Рецепти за Airfryer фритюрник - четвърта тема

  • 17 132
  • 183
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 8 535
Йоли има едно чудни свинско с лимонов сос

# 61
  • here and now
  • Мнения: 4 279
Благодаря, ползвах тази рецепта https://lovefoodnotcooking.com/recipes/air-fryer-roast-pork/#recipe
Почти, както Eфибуш препоръча.
Стана много добре, на 180 градуса пекох, с термометър проверявах месото. Сложих половината за проба, другата половина я сувиднах, но определено ще правя пак.

# 62
  • Благоевград
  • Мнения: 2 868
Тези вкусни картофи приготвихме днес. Нарязах на ренде Бьорнер 4 големи картофа. Накиснах за 1-2 минутки във вода, след това ги измих и подсуших с центрофугата. Сложих 3-4 с.л. зехтин и включих на програма за обикновени сурови картофи. Уредът е Филипс ХХЛ. Картофите станаха хрупкави отвън, меки отвътре. Самата им форма беше тънка, другият път ще пробвам една идея по-широки парченца.

# 63
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 212
За такива тънки картофки според мен трябва да се намали времето. Аз ги режа на по-дебело иначе загарят крайчетата. Въпрос на вкус естествено.

# 64
  • Благоевград
  • Мнения: 2 868
За такива тънки картофки според мен трябва да се намали времето. Аз ги режа на по-дебело иначе загарят крайчетата. Въпрос на вкус естествено.

И аз мислех, че ще изгорят, но се получиха добре. Следващият път ще ги извадя няколко минути по-рано. Благодаря за съвета!

# 65
  • Мнения: 5
Здравейте вчера ми подариха airfryer digital 5S Taurus... Може ли мнения и ползвате ли силиконови подложки 🙃

# 66
  • Мнения: 12 987
На каква температура печете тиква в еърфраера? Взех една малка цигулка, ще я нарежа и на парчета де, но не си спомням преди на колко градуса съм пекла тиква че скоро не съм. Времето ще го нагодя с проби, фраерът ми е фурничка и тиквата ще е в тавичка.

# 67
  • Мнения: 142
На каква температура печете тиква в еърфраера? Взех една малка цигулка, ще я нарежа и на парчета де, но не си спомням преди на колко градуса съм пекла тиква че скоро не съм. Времето ще го нагодя с проби, фраерът ми е фурничка и тиквата ще е в тавичка.

И аз съм с подобен, но нещо моята цигулка не се получи...изсъхна една, не ми хареса. Пекох в силиконова форма ма 180 градуса, до готовност, с малко вода на дъното. Предпочитам да я пусна първо на кукъра, с програма пара и тогава да я запека.

# 68
  • Мнения: 25 677
Аз тиква съм пекла само на малки парченца, заедно с други нарязани плодове – дюля, круша, ябълка – и орехи. С малко захар или мед, без вода, те си пускат достатъчно сок. Не съм засичала време, просто периодично разбърквах до готовност.

# 69
  • Мнения: 12 987
Нямам възможност да я сваря първо, разполагам само с микровълнова и еърфраер откъм уреди за готвене в момента.
И моите опасения са да не стане суха.
Гледах из интернет някакви от сорта на 200 градуса за половин час, нещо не ми вдъхват доверие обаче. Вярно че цигулката по-бързо става ама все пак.

# 70
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 212
Тиква режа на резени по 2см дебели и слагам на 180С за 20мин, гледам докъде е станало и ако трябва оставям за още малко. Пускала съм снимки, стават си нормално, но не слагам овкусители защото не искам да се маца много еърфраера. Ако са на по-едри парчета и стърчат загаря горната част, но пак не е сухо, то вътре си се задушава в това малко пространство. Слагай за по-малко време и ще си проличи колко им е нужно, следващия път ще си нагласиш точно.

# 71
  • Мнения: 5 745
Аз бих сварила тиквата за 10- 15 минути в микровълновата и после да се запече във фраера.

# 72
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 212
Аз бих сварила тиквата за 10- 15 минути в микровълновата и после да се запече във фраера.
Това пробвано ли е? Микровълновата доста суши.

# 73
  • Мнения: 20 179
И аз бих я врътнала първо в микровълнова, сипи и малко вода в нея или в съда, ако я слагаш в нещо.

# 74
  • Мнения: 12 987
Метнах я направо в еърфраера, само леко омаслена, на малки парчета е. Порязах се докато я белих и рязко спря да ми се занимава с допълнителни маневри... Ще пробвам така, за начало сложих 20 минути на 200 градуса както гледах из нета, като изтекат те ще видя нататък как ще процедирам. Разчитам на това че е цигулка, а не големите сиви тикви които обикновено пече майка ми, дето им трябва супер дълго време да се сготвят във фурната.

Такам, 200 градуса определено е глупост, много бързо смени цвета по крайчетата, та намалях. Иначе стана доста по-бързо отколкото очаквах, като спра да си ближа раните ще изпека и другата половина, тия дни ще е Grinning

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 17:54 от natka

Общи условия

Активация на акаунт