаи, както и с ориза, съм на принципа, че винаги може да досипеш, но да отсипеш е по-трудно.

# 736
  • Русе
  • Мнения: 5 206
Скрит текст:


Моля за идея за рецепта. Навремето дядо ми правеше много вкусна каша, но от пресни челядинки. Много съм боса в кухнята. Може и някоя супа евентуално?

# 737
  • Мнения: 4 212
И аз си мислих да сложа вода 1:3 като при ориза

# 738
  • Русе
  • Мнения: 5 206
Скрит текст:
Искам да направя критараки на фурна с пилешко. На пакета пише  100гр в 1 литър вода да се свари.
Аз сурово ще го сложа във фурната и се чудя колко вода да сипа. Пилешкото ми е сварено, само морковите ще са сурови. 20-30 мин мисля да го държа във фурната

Виж как съм го направил с телешко. /Арпа на италиански, критараки на гръцки/.
https://ipeychev9.blogspot.com/2019/05/blog-post_25.html

# 739
  • Бургас
  • Мнения: 16 122
Ще правя пилешки късчета,панирани.
Мариновала съм месото със сол,чер пипер, червен, малко пикантина,куркума и соев сос.
Имам галета,брашно и царевично нишесте.
Мисля да ги овалям в галета и да ги запържа леко.
А дали ще станат и с царевичното нишесте?🤔

# 740
  • Мнения: 39 338
Може да ги направиш в паста патафри. Смес от бира, брашно и яйца+ сол, малко пиперче (на гъстота да е по- гъсто от палачинково тесто). Топваш и пържиш.

# 741
  • Бургас
  • Мнения: 16 122
Мари,децата ги искат по изчистени откъм панировка.
Затова и се чудя на това царев.нишесте, че не съм пробвала с него.
Другото май беше царевично брашно.

# 742
  • Мнения: 7 279
Не съм спец, но да кажа как ги правя аз. В1- късчетата ги потапям в яйце и после в смес от брашно и галета( на око по няколко с.л.).
В2- вместо яйце ги мариновам и с горчица или майонеза.  Овалвам в галета или пак смес от брашно и галета( ползвала съм и нишесте вместо брашно)
В3- само в едно от трите( брашно, галета, нишесте) и изтупваш преди пържене
Скрит текст:

Показвала съм ги често в другата тема

# 743
  • Бургас
  • Мнения: 16 122
Денил,подсети ме,че имам и майонеза.
Значи ще ги панирам с маалко майонеза и нишесте .
Благодаря ти!
Мари, благодаря и на теб за идеята!
🍀

# 744
  • Русе
  • Мнения: 5 206
Скрит текст:
Ще правя пилешки късчета,панирани.
Мариновала съм месото със сол,чер пипер, червен, малко пикантина,куркума и соев сос.
Имам галета,брашно и царевично нишесте.
Мисля да ги овалям в галета и да ги запържа леко.
А дали ще станат и с царевичното нишесте?🤔


Здравей! Три варианта - един на фурна и два пържени.
https://ipeychev9.blogspot.com/2018/01/2.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_8477.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/09/blog-post_25.html

# 745
  • София
  • Мнения: 4 712
Как мога да премахна малко от малко поне миризмата от червен пипер на опечен свински джолан ?
Уляла съм се ....

# 746
  • Мнения: 3 295
Как мога да премахна малко от малко поне миризмата от червен пипер на опечен свински джолан ?
Уляла съм се ....
Няма как да се премахне, но може да се "надвие" - да го намажеш с някаква импровизирана паста с горчица, малко ароматно вино, зехтин и чесън например и да го допечеш, евентуално с друг ароматен състав - ако не харесвате чесън. На пастата може да добавиш и някакви подправки - салвия, майорана или риган.

# 747
  • Мнения: 9 108
Продължаваме в новата тема, моля Simple Smile https://www.bg-mamma.com/?topic=1635524

Общи условия

Активация на акаунт