За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 429
  • 747
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 4 698
Появяват се петна мухъл- няма как да не ги забележиш.

# 16
  • Мнения: 12 763
Ако не са мухлясали - нищо им няма. Е, ще са по-сухи и ще се натрошат естествено, щом са отворени.

# 17
  • Варна
  • Мнения: 661
  Е, как-мухъл, лош мирис, разкашкани...

# 18
  • Мнения: 4 212
Смян не съм виждала по магазините. Ще взема ядки и аз ще видя да ги смеля с нещо.

# 19
  • Мнения: 261
Аз ги бях увила добре и са съвсем като пресни, изобщо нямат изсъхнало, затова се зачудих как за толкова време нищо не им е станало и да не би да има нещо друго, но явно няма. Благодаря

# 20
  • Мнения: 12 763
Развий си ги и ги провери хубаво преди да започнеш да правиш там баница или каквото е, да не се озовеш с вече забъркани продукти а корите да се окаже че имат мухъл някъде по средата. Казвам го защото съм се озовавала в такава ситуация, тичах по никое време за нов пакет че вече бях разбила яйца и прочие.

# 21
  • София/Испания
  • Мнения: 1 505
Търся рецепта за маслени бисквити с червени боровинки/сухи/
Миналата година ги правих,но съм загубила рецептата.
Моля за помощ!

# 22
  • Мнения: 3 295
Имат миризма не на прясно тесто (не знам как да я определя по друг начин, но не е и на развалено), по-сухи са или ако са влажни, може да са мухлясали. Ако нищо от това не се е случило или са само сухи - без неприятна миризма и мухъл, може да ги ползваш. Навремето корите се сушаха, за да се съхраняват по-дълго.   

# 23
  • In transit
  • Мнения: 11 819
Смян не съм виждала по магазините. Ще взема ядки и аз ще видя да ги смеля с нещо.
С блендер/чопър идеално се смилат. Само не ги мели дълго време, че ще станат на тахан. Simple Smile

# 24
  • Мнения: 6 769
Търся рецепта за маслени бисквити с червени боровинки/сухи/
....................

Предполагам, че става въпрос за бисквитките на Марчева.

# 25
  • София/Испания
  • Мнения: 1 505
2в1 ,благодаря,точно тези бяха.

# 26
  • Мнения: 12 763
Смян не съм виждала по магазините. Ще взема ядки и аз ще видя да ги смеля с нещо.
С блендер/чопър идеално се смилат. Само не ги мели дълго време, че ще станат на тахан. Simple Smile
На кратки импулси а не наведнъж, смилат си се идеално.

# 27
  • Мнения: 39 338
В Лидл от Делукс седмицата има кутийки с малки кошнички... Най- вероятно са от бутер тесто. Нямам идея дали са сладки или солени. Пита ето ми е с какво ги пълните? Преди поднасяне ли се пълнят, за да останат кошничките хрупкави?

# 28
  • In transit
  • Мнения: 11 819
В Лидл от Делукс седмицата има кутийки с малки кошнички... Най- вероятно са от бутер тесто. Нямам идея дали са сладки или солени. Пита ето ми е с какво ги пълните? Преди поднасяне ли се пълнят, за да останат кошничките хрупкави?
Да, от бутер тесто са и с неутрален вкус. Т.е може да ги напълниш със солена или сладка плънка. Ето едно предложение от мен:
Мус от мортадела и рикота.

# 29
  • Sofia
  • Мнения: 21 633
Мдаа...  и се пълнят непосредствено преди поднасяне. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт