Какви ножове да избера?

  • 10 699
  • 71
  •   1
Отговори
  • Мнения: 12
Здравейте. Избирам ножове и прибори за готвене със стойка, понеже няма да има къде да ги прибирам и ще са на видимо място. Затова държа освен да са качествени и да изглеждат добре. Мислих да взема на Делимано, но в последно време не съм доволна от тях, а и не прочетох добри отзиви за ножовете.
Спрях се на Berlinger, но нямам нищо на тази марка и не знам доколко са качествени. Моля за мнения, също ще ми бъде от ползва да споделите мнение Вие какви използвате.

# 1
  • Мнения: 2 039
Потърсете професионалните ножове на Solingen.Дали има  на стойка не зная,но към всеки има защитен твърд калъф.

# 2
  • София
  • Мнения: 7 990
Фискарс не са лоши, аз лично това ползвам.

# 3
  • Мнения: 40 920
Aз ползвам един нож за почти всичко - месо, зеленчуци, плодове, сирена, колбаси, филетиране... Но трябва да е добър. Аз предпочитам Солинген над 100 лева бройката, около 150 май са оптимални. По-нагоре вече са ненужно скъпи, надолу не държат ръб толкова добре.
На мен най-удобни са ми такива:

https://solingen-burgas.com/index.php?main_page=product_info& … 746374d6deb7d73d3

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 2 136
В професионалните транжорни в България масовосе ползва тази немска марка.
https://www.dick.de/en/tools-for-chefs-and-butchers/products/set … blocks-gift-items
За клиенти на дребно ги продават "Двата щъркела",  но аз мисля, че там цените са доста завишени. За индустриални цели вносител са "Боннер".
В кланицата от няколко години предпочитат тази португалска марка:
https://www.icel.pt/en/products/kitchen/blocks/
На този сайт дори си е магазин с цени.
Според мен 200 лв. за комплект е не лоша цена от производител на добри професионални ножове.
В България добри, но все пак на 1/2 на качеството от западно европейските /описани горе/ са ножовете на Терна /също сме ползвали за професионални цели/ , но сега прочитам, че май са спрели производство. Преди предлагаха техни ножове в Била.

# 5
  • София
  • Мнения: 4 548
Аз ползвам керамични ножове за готвене. Недостатък - може да се счупят или острието да се нащърби при изпускане или ако се ползва не по предназначение (отваряне на консерви, например), уредите за наточване са скъпи. Плюсове - затъпяват се изключително бавно (успявам да го нащърбя или счупя преди да станала нужда от точене), има евтини варианти - под 20 лв. С такива карам по няколко години, преди да им видя сметката. Има и доста по-скъпи, но нямам впечатление за тях.

# 6
  • Мнения: 22
Аз имам комплект със стойка на Opinel. Не мисля, че са много скъпи, рядко ги точа, харесва ми, че дръжките са дървени , ако са мокри ръцете не се хлъзгат. Предполагам с времето ще се развали вида на дръжките, но вече 10 години са добре. Мисля, че ги купихме от немски сайт за ножове.

# 7
  • Мнения: 9 018
Ножове Brio. С учудващо високо качество предвид ниската им цена.

# 8
  • Мнения: 3 294
Zwilling е добре като цена/качество, а имат и дървени стойки. Имат различни видове конфигурации.
Обаче има и ментета у нас, лично съм виждал, ако взимаш, вземи от някой техен магазин, има тук-там.

Имай предвид, че няма нож на света, който да няма нужда от точене и е важно да има кой да го прави от време на време.

Керамични съм имал, хубави са, но се износват с времето и накрая се хвърлят, а и може по всяко време да се счупят.



# 9
  • София
  • Мнения: 15 466
И аз ползвам само един нож за всичко, тип японски.И един нож като сатърче.А обичам ножове и имам цяло чекмедже само ножове .Солинген имам цял куфар, но са ми дебели, тежки и неудобни и така си седят..Ако искаш и красиви и качествени, търси японски.

# 10
  • Мнения: 2 133
Аз също ползвам ножове на Фискарс. Имат и дървена стойка.

# 11
  • София
  • Мнения: 1 583
Ще ме извинявате, ама на Zwilling  въпросните ножове са по 140лв единия. Не бих дала тези пари за кухненски ножове, нито имам ресторант, нито съм професионалист. Става дума за домашно ползване, но нещо по-качествено, поне аз така разбрах. Simple Smile Ще следя темата.

# 12
  • Мнения: 40 920
Ще ме извинявате, ама на Zwilling  въпросните ножове са по 140лв единия. Не бих дала тези пари за кухненски ножове, нито имам ресторант, нито съм професионалист. Става дума за домашно ползване, но нещо по-качествено, поне аз така разбрах. Simple Smile Ще следя темата.

Ами аз ги дадох и съм доволна - не знам колко години вече карам с един единствен нож за всичко и друг не ми трябва. Е, имам още един по-лош за резерва, и няколко специфични за всеки случай, но почти не се ползват. Та цената се избива. Да не говорим за удобството да имаш добър нож в определени случаи - рязане на зрели домати, филетиране и други.

# 13
  • София
  • Мнения: 1 583
Съгласих се. Аз работя с един нож, даже не знам за какво е, като касапски е, огромен. Но ми е супер удобен за всичко. Даже като се замисля май мъжът ми е по-голям педант на темата ножове, точи си ги, гледа си ги Joy Не, че готви, но обичал да са остри и като реши да реже нещо (един път в месеца) да е както трябва и да не се нервира. Grinning

# 14
  • Мнения: 3 294
Zwilling имат доста видове и цени.
Никой не казва да се купят задължително от  най-скъпите.
Ина цели комплекти с дървена стойка за 200-250лв и повече не се занимаваш с ножове, освен ако не стане някой маниак.

Скъпите им модели не си струват, защото за подобни пари има по-добри.

Общи условия

Активация на акаунт