Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 138

  • 96 905
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Маймунче, мислех си да не си пекла на много високи градуси, да е станала коричка и когато течната част вътре се е опекла и тя, да е избутала коричката и да я е счупила...
Обаче ти каза, че печеш на 160.

Аз даже на 180 пека и пак е ок. Имам и бакпулвер в моята рецепта. Но това не би трябвало да повлияе по начина, който казваш...

Имала съм за доста години 1 или 2 случая, в които пандишпанов блат просто не стана, а от самото начало ползвам все същата рецепта. Отдавам го на брашното или яйцата, т.е. на самите продукти.... Няма какво друго да е, защото не съм сменяла нито печка, нито градуси, нито рецепта, нито технология...

# 301
  • USA
  • Мнения: 675
chrissy, въможно е да е от яйцата или брашното. Другото, което си мисля е, да не би да съм ги разбивала прекалено много. Имах работа и оставих миксера да бърка, само проверявах от време на време. Сместа беше много въздушна и гъста, та и от там това напукване.

# 302
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Ох,нали казват, че не бива яйца да се бият твърде дълго.
Всъщност не само яйца, то се отнася и за сметана, и за теста с мая, за маслено дори не споменавам Simple Smile
Но понякога и аз пускам миксера и се запилявам в другия край на къщата, та чак се забравям.
И сякаш не ми е правило впечатление някаква разлика в крайния резултат?  newsm78

Буквално никога не ползвам планетарния миксер за разбиване на яйца, обаче.

# 303
  • USA
  • Мнения: 675
Нелка, не знам, може и друга да е причината. Ти с ръчен ли ги разбиваш яйцата, то остана ли друг вид  Laughing?

# 304
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Маймунчо, така де...за миксерите  Mr. Green
Ползвам ръчен, но на статив, с въртящата се купа.
Много ми е огромен другият миксер за нормални количества, ползвам го май само за хляб.

А на малкия имам две идентични купи и два сета с бъркалки - много удобна работа!  Heart Eyes

# 305
  • Мнения: 232
Здравйте момичета,надявам се да ме приемете в групата😀И още с пристигането си започвам с въпрос.Как да направя тортата,като от слама.С фондан не се сещам как,сметаната отпада защото украсата ще е с фондан.В нета видях снимка точно на това което искам,но не мога да определя от какво е,а не знам как да я кача тук,за да покажа какво имам в предвид.

# 306
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Ренатта, здравей!  Hug
Дали не можеш да пуснеш поне линк към снимката,  за да погледнем?

Извинете телеграмния стил, пиша от таблета.

# 307
  • Мнения: 232
Нелка благодаря за отговора.Ето линк най горния етаж https://nl.pinterest.com/pin/564779609492344978

# 308
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Ренатта, извинявай за закъснението. Отсъствах, а във влака връзката не беше идеална.

Сега вече видях снимката, но за жалост, категоричен отговор нямам. Confused
Допускам, че е възможно с помощта на вафлена хартия да постигнеш някакъв подобен ефект.
Трябва обаче да потренираш предварително, защото тя си има своята специфика и се искат по-други начини на боравене с нея.
С фондан също би могла да постигнеш приличен ефект, макар може би малко по-стилизиран от този на снимката.

# 309
  • Мнения: 232
Ренатта, извинявай за закъснението. Отсъствах, а във влака връзката не беше идеална.

Сега вече видях снимката, но за жалост, категоричен отговор нямам. Confused
Допускам, че е възможно с помощта на вафлена хартия да постигнеш някакъв подобен ефект.
Трябва обаче да потренираш предварително, защото тя си има своята специфика и се искат по-други начини на боравене с нея.
С фондан също би могла да постигнеш приличен ефект, макар може би малко по-стилизиран от този на снимката.


Благодаря ти много за отговора.Бях притисната от време и в крайна сметка попромених модела.Колкото до този ефект,стигнах до извода,че или е фондан или айсинг ,пък може маслен крем да е,и е правено с накрайник за трева,но това са си мой предположения де,може и да бъркам гадя си.

# 310
  • USA
  • Мнения: 675
Нелка, дали мога да разбия сместа, да изпеча половината първо и след това останалата част? Дали ще спадне докато стои?

# 311
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Да, Ренатта, малка е снимката и не се вижда добре.  Sad По всяка вероятност е някакво помагало или техника, с които е лесно да се постигне хубав резултат, защото точно тази част на тортата изглежда добре.
Радвам се, че си намерила твоето решение! Това е една много приятна част от правенето на торти: да търсим и да откриваме изходи от проблемите.  Simple Smile

Маймунчо, никога не съм оставяла пандишпан да чака докато едната доза се пече.
Досадно, но винаги бия всичко поотделно, ако няма да пека на вентилатор. А аз рядко ползвам вентилатор, та с други думи... Confused  Hug

# 312
  • при палмите и алигаторите,FL
  • Мнения: 1 001
 Hug Привет
Наближава рожденият ден на най–малкото ми  детенце-теленце, желанието е торта еднорог. Иска ми се да я направя без фонданово покритие и да е висока , а досега все с фондан покривам и украсявам, та от там и молбата за помощ
Смятам да направя блатовете от "Най вкусната шоколадова торта" , но за крем нещо като ягодов мус, което напоследък много се тачи у дома(ягоди пасирани със захар+желатин+бита сметана), на вкус ще се одобри , въпросът е как ще е като конструкция, да не се разпадне.
 
Някой да е правил крем или мус към торта с машмерлоу?

# 313
  • Мнения: 232
Hug Привет
Наближава рожденият ден на най–малкото ми  детенце-теленце, желанието е торта еднорог. Иска ми се да я направя без фонданово покритие и да е висока , а досега все с фондан покривам и украсявам, та от там и молбата за помощ
Смятам да направя блатовете от "Най вкусната шоколадова торта" , но за крем нещо като ягодов мус, което напоследък много се тачи у дома(ягоди пасирани със захар+желатин+бита сметана), на вкус ще се одобри , въпросът е как ще е като конструкция, да не се разпадне.
 
Някой да е правил крем или мус към торта с машмерлоу?
nandi аз лично точно с такъв крем не съм правила торта,но редовно ползвам сметана (филаделдия или маскарпоне),крема става много вкусен и издържа на фондан и етажи.Твоя не е по много по различен и мисля,че би трябвало да издържи.Но нека ако има пробвал да ти даде по точен отговор.Нелка отново ти благодаря,и аз харесах тази торта,и определено по натам ще и инпровизирам за такъв ефект,но сега нямах време нито да гадая ,нито да си закупя такъв найрайник да пробвам.Сега обаче вече се подготвям за следващото предизвикателство,за него обаче имам повечко време да гадая😀Искам такова нещо,но малко ми е мъгла как се сглобява http://cakesdecor.com/cakes/26979-arm-cake .

# 314
  • Мнения: 1 400
Hug Привет
Наближава рожденият ден на най–малкото ми  детенце-теленце, желанието е торта еднорог. Иска ми се да я направя без фонданово покритие и да е висока , а досега все с фондан покривам и украсявам, та от там и молбата за помощ
Смятам да направя блатовете от "Най вкусната шоколадова торта" , но за крем нещо като ягодов мус, което напоследък много се тачи у дома(ягоди пасирани със захар+желатин+бита сметана), на вкус ще се одобри , въпросът е как ще е като конструкция, да не се разпадне.
 
Някой да е правил крем или мус към торта с машмерлоу?
Правих такава торта февруари за РД на дъщеря ми. Блатовете направих от лимонов пандишпан, крема между тях заквасена сметана и ягоди (блатовете са дебели и този по-течен крем добре ги напои), измазах я с маскарпоне и бита животинска сметана, цветята направих от швейцарски маслен крем, от фондан бяха само рога, очите и ушите. Тортата стана стабилна и вкусна, само дето сбъркан мястото на ушите, но нямах време да поправям. На снимката тортата не е напълно готова, сложих допълнинително перлички на всяко цвете и сърчица:  

Общи условия

Активация на акаунт