Аз съм основният унищожител на карфиол, те не го докосват.
Повечето от нещата, които правим вече ги видях постнати и няма да повтарям, откраднах си и няколко идеи. Направи и впечатление, че масово се бланшират броколите - не е ли по-лесно и бързо да се направи на пара (буквално 1-2 мин за промяна на цвета трябват)
Друго, което е брутално вкусно е крем супа от тиква и карфиол, отгоре гарнирам с броколи и шам фастък. Тиквата много често я заменям със сладки картофи. Не следвам конкретна рецепта, но задължително слагам къри смес и джинджифил на прах. Ако имам заквасена сметана става приказно. И се яде с червено вино!
Ето варианти на това, което правя аз:
https://nashiterecepti.com/recipes/krem-supa-ot-karfiol-i-sladyk-kartof
http://www.simplywhisked.com/creamy-sweet-potato-and-cauliflower-soup/
http://ourthreepeas.com/sweet-potato-cauliflower-soup/
http://www.eatingwell.com/recipe/256519/roasted-cauliflower-potato-curry-soup/