Рецепти с броколи и карфиол

  • 23 515
  • 108
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 9 052
Броколи със сос бешамел
Сварява се броколито в подсолена вода.
Залива се с бешамела.
Поръсва се с настърган кашкавал.
Може да се яде така или да се запече във фурна.
 ...
Децата харесват броколито и с този сос , който по принцип се ползва с аспержи >
http://www.gotvetesmen.com/polezno/step-by-step/2_Sos-holandez.php

# 91
  • Мнения: 25 571
Отново сме в сезона на карфиола и броколите. Някой да е сготвил нещо ново и интересно? Simple Smile

# 92
  • Бургас
  • Мнения: 5 813
Отново сме в сезона на карфиола и броколите. Някой да е сготвил нещо ново и интересно? Simple Smile
smile3521

Привет и от мен, която до сега само четях  bouquet
Правих този тарт, но вместо коприва, към сместта за плънката добавих задушени на пара броколи.
http://favoriteplacesandtastes.blogspot.com/2014/04/blog-post_27.html

От известно време в супите и в част от ястията вместо ориз слагам т.нар "карфиолен ориз"
Скрит текст:
пресен карфиол, смлян в блендер/чопър)
Пълнените чушки с кайма и карфиолен ориз стават невероятно вкусни. Домочадието не откри разликата Laughing

# 93
# 94
  • Мнения: X
Любимото ми ястие стана Броколи с пилешко и чедър Heart

Ето рецепта:
https://recepti.gotvach.bg/r-16161-Пиле_с_броколи_и_чедър?l=1

Запеканка с броколи и бекон също много харесвам. В Дон вито я предлагат.

# 95
  • Мнения: 630
У нас, незнайно как, вкарах броколи и о, чудо, те се ядат. Последното което правих е една салата.
Едно броколи, накъсано, бланширано, отцедено.
Направих си сос от настъргано на едро козе сирене, горе-долу стотина и повече грама, кисело мляко няколко лъжици, заквасена сметана няколко лъжици и 2 лъжици майонеза. Заливаш броколите и в хладилника. А, търкаляше ми се едно авокадо, нарязах го и него, още по-добре стана.

# 96
  • Мнения: 2 821
До миналата година не съм готвила броколи, а карфиолът го признавах само в туршии. От тогава обаче редовно присъстват в менюто ни и даже вчера правих отново любимата ни рецепта за панирани броколи, но този път добавих и карфиол: https://recepti.gotvach.bg/r-34181-%D0%91%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%B … D0%B0%D0%BD%D0%B5

# 97
  • Мнения: 28 391
Аз правя крем супа от карфиол! Но малко по различна ми е рецептата!
Сварявам карфиола, отделям няколко розички настрани, другите пасирам с  водата, където е врял и прясно мляко, оставям да заври на котлона и добавям три триъгълничета топено сирене, да се радтопят в супата!
Сервирам като сложа розичка карфиол в средата на чинията, добавям супата и ръся с черен пипер! Вкъщи обаче я харесват вместо с черен пипер с разтопено масло с червен пипер и счукан чесън! Party Стои и красиво върху бялата супа!

# 98
  • Мнения: 580
С малката много харесваме броколи с извара и кашкавал. Броколите се бланшират в подсолена вода за 2-3 минути и се слагат в тава. Изварата се загрява в тиган с малко сода бикарбонат, сол и черен пипер. След като стане на каша се добавя настърган кашкавал и броколите се заливат със сместа. Аз слагам и малко вода към изварата. След това се запичат във фурната.

# 99
  • София
  • Мнения: 8 348
Правя мързелива лазаня с карфиал или броколи.

Бланширам и накълцвам на ситно. Задушавам и други зеленчуци отделно.
Ползвам хубави кори за баница, накъсвам ги обаче, ред кори ред карфиол или броколи, кори, задушени зеленчуци с настъргано сирене, кори, накълцан и запържен бекон, да речем, кори, буркан домашни домати и във фурната, докато изпари всичко течно. Настъргвам обилно кашкавал, пека докато хване коричка и даже недолюбващия ми карфиол син го ядеше. Че и приятелите му, добре че имам голяма тава.
Пълнежа варира според наличното в хладилника.

# 100
  • Мнения: 1 325
С броколи и карфиол правя подобно на заглавната картинка - леко бланширани, плюс малки макаронки, бешамел и настърган кашкавал във фурна докато се запече.

Само от карфиол правя:
Кюфтета с кашкавал, с картофи
Супа с карфиол и грах
Kъри
Панирано с темпура

# 101
  • Перник
  • Мнения: 300
И двете ги готвя само със сирена на фурна - омеквам ги във вряща вода ( на броколито му трябват само 2-3 минути, карфиола повече) и после изсипвам в тава със всичките сирена, които имам и във фурната. Винаги всеки иска допълнително.

# 102
  • В планината / На морето
  • Мнения: 1 011
Обожавам броколи  Heart Eyes

Карфиол до скоро само в трушия бях яла,докато не опитах следната рецепта:

http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=2866-karfiol-na-fur … irene-i-kashkaval

Смело мога да кажа,че е повече от прекрасна!

Същият огретен става още по-хубав с бланширано броколи и сирене чедър от оранжевото. На дъното на тавичката се стопява масло и се нареждат солени кракерси, които пак се позачипат , после се действа по дадената горе рецепта. Това е рецепта от САЩ. Не само хрупкаво и вкусно , но и цветово красиво.

# 103
  • В планината / На морето
  • Мнения: 1 011
Бланшираният карфиол за паниране поръсете с кимион.

# 104
  • В градината...
  • Мнения: 15 929
Аз наскоро правих лазаня с броколи /и малко шунка/ - дори и мъжът ми я хареса. Но корите ги точих не с грис /понеже нямах/, а с брашно от ориз /то си е пак грис, но оризов/. Стана много леко и вкусно ястие. Малко бешамел, моцарела, други твърди сирена за хрупкава коричка.

Общи условия

Активация на акаунт