Рецепти за Airfryer фритюрник - четвърта тема

  • 17 799
  • 183
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 5 747
Аз бих сварила тиквата за 10- 15 минути в микровълновата и после да се запече във фраера.
Това пробвано ли е? Микровълновата доста суши.
Аз я варя на пара, но веднъж или два пъти за малки количества съм я варила в микровълновата. В йена с капак и малко вода.

# 76
  • Мнения: 9 218
30* AF -  French fries

# 77
  • София
  • Мнения: 6 200
Пекох два пъти тиква. Понеже уредът ми е голям се побира половинка неголяма тиква.
Първият път пекох тиква Матилда и цялата половинка тръсната върху решетката. Пуснах на 180 градуса, за 30 мин. на програма за печене. Не беше готова и се наложи да я пусна за още 30 мин. на еър фрайер. Стана, но беше суха - може и от сорта да е било.

Вторият път пекох тиква цигулка. Не ми се щеше да си цапам решетката и затова двете четвъртини от издължената част сложих в двете силиконови кошници + добавих по малко вода в тях. Този път пуснах директно на еър фрайер за 35 мин. на 180 градуса. При сигнала за обръщане ги врътнах с кората нагоре, т.к. бяха почнали лекинко да се запичат по повърхността. За 35 мин. стана готова идеална сочна.
Не знам дали сочността е била от сорта на тиквата или от добавената вода.
Другите две четвъртинки от частта със семките, станаха още по-бързо, т.к. там тиквата е по-тънка. Та не си изкараха програмата докрай.
Определено на еър фрайер режим при мен станаха по-бързо отколкото в режим печене. Но може и да е било от факта, че ги пекох втория път на четвъртинки, а не на половинка като първия път.

# 78
  • София
  • Мнения: 1 021
А как печете цели бутчета? Пуснах ги два пъти на 200 градуса по 20 минути и ми се струва, че пак бяха леко недопечени вътре и леко жилави. Има ли някаква тънкост?

# 79
  • Мнения: 13 197
20 минути са малко за цели бутчета според мен. Пека на по-ниска температура, примерно 180 за 15 минути, обръщам и още 15 на 170 да речем. И вече преценявам, ако са по-големи, може и да добавя още 10 минутки. Това последното за цели или само горни бутчета, че там си е доста голяма цяла мръвка. Ако са само долни, няма да има нужда.
За това колко са изпечени, най-сигурно ако имаш термометър да провериш с него как са вътре. Казвам го защото в еърфраера стават с хубаво изпечена кожичка, но вътре са по-сочни отколкото ако печеш във фурната, това може да те заблуди че са сурови още. При теб за 20 минути не ще да е било заблуда де.

# 80
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 361
А как печете цели бутчета? Пуснах ги два пъти на 200 градуса по 20 минути и ми се струва, че пак бяха леко недопечени вътре и леко жилави. Има ли някаква тънкост?
Да, тънкостта е да ги печеш по-дълго. 35мин поне, зависи колко броя слагаш, може да имаш и програма.

# 81
  • Мнения: 293
А как печете цели бутчета? Пуснах ги два пъти на 200 градуса по 20 минути и ми се струва, че пак бяха леко недопечени вътре и леко жилави. Има ли някаква тънкост?

Само за долната част на бутчетата е около 25 мин на 185-190, ако са по-едри добавям някоя минута отгоре. За цели бутчета мисля че поне 10 минути повече.

# 82
  • Мнения: 145
Аз да благодаря за идеята за печене на ядки във фраера. Ще остана без ядки усещам Simple Smile три пъти пекох днес докато си говорихме за вечерята какво ще се слага.
Директно на решетката скара, без да мокря, с вертикален съм.

# 83
  • Мнения: 67
Здравейте момичета. Няколко пъти правя крем карамел, но вече два пъти ми се случва сместа в 2 от чашките да си остава абсолютно течна, а в останалите чашки да е добре изпечена. Пека ги за 5 минути на 200 * и после около 45 минути на 100 *.
Не разбирам защо става така. Моля, помагайте Simple Smile.

# 84
  • Мнения: 1 600
Не може да ги обдуха добре. Пробвай да ги слагаш по-нарядко.

# 85
  • Мнения: 1 025
Да, и аз мисля, че ако оставиш разстояние между чашките ще се получат по-добре. Не е нужно да е много разстоянието, а просто да не са плътно една до друга.

# 86
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 361
Пълнени патладжани правих, станаха доста бързо. Разполових ги, издълбах малко и сложих "лодките" да се пекат в еърфраера за10мин на 180С само леко намаслени. През това време в тиган запържих малко лук, кайма и издълбаната сърцевина от патладжанчетата, подправчици, накрая добавих настърган кашкавал. Всъщност понеже плънката се получи доста бързо, не изчаках десетте минути за лодките и ги отворих след 8мин. Пекох ги в силиконова съдинка за да не маца. Напълних и върнах за още 10мин, това беше, накрая поръсих кетчуп.

# 87
  • През девет планини в десета...
  • Мнения: 1 280
Супер са станали патладжанчетата. Аз да ви питам тези силиконови кошнички не спират ли движението на въздуха някак си

# 88
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 361
Супер са станали патладжанчетата. Аз да ви питам тези силиконови кошнички не спират ли движението на въздуха някак си
Мерси Hug Ами и аз това се чудех, но в случая стана добре, всъщност затова пекох патладжана първо без плънката, иначе се опасявах че няма да се опече отдолу. Риба също съм правила в тази кошничка, макар че пак е нещо което се готви лесно и стана нормално опечено. Не знам дали има разлика защото са специално за еърфраери, много са тънички.

# 89
  • Мнения: 9 218
170*  програма "bake" 20min.


обърнах 2 да се види и отдолу как са изпечени



по тази рецепта на Ваня Джорджевич, 3-ти път ги правя закуска за 5 мин. приготвяне и 20 печене.

https://privanya.blogspot.com/2015/12/blog-post_29.html

п.с. правих ги и на фурна. Но, на АФ станаха потвърдено, по меки и вкусни

Общи условия

Активация на акаунт