Рецепти за Airfryer фритюрник - четвърта тема

  • 15 015
  • 152
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 015
Стек от риба тон предварително мариновани с лимонче, зехтин че, черен пипер, сол и девисил. Подправките са на вкус.
15 минути на 160 градуса с едно обръщане.

# 16
  • Мнения: 20 168
Шаран, стана страхотен, но и шарана беше хубав. Овалян в царевично брашно и намазан с олио, 15 мин. на 140°, и после 10 мин. на 180. Обърнах го и 10 мин. на 180°

# 17
  • София
  • Мнения: 6 182
Аз съм се приготвила едни пъстърви да пека / "пържа" утре.  Те пък огромни и за да се поберат цели им резнах главите и опашките (така де и котето трябва да хапне).
Спряла съм се на тази рецепта, пък да видим дали ще стане.
Ако се поберат 2 бройки (от 4-те) ще ги правя във фрайера. Ако се наложи да ги цвъцкам една по една, ще ги метна и 4-те във фурната.

Вчера пържих тиквички. Ние ги ядем само омазнени (без панировка и набрашняване) на 200 градуса за по 15 мин. всяка порция. Въпреки, че верса-та побира доста като площ, все пак се зачудих няма ли някакво изобретение, което  на нещо като крачета да сложи втора решетка и да се оползотвори не само площа, а и височината на кошницата.

ПП. открих го изобретението в али експрес 13-14 долара за три кошници една върху друга. Дали си заслужава?

Последна редакция: вт, 05 дек 2023, 23:34 от Gorg0nzola

# 18
  • Мнения: 12 752
Ако съдя по това как са във фраер тип фурничка - там не съм впечатлена ако слагам на няколко реда неща. Решетки има възможност да се сложат на 3 нива, между тях е 2 пръста някъде разстоянието. Ами, горните се сготвят осезаемо по-бързо, иска да се наглеждат и разместват и си е играчка.  Иначе добре звучат, но бих си имала едно на ум че може и да не е чак толкова добре на практика.

# 19
  • София
  • Мнения: 6 182
И аз това прочетох като коментари и в али-то, и в амазон, че е прекалено тясно разстоянието между нивата (когато са три нива). Става да се поберат тиквички, калмарени (лучени) кръгчета и картофи нарязани на тънко за чипс. Ама колко равномерно ще се сготвят е под въпрос.
Реших първо да си взема един комплект тип амазон-ски (че се намират в разни софийски магазинчета), с една скара на крачета (на практика ще даде две нива), една поставка за шишчета и две силиконови чантички. А от али-то намерих 3 скари за 5$ и може от тях да поръчам. А ако случайно ми хареса, ще си поръчам още една за другото гнездо и една квадратна за cosori-то на майка ми Rolling Eyes

# 20
  • Мнения: 12 752
Знаеш как за обикновена фурна има едни тавички за пица на по 3-4 етажа, до сега не познавам и един доволен от тях и искат и те разместване по няколко пъти. Хем във фурната има повече време за готвене и е по-вероятно да стане равномерно. Представи си във фраера, дето всичко става за нула време - вероятността да останеш доволна от това приспособление не ми изглежда хич голяма.
Дано да греша, де, похвали се като пробваш.

# 21
  • Мнения: 140
Момичета, не веднъж съм "пържила" пъстърва във фрайера, тип фурна е. Тясно е факт, аз слагам най-долу скара. Ползвам силиконови подложки с дупки (от али-то, доволна съм) само на скарата ми залепва дори и омазнена с олио. Махам опашка и глва, по диагонал, според размера, може и две. Лимон, олио, сол...стандартното. Слагам, по някое време обръщам. Няма да лети олио, няма я тази натрапчива миризма на пържена риба, не стоя да я наглеждам. Във фурната ще метна омазнени и овкусени кореноплодни и вечерята е готова. Весело и наздраве.
Утре може и да му излезе късмета да го изкъпя, само да му сваля вратата Simple Smile

# 22
  • София
  • Мнения: 6 182
От сутринта тичам по задачи в този дъжд и не бях сложила залък в устата си, само 2 голи кафета. Като се довлякох у нас, казах на мъжа, че умирам от глад и веднага само си измих ръцете и пуснах фрайера да загрява. Докато се преоблека беше готов и метнах предварително подготвените 2 от 4 пъстърви върху хартия за печене. На 200 градуса за 15 мин. (беше си останала настройката от тиквичките). Само олио и сол им бях сложила на рибоците, за всичко друго забравих. Докато сложа чинии и налея бира, подсвирна за обръщане. Е толкова едри риби трудничко ги обърнах със щипките, но това да е. Казахме си едно наздраве и готово.
Стана великолепна. Не знам аз ли бях много гладна, рибата ли беше много хубава. При всички случаи кожичката стана хрупкава като на пилешките бутчета и много ми хареса. Никога не съм яла рибя кожа, винаги я бутах настрана преди.
След рибата изтръсках и малко бланширани картофи като за гарнитура за мъжа. Той не беше толково освирепял като мен и си ги изчака и тях 6-7 мин.
Та много съм доволна от рибата. Честит празник на празнуващите!

Поръчах засега аналогичен комплект от OLX-a  за 30 лв. от прекупвач от Амазон, утре трябва да дойдат и ще ги тествам.

# 23
  • Мнения: 8 522
Снощи правих млечна салата и се сетих,че орехите за млечната са сурови .
Мернах едно количество около 350 гр във фрайера и за 2 минути станаха супер.Останах много доволна.Вместо да ги пека във фурната и да ги наблюдавам

# 24
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 734
MG18, на какви градуси?
А, вчера пекох пилешки крилца и бутчета овкусени. Хареса се.

# 25
  • Мнения: 8 522
MG18, на какви градуси?
А, вчера пекох пилешки крилца и бутчета овкусени. Хареса се.
200 гр
Сина ми ги сложи на 5 минути,но на втората бяха готови.
Моя фрайер е на Филипс 2200kw,ако твоя е по слабичък,трябв да коригираш минути

# 26
  • Berlin
  • Мнения: 11 260
Лешници пекох аз, също много бързо станаха.

# 27
  • Мнения: 1 015
Някой да е правил патешки бутчета във фраера? Ще помоля за рецепта.

# 28
  • Мнения: 4 312
Извинявайте за снимката!Благодаря за идеята за варени яйца 10 мин на 160°

Последна редакция: нд, 10 дек 2023, 00:01 от red soul

# 29
  • Мнения: 8 522
Извинявайте за снимката Благодаря на идеята за варени яйца 10 мин на 160°

Супер

Общи условия

Активация на акаунт