Рецепти с броколи и карфиол

  • 23 543
  • 108
  •   1
Отговори
# 45
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Аз също обичам да хапвам суров карфиол на салата.
Миналата година пробвах да изпека с подправки, но нещо не ми хареса много. Обаче тази рецепта за карфиола с кайма много ми легна на сърце и ще взема да я пробвам и аз  Mr. Green

Иначе редовно приготвям паниран карфиол, дори в момента стои и чака у нас Simple Smile

Предлагам тези рецепти:

Броколи с картофи на фурна http://ilrai.blogspot.bg/2013/02/blog-post_5.html

Супа с карфиол и грах е в случая http://ilrai.blogspot.bg/2016/01/blog-post_18.html

Паниран карфиол с кашкавал http://ilrai.blogspot.bg/2010/10/blog-post_7872.html

# 46
  • Мнения: 2 820
Blazing, може ли рецептата за броколи с пилешко и сметана?

# 47
  • София
  • Мнения: 10 865
Тези са ми най-любими:

Броколи с червен лук на фурна

Кюфтета от карфиол

Карфиол с тиквички, нахут и подправки

От карфиол правя фалшива пица, крем-супа, запечен на фурна с гъби и кашкавал, пюре от карфиол и пащърнак.
С броколи правя зеленчукова супа със сирене Грюер, салата с паста и чери доматчета, салата с пилешко, майонеза и кисели краставички.

# 48
  • Sofia
  • Мнения: 26 381
Обичам карфиол само в туршия...но като чета колко много рецепти има съм готова да опитам,ще пробвам първо като блат за пица

# 49
  • Мнения: 12 764
Панираният карфиол съвсем спокойно може да се прави на фурна, както и всичко друго панирано. ММ се шегува, че е фалшиво пържено, защото понякога не различава пържено ли е или не. Stuck Out Tongue Winking Eye Слага се върху хартия за печене и се слага олио върху всяка панирана розичка и, се пече на силно загрята фурна до зачервяване, максимум 15 минути. По някое време се обръщат за да е хрупкаво от двете страни.
Поръсвам малко галета преди да го наредя в тавата и си става хрупкав и отдолу, без да го обръщам, ако искате опитайте и така. И на мен ми е любим, но мразя да пържа.

# 50
  • MI
  • Мнения: 11 803
Поръсвам малко галета преди да го наредя в тавата и си става хрупкав и отдолу, без да го обръщам, ако искате опитайте и така. И на мен ми е любим, но мразя да пържа.
Това е добра идея, така ще минава малко въздух отдолу... Мерси много за идеята, ще пробвам със сигурност!

# 51
  • Мнения: 3 841
Здравейте!  Някой беше споделил рецепта за ксрфиол нс фурна със заливка от яйца и мляко. Аз я направих с броколи и добавих към сместа лъжица и малко царевична каша на Оберон- стана страхотно!  Благодаря за идеята!

# 52
  • Мнения: 22 036
Карфиол и броколи, сурови слагам в салата с домати и печени чушки, може да добавя и моркови и ряпа. слагам и целина листа. Ползвам или олио и оцет, или зехтин и балсамико.

Карфиол пане ми е любим, но рядко правя. Правя по-често на фурна:
бланширам карфиола в подсолена вода на розички (стръковете изяждам междувременно). Разбивам 5-6 яйца с прясно мляко. Намаслявам с масло тавичка и исипвам отцедения топъл карфиол, поначупвам го с вилица и заливам със сместа. Позаглаждам и пека, докато се стегнат яйцата. Поръсвам обилно с настърган кашкавал и запичам до почервеняване и разтичане Simple Smile.

Правя броколи със сирена и сметана. Броколите, накъсани на розички правя на пара или леко бланширам. В голям тиган разтопявам сирената и сметаната, добавям броколите и ги оставям да покъкрят 5-6 минути.

Става и за гарнитура, а и за заливка на прясна паста.

Крем супа от карфиол и броколи със сметана също е прекрасна.

# 53
  • Мнения: 12 764
Поръсвам малко галета преди да го наредя в тавата и си става хрупкав и отдолу, без да го обръщам, ако искате опитайте и така. И на мен ми е любим, но мразя да пържа.
Това е добра идея, така ще минава малко въздух отдолу... Мерси много за идеята, ще пробвам със сигурност!
Чак въздух да минава е силно казано, но галетата попива влагата отдолу и се запичат по-добре, не стоят мокри от долната страна.

# 54
  • В градината...
  • Мнения: 15 930
И аз се вдъхнових оттук и направих доста добра манджа  - броколи и карфиол във фурната с прясно мляко, като се посвариха, добавих синьо сирене, камембер, малко пушен св.бут, яйца, стана чудно.

# 55
  • Мнения: 3 610
Броколи със сирена и кашкавал сметана същи класика за бяло вино,крем супа божествено.Карфиол паниран мозък е.

# 56
# 57
  • Плевен
  • Мнения: 584
Аз също обичам броколи. Най-често ги потапям в подсоледа вряща вода за кратко. След това нареждам в тавичка и на всяка " розичка " поставям парче топено сирене. Запичам колкото да се разтопи сиренето. След това правя сос от цедено мляко, майонеза, копър и чесън.

# 58
  • В градината...
  • Мнения: 15 930
Намерих много интересна рецепта с броколи

# 59
  • Мнения: 478
Ето, тази рецепта с карфиол опитах наскоро и си облизахме пръстите вкъщи: http://www.vkusnoteka.bg/2016/10/blog-post_9.html
Като цяло този блог е доста добър, няма да съжалявате, ако го поразгледате Wink

Иначе обичам да правя и крем супа от броколи и картофи. Запържвам в гхи отделно подправки - кимион на зърна, черен пипер, куркума, джинджифил, общо взето каквото ви е вкусно и след като я пасирам ги добавям. Получава се много ароматно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт