Рецепти за Airfryer фритюрник - четвърта тема

  • 15 017
  • 152
  •   1
Отговори
# 45
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 073
Тестените обръщате ли ги?!
Така както си я сложила в алуминиева тавичка се спира обръщението на въздуха и няма как да се опече отдолу. Трябва или да я обърнеш или да слагаш в кошницата която е на дупки и въздухът минава и отдолу.

# 46
  • София
  • Мнения: 1 247
Моят пече повече отдолу и се налага обръщане на баничките.
Присъединявам се към питането за лесно миене на мрежеста кошница - старият ми е с такава и е голяма гнусотия.

# 47
  • София
  • Мнения: 6 182
Тези дни отново опряхме до пържените картофи (бланшираните не се харесаха на вкус) и горе-долу си нагласих рецептата за типа "воднисти" картофи, каквито са повечето май по нашите вериги магазини.
Дадох си сметка, че в инстант пот - верса зон, като има по-голям обем, освен че трябва да сготви повече храна, трябва и да загрява по-голям обем въздух, затова рецептата от сайта им си я ъпгрейднах така:
20 мин. на 120 градуса - с разтръскване при сигнала и
20 мин. на 165 градуса - с разтръскване при сигнала.
Най-после станаха чудесни за нашия вкус, като сложих 1,200кг. картофи (мерих ги обелени и нарязани), но мисля, че и с 1,500кг. ще стане  (ще тествам скоро).

# 48
  • Асеновград
  • Мнения: 3 063
Тези дни отново опряхме до пържените картофи (бланшираните не се харесаха на вкус) и горе-долу си нагласих рецептата за типа "воднисти" картофи, каквито са повечето май по нашите вериги магазини.
Дадох си сметка, че в инстант пот - верса зон, като има по-голям обем, освен че трябва да сготви повече храна, трябва и да загрява по-голям обем въздух, затова рецептата от сайта им си я ъпгрейднах така:
20 мин. на 120 градуса - с разтръскване при сигнала и
20 мин. на 165 градуса - с разтръскване при сигнала.
Най-после станаха чудесни за нашия вкус, като сложих 1,200кг. картофи (мерих ги обелени и нарязани), но мисля, че и с 1,500кг. ще стане  (ще тествам скоро).
Пресните картофи, след като обеля слагам в центрофугата за салати и въртя. Така доста голяма част от водата в картофите се смъква. Ако и малко се посолят излиза още вода.

# 49
  • София
  • Мнения: 6 182
О, да оцедени разбира се. Аз нямам центруфуга, омръзна ми да ги забърсвам с кърпа и просто ги оставям да се оцедят хубаво в гевгир. Но като цяло си има сортове по-хлебно нищестени и по воднисти. Защото преди 2-3 седмици като го взех уреда се оплаквах, че по класическата рецепта на 180 градуса. Отвън прегарят, а отвътре остават сурови. Та ако има някой с голям фрайер и се мъчи като мен, да съм полезна ако мога.

# 50
  • Мнения: 14 079
Днес пекох свинско месо и лук (190°С, 35 мин.). За лука са високи градусите, та другия път в двете зони. Но пък вкусен стана, месото също се получи сочно.


П.П. Да добавя и бутчетата. Такава хрупкава кожа се получиии... вкуснотия. И тях, и месото пекох на програма roast, с обръщане.

# 51
  • Варна
  • Мнения: 5 530
Чудесно изглеждат бутчета. На колко градуса и за колко време са печени? Моят елементарен уред има една врътка с градуси и една с минути.

# 52
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 292
Ами то реално тези две врътки са достатачни, всичките десетки програми са просто маркетингов трик. Така или иначе, на всяка програма имам възможност и за ръчна настройка на време и Т.

# 53
  • Мнения: 12 755
Каквото съм приготвяла, ако има готова прогрома точно за това, съм я пробвала. Повечето по веднъж Grinning После предимно съм решавала че искам малко по-различна температура или време, т.е. пак си ги настройвам аз а иконките стоят за украса.
Малко като с микровълновите дето в днешно време и те имат програми, но не познавам човек дето да ги ползва.

# 54
  • Мнения: 14 079
И мен ако петате, то все е горещ въздух, как го "пече", как го "пържи"...? Ама деТ се вика - имам програми, угаждам си.  Joy Joy
И в момента пека бутчета. Предния път на 204°, сега ги сложих на 200, за 35 мин. Но ако ми се стори, че имат нужда от още малко време, ще увелича.

# 55
  • София
  • Мнения: 1 247
Момичетата с Косори или Ръсел Хобс, правили ли сте пълнени чушки и как точно? Аз ги правя в тенжера под налягане и слагам всичко сурово. Тук предполагам, че ще е различно Thinking

# 56
  • София
  • Мнения: 500
Преди правех чушки на фурна, а и сега понякога. Плънката на котлон. Долива се вода леко да набъбне ориза, но да е полусварен. Слагат се напълнени те чушки в тавичка с вода и 20 Мин 170 градуса с вентилатор.

# 57
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 073
Пробвах пълнено пиле, но му се чудех да не остане сухо и т.н. затова го мариновах предварително в солена вода с подправки и лимон. Плънката беше почти готов ориз, подправки, сурова кайма, запържен лук и галета. Беше в тарелка заради маринатата и за да се зачерви отвсякъде го обърнах след половин час, после му дадох още 20мин от другата страна, а и не бях сигурна доколко е готова плънката. Пече се общо 55мин на 180С, много добре стана.

# 58
  • here and now
  • Мнения: 4 229
Идеи за цяло парче свински бут?

# 59
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 073
Идеи за цяло парче свински бут?
Не съм правила, но казват че става добре. Мериш колко му е теглото и смяташ времето за печене, 20мин на 200С, плюс по 25мин на всеки 500г на 180С. После пробваш с вилица и ако трябва продължаваш печенето докато стане както ти харесва.

Общи условия

Активация на акаунт