Има и друго - ти каза, че при готвене в микровълнова фурна се разпада кристалната решетка. Да, ама никой не готви лед, готвят се размразени продукти, в които има вода, а не лед. Но да кажем, че си имала предвид само размразяването, а не готвенето. Тогава искам да те попитам при кой начин на размразяване не се разрушава кристалната решетка на ледения кристал? При размразяване на котлон, на открит огън, на слънце...? И да си отговоря - няма такъв начин. Разрушаване на кристалната решетка на леда и топене на леда е едно и също, т.е. както и да топиш, решетката все се разпада
А това вече е цял бисер:
Обемът няма нищо общо с кристалната решетка. Обем имат и течностите, и газовете, и аморфните вещества и този обем се мери в съответни мерни единици и може да се сравнява. Течната вода не може да има кристална решетка, защото ако имаше нямаше да е течна. Как според теб тече нещо, подредено в здрава структура?