Рецепти с броколи и карфиол

  • 23 557
  • 108
  •   1
Отговори
# 75
  • MI
  • Мнения: 11 824
Визирам рецепта от книга, сайт и т.н., които да са пред очите ми и да следвам дословно.  Laughing Със сигурност ако гугълна, ще излезнат подобни. Даже бяха дадени от   i_peych и едва ли са единствените. Напълно наясно съм, че едва ли ще съм първият човек, сетил се да комбинира определени продукти по определен начин, просто в темата се коментираше подобна рецепта и казах каква ще е моята неавторска импровизация.  Peace
А, ок, не сме се разбрали. Simple Smile То в този смисъл не познавам човек, който винаги да готви по рецепта, освен ако не става въпрос за нещо супер традиционно.  Рецептата с кокосовото мляко съм я пропуснала преди, но така или иначе силно го недолюбвам, та може и затова да е. Joy

Между другото, пробвай с домашен зеленчуков бульон. Вкусът на месния е прекалено силен за деликатен зеленчук като броколите според мен и ще му покрие вкуса. Честно казано и за кърито ми е същото мнението, просто броколи и карфиол не търпят много силни подправки, много люто и т.н. Накрая се усеща вкуса само на подправките, а не на самия заленчук.

# 76
  • Мнения: 9 052
неля сериозно ли праз в тиквената? не ми се връзва . 

# 77
  • Бостън
  • Мнения: 13 554
Мъфини / хапки с броколи и киноа:
https://www.slenderkitchen.com/recipe/broccoli-cheddar-quinoa-egg-muffins

А тази как дори карфиол е пъхнала в тях Simple Smile)
https://www.sugarfreemom.com/recipes/broccoli-cauliflower-quinoa … carb-gluten-free/

Подправките много често са въпрос на вкус - ако съм поставена пред избора да усещам деликатния вкус на карфиола или да ми люти аз винаги ще избера лютичкото И киселото, съпругът ми - вкуса на основния продукт, дъщеря ми - соленото, синът ми сладкото...

Праз мога да сложа във всичко! Simple Smile

И много обичам да опитвам нови и нехарактерни съчетания на продукти и/или подправки, докато за мъжО това е мъка! До човек си е!

Последна редакция: пн, 16 окт 2017, 22:21 от Agent Provocateur

# 78
  • Мнения: 9 052
много се усеща. ако такава ми е целта като при телешкото варено или баницата с праз ... супер, но в случай на тиква с кокос и сметана ... не е за мен. При броколито и карфиола също. Праз, запържен лук и започва да ми мирише на друга манджа. За мен нещата си имат специфичен вкус и гледам да не го противопоставям на друг силен вкус.
 

да , има различни вкусове . Как се оправяте у вас с 4 различни Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 окт 2017, 22:25 от Bandiera rossa

# 79
  • MI
  • Мнения: 11 824
неля сериозно ли праз в тиквената? не ми се връзва . 


Да, и на мен ми е гадно. На карфиол е ОК, но на тиква само с по-сладък лук ми харесва. И аз като теб не обичам безразборно омесване на прекалено различни вкусове, но е факт че е популярен вариант. Явно и ти си каприз, разбирам те напълно. Simple Smile

# 80
  • Мнения: 9 052
Не може на всеки да се угоди на вкус.

# 81
  • MI
  • Мнения: 11 824
Не може на всеки да се угоди на вкус.
Ако бяхме еднакви всички, щеше да е много скучно. Simple Smile

# 82
  • Мнения: X
Супата се изяде е не- ос- та- на!  Към самия бульон добавих половин глава стар лук, чесън- 2 скилидки, половин чушка. В тава във фурната запекох/ изсуших праз.  Laughing След като пасирах всичко и добавих кокосовото мляко /без масло и сметана!/, поръсих с праза. Стана божествена. Аз лично, като човек обожаващ преливащи един в друг вкусове, си добавих люта чушка и наситнена кисела краставичка. Повторих дори, получи се наистина нещо божествено.  Crazy
Също би вървяло добре и с наситнено варено яйце.  Peace

# 83
  • Русе
  • Мнения: 5 213
Супата се изяде е не- ос- та- на!  Към самия бульон добавих половин глава стар лук, чесън- 2 скилидки, половин чушка. В тава във фурната запекох/ изсуших праз.  Laughing След като пасирах всичко и добавих кокосовото мляко /без масло и сметана!/, поръсих с праза. Стана божествена. Аз лично, като човек обожаващ преливащи един в друг вкусове, си добавих люта чушка и наситнена кисела краставичка. Повторих дори, получи се наистина нещо божествено.  Crazy
Също би вървяло добре и с наситнено варено яйце.  Peace

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/11/blog-post_21.html

# 84
  • Мнения: 3 611
За моето семейство тиква и карфиол се съчетават  чудесно в крем супа., плюс бучка масло на края по празните купички на бебетата разбирам колко е вкусно, следващия път ще добавя сварена сьомга.

# 85
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Снощната запеканка с карфиол. Получи се поради липса на време за готвене на нещо по-интересно и за да обера разни останали неща.

1 глава карфиол - на розички и леко се сварява (докато си приготвим останалите продукти)
1/2 опаковка шунка / бекон на кубчета
1/2 пилешка пържола от бут
кашкавал - 70-80г., но беше малко малко, бих сложила повечко
майонеза - 2 с.л. имах останали
подправки: сол, черен пипер, шарена сол, самардала

След сваряване на карфиола, метнах всичко в една тавичка и разбърках. НЕ добавих вода, той карфиолът си пусна. Запекох за 20тина минутки.
От количествата станаха 3 порции - 2 за вечеря (основно) и една по-малка за мен за обяд днес.

# 86
  • Мнения: 960
Аз приготвям карфиол - предварително бланширан, заливам с кисело, мляко, черно пиперче и яйца (нещо като заливка за мусака) и запичам всичко. Става страхотно леко ястие. А броколите често ги сварявам на пара и ги поднасям като гарнитура към месо или риба.

# 87
  • София
  • Мнения: 1 832
неля сериозно ли праз в тиквената? не ми се връзва . 


Да, и на мен ми е гадно. На карфиол е ОК, но на тиква само с по-сладък лук ми харесва. И аз като теб не обичам безразборно омесване на прекалено различни вкусове, но е факт че е популярен вариант. Явно и ти си каприз, разбирам те напълно. Simple Smile
Аз на карфиол не бих сложила праз, а на тиквена супа съм слагала заедно с моркови, картофи и сметана. Ако имам слагам и синьо сирене.

# 88
  • MI
  • Мнения: 11 824
Аз на карфиол не бих сложила праз, а на тиквена супа съм слагала заедно с моркови, картофи и сметана. Ако имам слагам и синьо сирене.
Въпрос на вкус. Пробвала съм и двата варианта, не ми се връзват вкусовете на тиква и праз. С карфиол става, не е зле.

# 89
  • Мнения: 1 306
На мен една от любимите ми рецепти с броколи е с пилешко филе.
Отделям розичките на броколите, нарязвам моркови на кубчета, по скоро на правоъгълничета, филето също и една, две глави лук. Слагам няколко скилидки чесън. Заливам с малко бяло вино и зехтин. Посолявам и покривам тавата с фолио. Слагам във фурната и отивам на разходка с кучето. Като се върна, след около час, зависи колко изпечена храна харесвате, е готово.

Последна редакция: чт, 19 окт 2017, 17:19 от Desi.67

Общи условия

Активация на акаунт